Kojit dál?

142
25.2.12 20:59

Kojit dál?

Mám tříměsíčního chlapečka, částečně kojený, dokrmovaný UM od 2. měsíce. Málo přibíral a MM už mu nestačilo.
Pořád kojím, ale mléka je málo. Vypije z obou prsů a má ještě hlad, vypije potom pokaždé kolem 100ml UM. Říkám si jestli mám kojit dál? Dávat jen UM?
Z MM se vůbec nezasytí, ale říkám si, že jsou v něm pro něj i vitamíny a další prospěšné látky.
Tak nevím… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5635
25.2.12 21:06

Ja osobne bych kojila,ikdyby to melo byt jen kvuli trosce.Pro me kojeni moc znamenalo.Kvuli nemoci jsme musela z hodiny na hodinu prestat a oplakala jsem to.POkud te to neobtezuje,tak urcite koj dal i mala troska je pro male prospesna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23864
25.2.12 21:06

Já bych kojila dál. Ale já jsem měla mléka dost. Ale do toho půlroku bych to vydržela a pak se uvidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1816
25.2.12 21:10

Ahoj,já jsem na tom byla ůplně stejně,jako ty,ale nakonec se to vyřešilo samo,mlíčko se mi kvůli nemoci začalo strácet ůplně a nakonec malá skončila od 4-tého měsíce ůplně na UM.Skus to střídat,jedno jídlo UM a další MM pak zase UM a pak zse MM a tak dokola a třeba se ještě pořádně rozkojíš,no a když to holt nepůjde,tak bude na UM a budete nakonec spokojeni oba dva,svět se nezboří :hug: :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
25.2.12 21:14

Já nevím, představa, že tahám prso a ještě pak dělám všechny ty kejkle s mícháním studené a teplé převařené vody a drbu lahvičky :lol:
Ono je to celkem přirozené, čím víc UM dítě dostane, tím míň vypije MM, pro tělo to znamená snížení poptávky a tím pádem snižuje produkci. Ve 3m bych se ještě pokusila pořádně rozkojit, jestli by to nešlo, tj. spoustu tekutin, kojočajů, jídla, homeopatika, odsávačka po kojení a přikládat dítě kdykoliv si řekne. Pokud by produkce nestoupla na pokrytí většiny spotřeby dítěte, tak bych se na to vykvákla, podle mě nějaká trošinka MM, když je dítě zřejmě převážně na UM už je celkem fuk.
Ono taky záleží, zda jsi ještě ochotná se ke kojení vrátit, kojené děti mívají růstové spurty, kojí se třeba často, v noci se taky často budí a když jim nedáš, tak klesá produkce a jsi tam kde jsi byla, tak aby ta přpadná námaha nevyšla pak stejně vniveč :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10007
25.2.12 21:19

Určitě bych kojila dál a navíc bych se snažila více rozkojit, třeba i odstříkáváním mezi kojením, prostě co největší stimulací. Třeba to nedopadne, ale za pokus nic nedáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
25.2.12 21:19
slonikova píše:
Ahoj,já jsem na tom byla ůplně stejně,jako ty,ale nakonec se to vyřešilo samo,mlíčko se mi kvůli nemoci začalo strácet ůplně a nakonec malá skončila od 4-tého měsíce ůplně na UM.Skus to střídat,jedno jídlo UM a další MM pak zase UM a pak zse MM a tak dokola a třeba se ještě pořádně rozkojíš,no a když to holt nepůjde,tak bude na UM a budete nakonec spokojeni oba dva,svět se nezboří :hug: :*

Tak jsem to dělala, že jsem střídala jednou MM a jednou UM, pár dní to šlo, ale potom jsem mu po kojení stejně musela dávat UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10007
25.2.12 21:21
ceadynka04 píše:
slonikova píše:
Ahoj,já jsem na tom byla ůplně stejně,jako ty,ale nakonec se to vyřešilo samo,mlíčko se mi kvůli nemoci začalo strácet ůplně a nakonec malá skončila od 4-tého měsíce ůplně na UM.Skus to střídat,jedno jídlo UM a další MM pak zase UM a pak zse MM a tak dokola a třeba se ještě pořádně rozkojíš,no a když to holt nepůjde,tak bude na UM a budete nakonec spokojeni oba dva,svět se nezboří :hug: :*
Tak jsem to dělala, že jsem střídala jednou MM a jednou UM, pár dní to šlo, ale potom jsem mu po kojení stejně musela dávat UM.

Jak se to takhle začne střídat, tak se automaticky začne tvořit méně mléka. Musíš naopak přikládat co nejčastěji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
25.2.12 21:36

Já bych dávala jenom UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6077
25.2.12 21:41

Já bych osobně nakojila, a pak dokrmila UM. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
25.2.12 21:43

Já bych dávala už jen UM.A to jsem kojila skoro doteď, jen mi to u vás přijde už zbytečné, vždyť v tomhle věku je 100 ml UM plná dávka, ne? (netuším)Takže vlastně z prsa asi vážně pije prd…
Normálně bych ti řekla, ať se ještě pokusíš rozkojit, ale to si už asi zkoušela a hlavně ti nepřibíral…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
25.2.12 21:46

záleží jen na tobě… pokud ti to takhle vyhovuje, tak pokračuj a neřeš to. Dokud bude, tak dávej, aspoň ušetříš :) Stejně se ti asi bude mlíčko pomalu ztrácet. Nebo se můžeš pokusit znovu se rozkojit, jestli to půjde :nevim:
Já osobně bych se kojení jen tak nevzdala, docela dost mi na tom záleží. Samozřejmě dítě hlady bych taky netrápila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14475
25.2.12 21:51

jak ti to vyhovuje, osobně bych kojení nevzdávala, maličký má tři měsíce, může jít i o růstový spurt, tam stačí vytrvat, hodně přikládat a tělo si poradí - přizpůsobí tvorbu mléka mimčovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
26.2.12 09:56
peggy.sl píše:
Já bych dávala jenom UM.

Souhlas. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
26.2.12 10:45

Měli jsme něco podobného, malá si vzala průměrně 10 ml a potřebovala stovku a anabáze převážení hodinu kojení, pak převážení pak honem lahvičku… dali jsme UM a jsme obě spokojené. Nám nepomohlo nic a mlíko prostě nebylo. Možná bude pro oba jednodušší dát to UM - spokojené mimčo i mamina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová