Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Maminky co jste nedávno odstavily, chtěla bych vědět, jak dlouho jste ještě cítily bolest a napětí v prsou?
Jde mi o to, že po zamlklém těhu se opět snažíme o miminko. Na test je ještě brzo, avšak před cca třemi dny jsem začla pociťovat velké napětí v prsou a stejně tak to bylo u malé týden po ovulaci, byla jsem si těhotnstvím jistá a po týdnu se potvrdilo. Nyní jsem to brala jako možnou známku těhu, než mi docvaklo, že je to měsíc co nekojím (4-5 týdnů) a tudíž může stále doznívat laktace.
Jak dlouho jste „cítily“ prsa po odstavení vy? Ještě podotýkám, že než se malá sama odstavila, byla kojená už jen ráno, trošku, a odstavení probíhalo bez odstříkávání, kde nic tu nic ![]()
To si nemyslím, že by bylo spojení ještě s laktací, měsíc je dlouhá doba, já jsem měsíc po odstavu prvního šla na test na prolaktin a už byl krásně kleslý v normě, pokud tě prsa neboleli doteď, tak to může být buď pms nebo těhu ![]()
Hlavně prsa nemačkej a nezkoušej, zda tam něco je.
Přeji // ![]()
No pms se většinou datuje klidně i týden před příchodem ms, tak bys už měla nárok ![]()
Můžeš zkusit mamatest 10, mě takto brzo už vždycky ducha ukázal ![]()
Týden před MS… ale já mám tu bolest už tři dny zpět. A mamatest mě ukáže max 2 dny před dušíka a ještě si ho musím domýšlet… ani dva dny po vynechání MS nemívám regulérní čárku. Tak jo, přiznám se, že jsem zkoušela, samo že byl negativní, ale je opravdu brzo ![]()
No počkej, vsadím se, že jsi po 3minutách koukla na test, nic tam nebylo tak jsi ho vyhodila, že jo? To se totiž nesmí
Správně musíš udělat test, položit na vodorovnou plochu a minimálně půl hodiny si ho absolutně nevšímat. Pak vezmeš test, stoupneš si k oknu (musí být jasné denní světlo) a test natáčíš a koukáš na něj jakoby trochu zboku. Pokud na něm nic není, tak teprve pak se dá prohlásit za negativní ![]()
A musí to být mamatest 10, 25jednotkové testy tak brzo samozřejmě nic neukážou ![]()
Když jsem testovala u druhého dítka, tak jsem začla 8DPO a první test jsem teda prohlásila po hodině za negativní, ale druhý den jsem měla na novém testu ducha a na starém bylo nepatrně vidět, že když vyschnul, tak se neznatelně též zbarvil ![]()
Musíš na to vědecky ![]()
jdu se hrabat do popelnice
![]()
edit: i když u toho moc vědecky vypadat nebudu ![]()
myslím, že to už s kojením nesouvisí, já měla nějaké bolesti tak týden, deset dní
třeba je to vážně mimi, hodně štěstí ![]()
Ahoj, já jsem pociťovala tlak v prsou asi 14 dní a tak konec. Přeju //
![]()
Tak nevím, možná jsem vyjímka… nebo sugesce.. ![]()
druhou čárku ne a nevykoukám ![]()
do MS 5 dní, dušík už by byl.
@Gladys specielne tobe chci oznamit, ze dle tveho postupu jsem 8 DPO toho dusika dohledala, sice o 3 mesice pozdeji, ale prece ![]()
@bonnie14 moc gratuluju a přeju ať všechno hezky je jak má být ![]()
Diky ![]()
ale strach mam.. zitra mam 1 KO a uz tyden spinim, tak aby to nedopadlo jak minule ![]()