Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prostě to zkuste, buď to půjde nebo ne. Vůbec bych se s tímto nestresovala. Je spousta spokojených dětí, co vyrostly jen na flašce! Ale rozhodně bych to vyzkoušela, ono hormony udělají mooooc! ![]()
Taky mám citlivé bradavky, ale nad tímhle jsem nepřemýšlela, naopak doufám, že mi kojit půjde ![]()
Zkuste a uvidíte…doporučuji koupit nějaký krém na bradavky a mazat a mazat a mazat…mě to hodně pomohlo
když to nepůjde svět se nezboří…mě máma kojila jen asi 2m a já první dítko vůbec (nešlo to) druhé už šlo ale jak dostal příkrmy tak pak taky kojení zacal odmitat takže už má taky flašku…
Také můžeš zkusit kojit přes kloboučky. Já první dítě tak asi měsíc kojila, pak si bradavky zvykly, druhé už přímo hned.
Ja mam zase maly bradavky a ani jedny dceri poradne neslo se prisat. A kdyz uz, fakt me to bolelo, s klobouckem snad vic nez bez nej. Plus ten rev hlady nez se nanx pokusu podarilo dostat na prs. (Vim, ze se da kojit i s malou bradavkou, ze by to nemelo bolet a je to o technice prisati, ale nam to fakt neslo sehrat).
A tak jsem to v porodnici vzdycky nejak preklepala, snaha o kojeni plus dokrm. Doma pak byly temer od zacatku na flasce. Priznavam, ze to pro me byla velka uleva.
@Anonymní píše:
Od začátku těhotenství mám hrozné dilema.
Pořád přemýšlím, zda kojit nebo nekojit.
Proč nad tím ale vůbec přemýšlím.
Mám hrozně citlivé bradavky a vždy mě naprosto děsila už jen ta představa, že by mě mělo dítě ty bradavky cucat. Vím, bude to znít asi hrozně, ale obecně mi vadí, když mi na ně třeba sahá i přítel. Prostě je mi to nepříjemné. Mám husí kůži, když si představím, že mám bradavku strčit dítěti do pusy.
Myslíte, že se to může porodem změnit?
Popřípadě jak se na to třeba tváří v porodnici? Nenutí Vás i tak kojit?
Taky jsem z toho před porodem měla strach, taky mám vysoce citlivé bradavky a i normální dotyky mi vadily, kojení sice bylo ze začátku nepříjemné, ale nebyla to až taková katastrofa, jak jsem se bála a asi i to mi dodalo odvahu v tom pokračovat a už úspéšně (i přes bojkot) kojím 11 měsíců
Neříkám, že se netěším, až kojit nebudu, ale za to pohodlí mi to zatím stojí a do finále už se pomalu blížíme
Chce to holt zkusit, když to nepůjde, nic se neděje, hlavní je pohoda maminky ![]()
Na me v porodnici hodne tlacili. Mela jsem z toho poradny nervy. Kojeni se nedarilo, bolest hrozna a malej rval hlady. Mela jsem pocit, ze jsem jedina spatna matka na svete a na oddeleni mi v tom vubec nepomohli. Kluk byl na umelym mliku od zacatku. Dneska je mu 13 a je to uplne normalni teenager. Nemej vycitky, kdyz to nepujde!
Myslím, že hormony se o to postarají. A když to nepůjde, tak se svět nezboří. Pro dítě je lepší máma v pohodě a třeba Sunar než vystreslá matka na pokraji zhroucení, protože jí nejde kojení. ![]()
@Me Mimmix toho se právě obávám, že to nepůjde, nebudu se na to cítit ale tlak v porodnici bude velký. Slyšela jsem hodně případů, že se sestry prostě neptají a tlačí do toho😔
@Anonymní píše:
@Me Mimmix toho se právě obávám, že to nepůjde, nebudu se na to cítit ale tlak v porodnici bude velký. Slyšela jsem hodně případů, že se sestry prostě neptají a tlačí do toho😔
I na me dost tlacily. Pamatuju si, jak to pro me bylo tezky, brecela jsem ze zoufalstvi. Jak mi blaznily hormony, nakonec to sestram musel vysvetlit manzel, at uz me nechaji. Byla jsem mu vdecna. Nemyslim, ze prozijes to same, ale kdyby, tak se nevahej ozvat. Drzim pesti a nestresuj se predem. Vzdycky se to da vyresit ![]()
Měla jsem to stejně, ale pro mě byla ta představa natolik nepredstavitelna, že jsem se rozhodla nekojit. U mne za to mohlo trauma ze sexualniho obtezovani z detskych let. Řekla jsem to u příjmu při porodu, že kojit nebudu a za celý pobyt jsem neměla jediný špatný nebo vycitavy komentář. I kdyby byl, všechny bych poslala někam. Ale já s tím byla srovnaná, že nechci.
Obě děti sem kojila, chtěla sem od začátku a víceméně bez větších potíží se dařilo. Jen mám malé bradavky a veliká prsa, takže první bylo chvíli kojené s kloboučky. Druhé už bez nich. Chci ti jen říct, že ať to dopadne jakkoliv, tak budeš skvělá a milující máma ☝🏼 Ať už budeš kojit a nebo dostane miminko lahvičku. Nenech si do toho od nikoho mluvit, hlavně ne od cizích ![]()
Ahoj,
asi jsme natom hodně podobně.
Taky mám citlivé bradavky. No, v porodnici mě fakt nešetřili. ![]()
Mimčo mělo 2,5 kg a měl problém se pořádně přisát. Jeden večer došla po jeho šíleném řevu sestřička. No a začala mi sama od sebe prsty tvarovat z bradavky "dudlík ", bolestí jsem šílela. Držela ho pod čelistí jako "králíka ". Hrůza. Nakonec to vzdala.
Pak bylo kojení jen přes klobouček, ale dlouho to stejně nevydrželo. ![]()
Od začátku těhotenství mám hrozné dilema.
Pořád přemýšlím, zda kojit nebo nekojit.
Proč nad tím ale vůbec přemýšlím.
Mám hrozně citlivé bradavky a vždy mě naprosto děsila už jen ta představa, že by mě mělo dítě ty bradavky cucat. Vím, bude to znít asi hrozně, ale obecně mi vadí, když mi na ně třeba sahá i přítel. Prostě je mi to nepříjemné. Mám husí kůži, když si představím, že mám bradavku strčit dítěti do pusy.
Myslíte, že se to může porodem změnit?
Popřípadě jak se na to třeba tváří v porodnici? Nenutí Vás i tak kojit?