Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, mám takovou otázku nebo spíš potřebuju uklidnit byla jsem u gynekologa a podle ultrazvuku jsem 6+5 a říkal, že je to ještě malé a není to vidět ať přijdu za dva týdny..samozřejmě musím to říct už teď všem protože máme plánovanou svatbu už rok(která je za 4 dny) a každý by se divil kdybych nepila
Myslíte, ze to bude v pořádku? Prý je vše tam kde má být, žloutkový Vacek a vypadá to dobře ale mám strach.. všichni to už budou vědět a pak jim říct ze nic..
Vzhledem k tomu ze jsem potrat neprodělala, jsem zdravá a mladá tak se uklidňuji..
Nikdy nevíš. První těhotenství jsem měla naprosto bez problémů. Teď chceme druhé dítě. Prodělala jsme už dva potraty. Jsem jinak zdravá a není mi ani 25.
Ja bych se asi spíš vymluvila na antibiotika.
Ahoj, jsem ve stejné situaci, v pátek 6+4 a vidět jen gestikacni a žloutkový váček. V pátek jdu na kontrolu a moc se bojím
Jinak na svatbě bych to neříkala, asi bych se vymluvila na nějaké prášky, jak již bylo zmíněno výše.
Nevím, jak to máš normálně s pitím, ale než rozhlašovat těhotenství, bych si normálně nechala nalejt jedno víno a ucucávala ho. Po čase to za tebe dopije manžel a půjdeš si pro další-nikomu nemusíš nic vysvětlovat.
Já tedy na svatbě nikdy nesledovala kdo kolik vypije a kdyby nevěsta svoji konzumaci nijak nekomentovala, nic si nevšimnu.
Panáky odmítej, že se nechceš ve svatební den uplně zlejt a hotovo ![]()
@Natt420 píše:
Ahoj holky, mám takovou otázku nebo spíš potřebuju uklidnit byla jsem u gynekologa a podle ultrazvuku jsem 6+5 a říkal, že je to ještě malé a není to vidět ať přijdu za dva týdny..samozřejmě musím to říct už teď všem protože máme plánovanou svatbu už rok(která je za 4 dny) a každý by se divil kdybych nepila
Myslíte, ze to bude v pořádku? Prý je vše tam kde má být, žloutkový Vacek a vypadá to dobře ale mám strach.. všichni to už budou vědět a pak jim říct ze nic..
Vzhledem k tomu ze jsem potrat neprodělala, jsem zdravá a mladá tak se uklidňuji..
Proč by si to měla říkat? Já jsem na svatbě taky skoro nepila, jen přípitek a ten si můžeš dát. Pak už budeš pít nealko. Neni nic horšího než opilá nevěsta na svatbě.
@Natt420 píše:
On tě bude každý sledovat? Do přípitku bych smočila rty. Na panáky bych nechodila a s mrknutím oka bych výzvy odpálkovala tím, že nechci blinkat o svatební noci a chci si ji užít. Malé pivo ve vedru ti potrat nezpůsobí.
Opravdu to nikomu říkat nemusíš, ba naopak bych to neříkala. A zda to bude v pořádku?
To ti nikdo neřekne.. nemáš ani po 1.screeningu, a celé těhotenství se může něco pokazit, bohužel.
Navíc v tomhle týdnu zárodek ještě vyživuje žloutkový váček a ne placenta, takže i když si něco dáš, neputuje to miminu „rovnou do žíly“.
Já se v tomhle týdnu s prvním dítětem děsivě střískala vodkou a vykouřila za večer snad dvě krabičky a nic se nestalo.
S druhým jsem byla na operaci, v narkóze, RTG, brala kvanta všemožnýh léků a taky to zvládnul bez ujmy.
Doktorka mě uklidňovala, že takhle v uplných začátcích, ty vnější vlivy nehrají skoro žádnou roli.
Nemyslím si, že bys to musela říkat. Pochybuju, že si někdo na mé svatbě všímal, co piju. Mimochodem vypila jsem asi jednu skleničku vína, víc jsem tom frmolu nějak nestihla. Kromě oběda jsem ani skoro nic nejedla. A nikdo nic nezkoumal ![]()
To s tím nezlitím se ve svatební den, popř. před svatební nocí je super, to bych použila. Však je to i pravda. ![]()
Jak bylo řečeno, do přípitku smočit rty, občas držet skleničku v ruce. Kdyby někdo něco říkal na džusík, tak prokládáš, protože se nechceš zlejt a chceš si svatbu užít / vypadat dobře na fotkách.
Moc si svatbu užij. ![]()
Pripadne pokud si myslis ze bys takhle maskovat nepiti nedokazala, tak to proste rekni jednomu cloveku co bude barman, misto vodky dostanes vodu, detsky sano a nealko kokteily a to uz vubec nema sanci cele okoli poznat…zvlast jestli jeste nemas ani potvrzenou srdecni aktivitu, tak bych urcite nerikala vsem ze si v tom, riziko potratu je az moc velky na to to hned roztrubovat…
Díky za odpovědi ale nechtěla jsem tu řešit nic ohledně svatby/alkoholu chtěla jsem jen uklidnit že na to srdíčko je opravdu brzy
Ne tu číst o tom jak budu všem blízkým na svatbě lhát a ano, poznají to, normálně taky nepiju ale příležitostně ano když je nějaká akce takže tohohle by sis určitě všimli když by mě někdo zval na panáka a také jsem zapomněla dodat dělám fyzicky dost náročnou práci s kterou jsem musela seknout(přesněji řečeno přejít na jinou pozici) protože mi to nebylo doporučeno a pracuji tam společně se sestrou ktera uvidí že už tu pozici nedělám a u ní se to neutají takže nemá smysl nic tajit aby to sestra věděla dřív než rodiče? A ti se to pak dozvěděli od ni? To je trošku blbý a byly by akorát naštvaný 😅 ale to není pointa, nechci žádné poučky o tom, jak je brzy, já to vím.
Zajímalo mě akorát srdíčko na ultrazvuku jestli na to je opravdu zatím brzy
@Natt420 píše:
Díky za odpovědi ale nechtěla jsem tu řešit nic ohledně svatby/alkoholu chtěla jsem jen uklidnit že na to srdíčko je opravdu brzy
Ne tu číst o tom jak budu všem blízkým na svatbě lhát a ano, poznají to, normálně taky nepiju ale příležitostně ano když je nějaká akce takže tohohle by sis určitě všimli když by mě někdo zval na panáka a také jsem zapomněla dodat dělám fyzicky dost náročnou práci s kterou jsem musela seknout(přesněji řečeno přejít na jinou pozici) protože mi to nebylo doporučeno a pracuji tam společně se sestrou ktera uvidí že už tu pozici nedělám a u ní se to neutají takže nemá smysl nic tajit aby to sestra věděla dřív než rodiče? A ti se to pak dozvěděli od ni? To je trošku blbý a byly by akorát naštvaný 😅 ale to není pointa, nechci žádné poučky o tom, jak je brzy, já to vím.
Ano, je.
Nedělej z toho vědu, prostě nepij a na každého se prostě jen zatvař, že nechceš jít ozřatá do novomanželské postele. Tak ať mají podezření. No a? Mě se na těhotenství plato od 20 let ptalo tolik lidí, že bych se musela zbláznit. A hádej, kdo věděl, že jsem těhotná, nejdřív? Kolegyně v práci. Pak tatínek, pak moje sestra. Mámu nemám. Babičkám jsme to oznamovali po 1. screeningu.
@Natt420 píše:
Co blázníš?
Každej ti tu mile a hezky k tématu poradil, schválně jsem si to ještě jednou pročetla a žádné poučování opravdu nevidím. ![]()