Těhotenství 6+5

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11
30.5.23 11:19

Myslela jsem si, že je tu fajn komunita která pomůže a poradí ale bohužel
Zeptala jsem se jen na srdíčko jak zmiňují výše a hned schytám to, že za chvíli budu rozvedená a že potratím? Ženský, tohle je opravdu hnusný jestli si to neuvědomujete tak je něco hodně špatně.
Nikdy nevíte kdo sedí na druhé straně a muže to být někdo psychicky nestabilní a muže ho to psychicky zlomit ale to Vám nejspíše nedochází.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
30.5.23 11:21
@broskvová zmrzlina píše:
Co blázníš? 8o Každej ti tu mile a hezky k tématu poradil, schválně jsem si to ještě jednou pročetla a žádné poučování opravdu nevidím. :roll:

Podívejte se třeba tam, kde mi píše že můžu místo svatebních pozvánek poslat oznámení o potratu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10885
30.5.23 11:23
@Natt420 píše:
Kdyby jste to napsala slušně, nemám s tím problém ale vy jste to napsala jak kdyby jste mi to přála, přečtěte si to po sobě.

Ty jsi to evidentne nepochopila. Ja nepsala, ze pozvanky. Ja psala, ze pokud to nedopadne tak vsem lidem ze svatby to budes muset rict. To, ze tam budou lidi i z prace je taky nic moc. Tam se to roznese.
Vsichni tady ti preji, aby to dopadlo dobre jen neni treba to oznamovat tak brzy, zvlast kdyz jeste neni srdicko.
Muzes si zajit dneska a v patek na odber HCG, v patek na utz, zda uz srdicko bude, ale fakt bych s oznamovanim pockala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10885
30.5.23 11:24
@Natt420 píše:
Podívejte se třeba tam, kde mi píše že můžu místo svatebních pozvánek poslat oznámení o potratu.

To nedava smysl ne? Pozvanky jste snad uz poslali, kdyz je svatba za 4 dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
30.5.23 11:56

Pani to napsala ostre, ale myslim ze vas chtela upozornit ze ta moznost tam je…zvlast kdyz 6+5 jeste neni srdicko, ja to tak mela a s potratem…a ten samotnej vas rozhodi i kdyz jste povahove silnejsi, hormony zacloumaji…potrati podle statistik kazda ctvrta…statistiku tech ktere potratili kdyz v 6+5 jeste nebylo srdicko neznam, ale bude urcite jeste horsi…kazdopadne naskocit take jeste muze…prvni trimestr se rika ze jste v nadeji, ne v ocekavani…jestli jste smirena s tim ze byste pak musela rict vsem o potratu tak to reknete, jestli nejste nechala bych si to byt vami pro sebe…samozrejme preji aby to dopadlo dobre, jen vas tu vsichni upozornuji, ze to riziko je dost velke…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
31.5.23 02:01

@Natt420

Nikomu nic nerikejte a je to.😊

Srdicko je individiduální, zalezi zda mate pravidelne mesicky a kdy mate ovulaci.

Ja mam cyklus tabulkovy, takze ja mela srdicko presne v tech 6+5tt, mohlo byt i driv treba, ale to jsem na kontrole nebyla😊.

Musite verit, rika Vam to budouci mama, ktere prisla velka rana do zivota v podobe porodu ve 23tt, bohuzel jsem odchazela bez ditete z nemocnice a ted jsem v 25tt a bojim se porad, ale víru tam mam neustale, jinak bych byla v blazinci :andel:

Verte tomu, uzijte si svatbu a tenhle zazrak si nechte par tydnu pro kamarada jeste pro sebe 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1150
31.5.23 13:41

@Natt420

Podle mě srdíčko už v 6 týdnu je, ten vývoj na začátku je na dny přesný a stejný pro všechna embrya. Prostě jen některi doktoři a ultrazvuky to nedokáží detekovat tak brzy (záleží dle zkušeností lékaře a kvality přístroje).

Stejně tak měření zárodku. Můžou opravdu o půl milimetru zaměřit jinak a najednou to není 6, ale 7 týden. Pak má dost holek pocit, že měly srdíčko v jiném týdnu, ale podle mě to není pravda, protože opravdu ten vývoj buněk je na začátku hodně přesný.

To je můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
31.5.23 19:42

Byla jsem ted na kontrole 6+6 a miminka mela kazde skoro centimetr a srdicka tloukla. Takze ano, muze to znamenat, ze je neco spatne. Zalezi, jak dlouhe mas cykly, jestli je mozne, ze ovulace nebyla okolo 14 DC ale o minimalne tyden pozdeji. To vis jen ty. V tom pripade by srdicko jeste byt nemuselo. Lekari pri vypoctu stari tehotenstvi pocitaji s ovulaci 14DC. Proto ti tu kazdy radi at to nerikas. Protoze nikdo nezna tvuj cyklus a tohle je ted fakt 50/50. Pokud byla ovulace okolo 14 DC, tak je tvuj nalez s nejvetsi pravdepodobnosti spatne. Jasne, podelat se muze vsechno vzdy, ale se srdecni akci se riziko potratu dost snizuje. Mozna to beres jako poucovani, ale spousta holek vcetne me si tu potraty prosli a pak nechces, fakt nechces cele rodine vysvetlovat, ze to nevyslo, kdyz jsi z toho sama v haji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
31.5.23 22:56

@Natt420 pročetla jsem celou diskusi, vidím, že jste z toho hodně na nervy, reagujete velmi přehnaně. Ženy se vám tu snaží pomoci. Zkuste se trochu uklidnit a uvažovat racionálně. Napisu vám nějaké možnosti řešení. Tak se nadechnete a klid! :srdce: :oops:

Tu svatbu teda víc komentovat nebudu - ačkoliv jste hajená, nikomu do toho nic není a oznamovat to kvůli alkoholu je hloupost. Pokud to nevyjde, budete litovat a navíc počítejte s tím ze lidi budou úplně silet, protože svatba a oznámení tehotenstvi v jednom je “pecka”. A vy budete úplně v háji.

Jsem po 2 potratech a to jsem byla taky zdravá a zadařilo se vždy napoprve. Jsem šťastná ze jsme to nikomu neřekli. Teď jsem ve 21tt a rodina se těší na prvního vnoučka.

Každopádně pokud jste opravdu 6+5 a nejedná se o mladší těhotenství, tak ANO, už by srdíčko mělo být.

Jenže tady teď hraje roli každý den. Můžete být 5+6, 6+2, to je proste velký otazníky.

Dá se to odhadnou podle délky cyklu, takhle jsem si vypocitala II. potrat.. Takže:

• Jak dlouhý cyklus mate?
  • Mate cyklus pravidelný?
  • Tušíte kdy byla ovulace?
  • Kolik dnů mate zpoždění?
  • Kdy jste měla ducha - první pozitivní test?
  • Měřili vám HCG?

Napíšu vám sem nějaké ty možnosti..

1. Tak určitě je možné skočit na lepší ultrazvuk do nemocnice, to bych vám doporučila, v pátek (nebo ještě jednou ke svému lékaři - to budete cca 7+0 a měl by být posun) - ale opět je šance ze srdce nebude vidět.
  1. dojedete si 2× (v rozmezí 24-28h) na krev a nechte si změřit HCG - velmi rychle se ze začátku zvyšuje a je to znak prosperujícího těhotenství.
  1. Přijmete fakt, že je to teď 50 na 50 - oznamte to, ale počítejte s tím, ze pak budete to oznámení rušit. V nejlepším případě to klapne a vše bude OK, ale nemusí.
  1. Pokud ještě není ani embryonální pól a je vidět pouze váček, vyhnete se tvrdému alkoholu a extrémnímu opíjeni (předpokládám, že to byste jsko nevěsta stejně nedělala) a s chuti si naposledy připijte a udělejte si hezký svatební den. Pokud je teprve jen váček, v tom případě nemusíte o tehotenstvi ještě ani vědět, natož to někomu říkat - pokud se uklidníte a takto nastavíte.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.6.23 15:23

Ahoj, je jeste prilis brzy neboj. Ja se kvuli srdicku(a zkusenostem z rodiny, kdy zeny byly prave strasene ze jako tam nic neni) objednavam na gyndu az 8-9 tyden, kdy je to spis tutovka. Kdybych mela nejake problemy letela bych na kontrolu pak hned k vylouceni mimodelozniho… Drzim palce.

Ale jinak osobne bych rekla blizke rodine, ze se neco chysta a vsem ostatnim at si pockaji pak na tutovku za par tydnu… Byla jsem takhle na dvou svatbach, kde nevesty byly tehotne (jakoze se to uz vseobwcne vedelo) a ja zase uvazovala zda abstinuji, protoze normane pily to co ostatni. Az pak po svatbe jsem se zeptala kamaradky, co to vlastne pila a k pripitku mela neco stejne barevneho a sumiveho jako novomanzel ale nealko a pak na panaky chodila taky, ale obsluha misto tvrdeho ji konkretne lila neco tez pruhledneho nealko. Chtela to tak, aby se neochudila tak o ty socialni interakce a povidani, ktere tim vznikaji. A ja kdybych se vdavala taky tehotna, tak bych to udelala zrovna tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí