Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Je tu prosím někdo povolany? Zajímá mě jak je to tedy s tou kolaudací pro r. 2018 je či neni povinná a jak je to se započatým řízením o kolaudaci?
Ano, zrovna to taky řeším, protože banka po nás bude kolaudaci chtit na základě smlouvy a dost plavu v tom, jak ji jako získat
@žampion my jsme na tom stejně, kolaudaci započatou, na podzim jsme nezkolaudovali kvůli tomu že nemáme fasádu, teď už by to prý šlo i bez fasády, ale už nebudou kolaudovat. Tak jsem zvědavá jak se to vyřeší, nejspíš jim v bance bude muset stačit nějaké to potvrzení o existenci stavby. Stejně se pak musí doložit výpis z katastru, tak by to nemusel být takový problém. Jestli si teda nebudou moc vymýšlet.
Tak to je teda mazec, my taky už schválená hypotéka, a ted nevím, jak to bude, když už kolaudace nebude,..
Pokud jste pozadali v loni, kolaudace by mela normalne proběhnout - řízení se musi ukoncit dle tehdejsich právních předpisů. V současném době se opravdu nekolaudaje, ale doporucuji vyčkat. Ministestvo resi co s Tim, je na to navázáno i přidělování CP a ostatní veci
zakonodarci ![]()
Taky momentálně řešíme, na stavebním úřadu mi paní řekla, ať zkusím zavolat za 14 dní, že čekají na pokyny z ministerstva, protože nikdo neví, co a jak. Zase tam nějakej chytrák něco vymyslel
![]()
Ahoj, uz vite neco vic? Take jsme se chystali kolaudovat a vubec teda nevim kde a jak zacit. Co ten stavebni urad bude chtit aby jsme dostali cislo popisne?
Ahoj, momentalne resim take kolaudaci. Referentka na stavebnim urade mi rekla, ze vi o novem zakone, ale presto bude chtit dum zkontrolovat fyzicky dle starych pravidel. Bez toho pry nepozada obec o vydani cisla popisneho a nevyda potvrzeni ze je zkolaudovano.
Dale musime dodat geometricky plan a prekresleny projekt dle skutecneho provedeni stavby (pokud byly provedeny nektere zmeny oproti puvodnimu projektu) takze za me bohuzel bez zmeny ![]()
Nám bylo řečeno, že kolaudace už probíhat nebude, ale kontrolní prohlídka ano. Takže jestli to správně chápu, už nebudou potřeba revizní zprávy, ale jinak se asi nic nemění.
Zdravím,,,dnes jsem byl na stavebním uřadě a ptal se na kolaudaci a mám jít rovnou na městský uřad a požádat o číslo popisné(stavební uřad nic kontrolovat nebude)Ale asi na každém SU to probíhá jinak.