Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
S tím nemáme problém. Spíš řešíme, zda to někdo, kdo stavěl v Odolené Vodě potřeboval ke kolaudaci.
Nooo, my jsme na úřadě od paní dostali seznam veškerých dokladů, co potřebujeme, když přijdou na kolaudaci. A v tom seznamu je právě zmíněné doklad o památkové péči. Spíš mně zajímá, jestli to paní při kolaudaci od někoho vyžadovala.
Zajdi si na Odbor stavebního úřadu, pod který spadáte. Tam Ti řeknou víc.
![]()
To jsme zkoušeli a paní nám řekla, že to máme ve stavebním povolení. ![]()
V Odolce jsen nekolaudoval, ale aktuálně tam stavím. Mají pravdu, že by to mělo být v povolení, protože vyjádření archeologie byl jeden z podkladů pro samotné povolení. V jejich vyjádření výslovně psali, abych je pozval po vykopání základů, což jsem učinil. Na zavolání do týdne přijeli a výkop ohlídli a na základě toho vystavili potvrzení.
Pokud jste na toi zapomněli, či si to nepřečetli, tak poradím jim zavolat/napsat a domluvit se a doufat, že budou mít lidský přístup. Řešil jsem to s Mgr.Andrea Němcová, Oblastní muzeum Praha - východ v Brandýse nad Labem - Staré Boleslavi. Doufám, že se to nějak podaří, ale z vlastní zkušenosti vím, že na SÚ Odolena Voda jsou docela striktní, co se papírování týče.
Moc děkuji za odpověď. A za radu. Snad budou mít lidský přístup. Nějak jsme to přehlédli a chtěli by jsme už kolaudovat. A v seznamu jsme si toho všimli. Tak to teď řešíme. Máme známého památkáře a řešili jsme to s ním, tak snad to bude v pohodě. Otázka je, jestli to musí být přímo od archeologického ústavu nebo ne.