Kolaudace v roce 2018 - jak probíhá, co je potřeba?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1935
16.10.18 15:44
@Moniseeek píše:
@Nimie @tininas no uvidime po čem všem pujde, ale jako právě ze jsem si četla ten zakon a oni by nemeli delat uz kolaudace vůbec, to ze je delaji i nadále je jejich boj. Myslim ze kdyby byl nahodou nějaký problém tak bych asi vytahla ten zakon a resila byt to přes to. Nebo chápu to nejak blbě a kolaudovat se musi? Pani jsem právě ze psala email a ptala se na to a ona mi napsala ze kolaudace probíhají furt akorat media si píši co chtějí. Tak ja nevim nejak tomu nerozumím :D právě ze tady nikdo ted nestaví :?

Ahoj.

Jde o to, že kolaudace jako taková není - vypustili § 120 stavebního zákona, což prakticky znamenalo, že někdo fyzicky musí Vaši stavbu navštívit.

Ale Vy musíte vyplnit dva formuláře:

a/ Oznámení o užívání stavby
b/ Žádost o přidělení čísla popisného

Oznámení o užívání stavby si můžete vyplnit na koleně i při prvním výkopu základů, ale aby Váš domek byl vhodný k obývání, potřebuješ mít číslo domu. A pokud Ti úředník nepodepíše Žádost o přidělení čísla popisného, což v jeho kompetenci je, tak s tím nic neuděláš.

Takže ten zákon se tváří, že vychází vstříc občanům, ale ve skutečnosti dal větší pravomoci úředníkům. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
374
16.10.18 15:56

@tininas ahaa no to budou ještě nervy :D a bydlet tam muzu ještě před tím než bude kolaudace jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
16.10.18 16:02
@Moniseeek píše:
@tininas ahaa no to budou ještě nervy :D a bydlet tam muzu ještě před tím než bude kolaudace jo?

Jasně, bydlet můžete kdekoliv, ale bez čísla popisného jsou určitá omezení a hlavně rizika.

Ale… věřím, že to dotáhnete do zdárného konce a příští rok touhle dobou se této diskuzi budete jen smát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31542
16.10.18 16:03

@tininas tím vyjádřením ale myslíš normálně měření radonu, ne? To je samozřejmě povinné všude, to ale nestačí. Nebo… já si myslím, že stačí, že nejsem úřad, že jo :mrgreen: a zrovna podlahovka riziko zvyšuje (teoreticky), takže se stává i to, že dům sice stojí v oblasti nízkého rizika, nicméně kvůli podlahovce chce úřad potvrzení o tom, že tam bude lepší izolace. Někde to zas vůbec neřeší. Jen jsem tím chtěla říct, že i takové riziko tu teoreticky je (byť si fakt nemyslím, že by takových šťouralů bylo nějak víc). Někde ten úředník stráví pár minut a někde prochází každou místnost, kontroluje každý detail a může vadit i jinak daná příčka, okno, cokoliv… pak si ještě ideálně nechá předložit všechna možná potvrzení a fakt nad tím tráví tunu času :nevim: jen že bych asi nespoléhala na to, že nikdo nebude nic řešit, tím spíš třeba u okna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31542
16.10.18 16:04

@tininas hlavně nechápu proč furt dál choděj :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
16.10.18 16:45
@Nimie píše:
@tininas hlavně nechápu proč furt dál choděj :zed:
@Nimie píše:
@tininas tím vyjádřením ale myslíš normálně měření radonu, ne? To je samozřejmě povinné všude, to ale nestačí. Nebo… já si myslím, že stačí, že nejsem úřad, že jo :mrgreen: a zrovna podlahovka riziko zvyšuje (teoreticky), takže se stává i to, že dům sice stojí v oblasti nízkého rizika, nicméně kvůli podlahovce chce úřad potvrzení o tom, že tam bude lepší izolace. Někde to zas vůbec neřeší. Jen jsem tím chtěla říct, že i takové riziko tu teoreticky je (byť si fakt nemyslím, že by takových šťouralů bylo nějak víc). Někde ten úředník stráví pár minut a někde prochází každou místnost, kontroluje každý detail a může vadit i jinak daná příčka, okno, cokoliv… pak si ještě ideálně nechá předložit všechna možná potvrzení a fakt nad tím tráví tunu času :nevim: jen že bych asi nespoléhala na to, že nikdo nebude nic řešit, tím spíš třeba u okna.
@Nimie píše:

Ahoj.

Jak jsem psala výše. U nás na Moravě, chtějí vyjádření o radanu k ohlášení stavby vždy. A prakticky všichni mají zvýšené riziko. :think: Z toho vyplývá, že si musíš na základovku položit speciální izolaci. Ano. Takže tyto detaily, že někdo chce podlahovku, nebo radiátory už nikdo neřeší. Prevence je prevence.

Nekontrolují se příčky - s těmi hýbat můžeš. Ale nosné a obvodové zdi jsou hlídané. Ale zase když jedno okno zazdíš, tak to problém není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31542
16.10.18 17:12
@tininas píše:
Ahoj.

Jak jsem psala výše. U nás na Moravě, chtějí vyjádření o radanu k ohlášení stavby vždy. A prakticky všichni mají zvýšené riziko. :think: Z toho vyplývá, že si musíš na základovku položit speciální izolaci. Ano. Takže tyto detaily, že někdo chce podlahovku, nebo radiátory už nikdo neřeší. Prevence je prevence.

Nekontrolují se příčky - s těmi hýbat můžeš. Ale nosné a obvodové zdi jsou hlídané. Ale zase když jedno okno zazdíš, tak to problém není.

Nemůžeš, protože se ti pak může stát, že nesplníš stanovené normy, takže to je zase na tom jak to jaký úředník bude vnímat. Okno zazdít asi problém není (pokud to splní normy), ale třeba zvětšit/přidat/posunout problém být může.

Aha, tak to je asi specifikum tamní oblasti :) my třeba radon „nemáme“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
16.10.18 17:21
@Nimie píše:

Nemůžeš, protože se ti pak může stát, že nesplníš stanovené normy, takže to je zase na tom jak to jaký úředník bude vnímat. Okno zazdít asi problém není (pokud to splní normy), ale třeba zvětšit/přidat/posunout problém být může.

Aha, tak to je asi specifikum tamní oblasti :) my třeba radon „nemáme“.
@Nimie píše:
Nemůžeš, protože se ti pak může stát, že nesplníš stanovené normy, takže to je zase na tom jak to jaký úředník bude vnímat. Okno zazdít asi problém není (pokud to splní normy), ale třeba zvětšit/přidat/posunout problém být může.Aha, tak to je asi specifikum tamní oblasti :) my třeba radon „nemáme“.

Díky za názor.

A k čemu se přesně vyjadřuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31542
16.10.18 18:13

@tininas k těm příčkám, jsou zvýrazněné, nezobrazuje se ti to? :think: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.21 00:36

Zvětšení stran domu

Ahoj holky,

máme problém s domem, bohužel nám ho již zkraje udělali o půl metru delší a už s tím nešlo nic dělat, takže se dostavěl takto. Zajímá mě, jestli u vás na koleudaci přesměrovalo strany domu nebo místností… Nebo na co se celkově zaměřovali. Moooc děkuji! :srdce:
PS: omlouvám se za anonym, ale mám z toho strašné nervy :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí