Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
zdravím zkušené maminky
jsem zatím těhulka, ale přemýšlím, zda koupit mrňouskovi postýlku nebo kolébku. Mám po své prababičce kolébku a padl v rodině nápad ji zrekonstruovat, koupit novou matraci a mrňouska při návštěvě prarodičů v ní nechávat. Nejsem v zá:,–(ě proti, ale mám trochu obavy, aby potom malé nebylo „rozmazlené“ houpáním, kolíbáním a nevyžadovalo to až bude ležet doma ve své postýlce…Poraďte prosím některá zkušenější
Předem děkuji
Ahojky. Já bych do toho šla. V kolébce vám stejně vydrží jen prvních pár měsíců a v té době si miminko až tak rychle nezvyká. Nejde jej něčím rozmazlit. Každé kolébané dítě minimálně do půl roku stejně musí přejít do normoš postýlky… A takové ty staré kolébky, když se zrekonstruují, jsou moc hezký a myslím, že pro novorozence i vhodnější. Pamatuju, jak byl malej tehdy v normální postýlce úplně ztracenej, stejně byl pořád v zavinovačce a obloženej polštářema, aby byl jako v pelíšku, dělá jim to moc dobře. A když se k tomu může i kolébat, je to jako by byl v bříšku. Ale je to tak do čtyř, pěti měsíců, pak už zase chtějí prostor, začnou se otáčet a tak. Takže když kolébku nemáš, nevyplatí se ji kupovat, ale když máš tuto možnost, je to super.
Tak my máme taky na půdě postýlku ještě po manželovi a nakonec jsme ji nevytáhli… Taky jsem chtěla rekonstruovat, že bychom ji používali teda pro sebe u nás, ale jak jsem viděla, co to všecko stojí, tak se mi nechtělo kupovat matraci a
u do kolébky na 3 měsíce a pak zase věci do postýlky… Tak máme teda jen postýlku „na hotovo“ a za ušetřený peníz jsme mohli koupit něco jiného ![]()
Ale pokud tohle neřešíte, tak ji klidně k prarodičům dejte, nic tím, myslím, zkazit nemůžete
Ale je to fakt jen na těch pár měsíců…
Postýlku budete stejně potřebovat a jak psala Angua, je to dvojí nákup. Pokud musíte ještě opravovat a kupovat vše nové, tak bych šla rovnou do koupi postýlky.
Evíku, jen přispěju svojí zkušenností:
Kolíbku jsem měla půjčenou od kamarádky a malý v ní spal donedávna (do 8m). Ale musím říct, že téměř NIKDY jsme s ní NEKOLÍBALI
Buď v pohodě usnul okamžitě (většinou) a když byl problém, tak kolíbání úplně ignoroval, neměo nejmenší smysl…
Když se pak začal převracet na bříško, tak se to s ním zhouplo tak, že si chudinka o bočnici nabyl nosík a museli jsme ji napevno zaaretovat.
No prostě nám posloužila jako normální postýlka, jen investice žádná, je půjčená ![]()
Měla jsem kolíbku od narození .. malej v ní aspoň nebyl utopenej jako v postýlce
.
http://img2.rajce.idnes.cz/…P2180334.JPG (to byla prdelka malinká, ááách jo
)
Kdyby nebyl tak akční, mohl v ní být malej dýl, ale že si brzo začal klekat na 4, tak jsme kolíbku složili a šel do postýlky. Sem měla obavy aby se nevyhákla a když si klekne, nezhoupla a aon nevypadl.
Jinak by se do ní vešel určo ještě přes půl roku …
ahoj holky, moc vám děkuji za vaše rady a Anděle i za krásnou fotečku
Rozhodla jsem se, že do té kolébky půjdu, když už ji máme a časem uvidíme, kdy přejdeme na postýlku. Ještě jednou moc děkuji a přeji krásné jaro ![]()
Sranda je, že my máme oboje ale ani v jednom nechce spát. V kolíbce se při kolíbání vždycky poblil, takže bylo třeba ji u:,–(it napevno (zakolíčkovat). Na postýlku nám sedá prach, prostě malej spí se mnou v manželský posteli a manža je ve vedlejším pokoji. Naštěstí spí v kočárku, ale jenom za jízdy a v autosedačce za jízdy i doma, kdy si v ní hoví. Naplánovat si člověk může co chce, mimino si bohužel samo určí kde je mu nejlíp ![]()