Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Zajíma mě, jestli by vám vadilo, kdyby váš manžel pracoval v čistě ženském kolektivu? A pokud to tak někdo má přijde vám normální, že chodí do práce na kafe i ve volnu? Nebo ve volnu si domluví nekolika hodinovou procházku/turu s kolegyněmi? Prý ho přemlouvaji… Proc chodí zadaný chlap na procházku krafat třeba s 5-10 ženskýma, když se s nima vidí v praci celý dny… Snažím se to chápat, ale moc mi to nejde… Zajímalo by mě jestli jemu by nevadilo kdybych pracovala jen mezi chlapama, a vidala je i ve volnu? Já jeho kolegyně znám jen od vidění, a moc přátelsky se na mě netvari…
Nevadilo by mi, kdyby pracoval v ženském kolektivu ani kdyby mu kolegyně nadbíhaly. Vadilo by mi naopak, kdyby s jakoukoli ženou trávil své volno na kafi a krafáním, a to je celkem fuk, zda by šlo o kolegyni nebo kamarádku. Asi mu to zvedá sebevědomí, ale měl by vědět, že i pracovní flirt má určité meze.
@Anonymní píše:
Zajíma mě, jestli by vám vadilo, kdyby váš manžel pracoval v čistě ženském kolektivu? A pokud to tak někdo má přijde vám normální, že chodí do práce na kafe i ve volnu? Nebo ve volnu si domluví nekolika hodinovou procházku/turu s kolegyněmi? Prý ho přemlouvaji… Proc chodí zadaný chlap na procházku krafat třeba s 5-10 ženskýma, když se s nima vidí v praci celý dny… Snažím se to chápat, ale moc mi to nejde… Zajímalo by mě jestli jemu by nevadilo kdybych pracovala jen mezi chlapama, a vidala je i ve volnu? Já jeho kolegyně znám jen od vidění, a moc přátelsky se na mě netvari…
Nechci stresovat, ale vadilo a extrémně. Protože sama vím, jak to chodilo v bývalé firmě a co se dělo nejen na pracovišti. Vůbec nikdo neřešil, jestli je nějdo zadaný nebo ne. Pardon, toto je otázka času. Po nějaké době, kdy jsem si našla partnera, tak jsemho brala na tyto akce sebou, takže nechápu, proč vás i on nebere…
Mohu vědět firmu? Je pražská?
Poslední dobou si dost hlídá telefon, nevim možná jsem paranoidní, ale otáčí ho displejem dolů, vždy se kouká na displej tak abych to neviděla, nebo když se na něco koukáme a jsem k němu otočena zády, když jsem se otocila lekl se a hned zhasl displej… Kdyz jdu na zachod bere rovnou telefon prijdu a zase ho odloží… Apod… Možná proto jsem nedůvěřivá.. Nedávno přišel domů z prace a cítila jsem z něho dámský parfém… Hned chtěl jít do sprchy… Ja nevim jestli přeháním, nebo jestli v tom něco fakt je…
Manžel v dámském kolektivu pracuje, což mi vůbec nevadí, já zas pracuji v mužském kolektivu. Nějaké občasné trávení volného času ve stylu hospoda nebo hromadné kino apod, mi také nevadí, sama s kolegy taky vyrazím. Ale pokud by to mělo být častěji a ještě se ve volném čase zastavoval v práci na kafíčka a pokec, to by mi vadilo. Ale manžel má toho ženského kolektivu právě za celej den plné zuby, to asi moc nehrozí ![]()
@Anonymní píše:
Poslední dobou si dost hlídá telefon, nevim možná jsem paranoidní, ale otáčí ho displejem dolů, vždy se kouká na displej tak abych to neviděla, nebo když se na něco koukáme a jsem k němu otočena zády, když jsem se otocila lekl se a hned zhasl displej… Kdyz jdu na zachod bere rovnou telefon prijdu a zase ho odloží… Apod… Možná proto jsem nedůvěřivá.. Nedávno přišel domů z prace a cítila jsem z něho dámský parfém… Hned chtěl jít do sprchy… Ja nevim jestli přeháním, nebo jestli v tom něco fakt je…
Promiň, ale přečti si to po sobě znovu a budeš mít jasno, jako mám já. On už varovný signál byl, že s nimi rád na ty túry a kafíčka chodí. Zdravé pracovní vztahy vypadají třeba tak, že dvakrát ročně jde celé oddělení společně na pivo/večeři apod., určitě ne na nějaké týdenní bázi…
Není Pražská. Několikrát se mě nezeptal, a pak říkal že no kolegyně rikali jestli prý nezarlis… To mě docela mrzelo ještě takový řeči… A pak se mě i zeptal jestli nechci jít taky, ale oni jsou kolegové xy let ja tam nikoho neznám a když jsem je videla nikdo se netvaril nějak přátelsky… Mě jít na túru s X cizíma ženskýma a s nim ani nějak neláká popravde… Na túry chodí jen občas každý 2-3mesice..na kaficka nevím presne jak často…
@Anonymní píše:
jsi dost naivní, když to jsou jasné, varovné signály..
Bohužel.. ![]()
@Anonymní píše:
Zajíma mě, jestli by vám vadilo, kdyby váš manžel pracoval v čistě ženském kolektivu? A pokud to tak někdo má přijde vám normální, že chodí do práce na kafe i ve volnu? Nebo ve volnu si domluví nekolika hodinovou procházku/turu s kolegyněmi? Prý ho přemlouvaji…Proc chodí zadaný chlap na procházku krafat třeba s 5-10 ženskýma, když se s nima vidí v praci celý dny… Snažím se to chápat, ale moc mi to nejde… Zajímalo by mě jestli jemu by nevadilo kdybych pracovala jen mezi chlapama, a vidala je i ve volnu? Já jeho kolegyně znám jen od vidění, a moc přátelsky se na mě netvari…
Hm, a on musí hned běžet? Podle tvého druhého příspěvku je to jasný, bohužel ![]()
@stodvacetjedna Právě, že mi nejde do hlavy ze jich nemá dost z práce… Toho slepičince… Ale že chodí jako jediný muž s X zenskejma ještě ve volnu krafat… Přitom když přijde z práce a ptám se jak se měl mi řekne „dobrý.“…a to je celý..
@arinecka Ještě k tomu říká jak měsíc ho premlouvaji…a pak dělá ze si najednou vzpomněl že je to „zrovna dneska“…
@Anonymní píše:
@stodvacetjedna Právě, že mi nejde do hlavy ze jich nemá dost z práce… Toho slepičince… Ale že chodí jako jediný muž s X zenskejma ještě ve volnu krafat… Přitom když přijde z práce a ptám se jak se měl mi řekne „dobrý.“…a to je celý..
Je to divný. Měl by jich mít plný zuby.