Kolik by měl vypít tekutin?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Kolik by mel vypit tekutin?
Ahoj chci se zeptat, kolik by melo vypit rocni dite tekutin? Tomik v posledni dobe odmita piti, uz i mlicka nechce tolik, docela uvazuju ze vyzkousim nejake stavy. Doted pil jen vodu. Rano ma cca 150ml mlika a pres den se do nej snazim dostat flasku vody tj.250ml. Kdyz byl nemocny a mel vysoke horecky, tak vypil 750ml vody a to jsem ho ani nijak nemusela nutit, mel proste asi zizen. Tak by me zajimalo, kolik vlastne musi vypit? Nekde jsem tu cetla, ze na 1kg by melo byt 100ml, ale nejak se mi to nezda, kdyz ma 11kg to by mel vypit pres litr? A ja kdyz vazim 60kg bych mela vypit 6 l jo? To je blbost. Takze jak to teda je? Znepokojuje me to hlavne proto, ze ma trochu propadlou fontanelu, coz je pry znamka dehydratace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Našla jsem, že roční dítě by mělo vypít 100-120ml na 1kg hmotnosti, u dětí se to počítá jinak, než u dospělých. Do toho se započítávají veškeré tekutiny (kojení nebo voda použitá na UM, polévky apod.).Já dávala synovi hodně naředěné ovocné šťávy, taky pil málo, tak jsem mu dávala po troškách každou chvilku, vždycky si cucnul a takhle do sebe ten litr natlačil.Ale dehydratace podle mě u zdravého dítěte za běžných podmínek zase tak snadno nevzniká…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, tak mě teda mudr řekl, že minimum je 50ml na 1kg váhy. 5ekla mi to teda nedávno, ale myslím, že se to vztahuje i na roční díte.
Jinak malá mě v roku pila 200ml a víc jsem do ní nedostala nijak. Ted má dva a vypije tak 400-500ml denně. A žijem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neboj, když měl žízeň, tak pil. Děti jsou chytřejší, než se nám zdá. Když mu budeš pití nabízet, napije se, až bude mít žízeň, dehydrovat se dobrovolně nenechá. A jak někdo už psal, do těch tekutin se počítá všechno, i voda/mléko na kaši, polívka atd… Propadlá fontanela by vypadala jinak než „má trochu proadlou fontanelu“. Klid. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tech 100ml na 1kg ditete (ne dospeleho) je asi pravda, ale pocita se do toho opravdu kazda tekutina, i ta tzv. skryta (temer ve vsem je voda, napr. jablka obsahuji vic nez 3/4 vody), takze se neboj. Ja jsem tohle vloni taky zjistovala, nase dcera (dnes 2,5roku) byla nemocna a skoro odmitala pit. Byli jsme i v nemocnici, mela vysoke horecky (i 41°C) a podezreni na zanet ledvin. Nakonec se ukazalo, ze to byla viroza, sesta nemoc a zanet mocovych cest dohromady, ale v nemocnici jsme zustali skoro tyden, protoze dusledkem seste nemoci se ji udelali pupinky v krku a asi ji bolelo polykani, takze temer vubec nepila a musela byt skoro porad na infuzi. Do piti jsem ji donutila vicemene pod natlakem za odmenu a od te doby pije vodu s jablecnym 100% dzusem. Do te doby pila jen cistou vodu, ale pro me tenkrat bylo mnohem mensi zlo dat ji stavu nez aby nepila a my museli zustat dele v nemocnici (pustili nas dva dny pred Stedrym dnem). Dneska ji nedela problem vypit i litr, ten 100% dzus ji redit napul s vodou, po cisteni zubu vecer uz pije jen vodu, tak snad nic moc spatne nedelame. Kazdopadne dehydratace by se mohla dat taky poznat podle zabarveni moce, ja to aspon takhle sleduju a kdyz ji ma tmavsi, tak ji vic nabizim piti. Takze pokud normalne cura, tak bud v klidu
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No barvu moci ma ted tmavsi, to je fakt. Jenze jemu nabizet piti, to je fakt za trest, jak uvidi flasku, tak uz krici nenene a pereme se o flasku v puse. Davam mu neustale, jen si cucne a pak pracuji ruce. Asi mu nakoupim stavicky, snad to pomuze. A to jsem si do nedavna lebedila, jak hezky pije…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
souhlasím s názorem 1kg/100ml a s tím,že se do toho započítávají veškeré tekutiny. A jakou používáš flašku? S dudlíkem? Lukášek také tomu moc nedal a tak jsme koupili flašku s nápitkou a najednou to šlo. Nevím, jestli si začal připadat dospěleji
ale nedá ji prakticky z ruky.
Také má rád, když pije z té flašky od jupíků. Když mu byl rok, tak to viděl pít bratrance a od té doby se po jupíkách v krámě stále natahuje ![]()
Jo a my používáme čaj granulovaný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Majka
Ahojky, náš Jindříšek vypil v roce max.400ml za denb a teď už to zvýšil na 600ml za den, takže si myslím, když se k tomu přičte tekutina i z jídla, které má tak 4× až 5× za den, tak je to v pohodě. Hlavně, když dítě dobře roste a jde vidět, že mu nic neschází ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevim, jestli nastalo nejake obdobi nebo co to ma byt, ale Tomik ted vytrvale odmita jakekoliv piti, caj, vodu, stavy, dokonce i mliko. Ranni mleko probiha stylem, jak dela vrana - kraa, jak dela zaba - kvak, aby se nejak zabavil a neco do sebe dostal. Totez s pitim, davam mu vodu, kdyz mu je jedno, co pije, vzdycky musi mit nejakou hracku, aby nemyslel na to, ze pije. Zkousela jsem 3 druhy hrnicku, flasku s dudlikem, je to proste jedno. Nechapu to. Driv pil tak hezky a ted vypije 100ml vody a nebudu popisovat to moje usili. Co s tim?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naše Anežka tohle dělá většinou když je nemocná. Teď s pitím už zase bojujem. Musím pořád něco vymýšlet a zkoušet, dneska třeba pije radši ze skleničky než z lahvičky (používáme takový ten sportovní uzávěr, jaký má třeba Rajec, na klasickou plastovou menší lahev a často ho měníme). Každý den je to jinak, někdy chce pít z hrníčku, někdy ze skleničky, někdy z lahve..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, mám radost, jak mi malá (7 měsíců) pije čaj a hlavně, že ho pije neslazený. Vypije tak -100-150ml denně. Jásala jsem, ale zjistila jsem, že je to asi málo. Moc přes den nechce prso … ale tlačit to do ní násilím nemůžu, že?
Kolik vám takhle malé děti vypijou?
Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, vím, že se to tady pořád probírá, ale také bych potřebovala poradit. Dcera má 6 měsíců a má 7,5 kg, a mám pocit, že co jsem ji zavedla polední příkrm, vypije málo mléka. Jsme od 4 měsíců na UM. Jídelníček asi takto: cca 7:30h 180 ml, kolem 11h 150 ml, kolem 14h příkrm (cca 180-200g zeleninka s masíčkem), kolem 17h mlíčko s kaší(nebo UM), kolem 20h 90ml UM a kaše asi tak cca 50ml. Je to mé první dítě, tak se stále něco učím
Zkoušela jsem uvařit čaj a dávat jí ho, ale zatím jen cucne a nechce. Vařím rooibos. Děkuji za rady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit