Mléko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
62
4.11.08 08:00

Mléko

Ahoj maminky,
chtěla jsem se zeptat.
Mám 15 měsíční dceru, ráno vypije cca 300 ml beby a večer cca 200 ml beby.
Chtěla bych aspon jednu dávku beby nahradit kravským mlíkem. Je to blbé říct, ale dost nám to leze do peněz. Simonka je zdravá, žádná alergie v rodině.
Myslíte že je lepší nahradit to ranní či večerní mlíko? Jsou nějaké problémy po zavedení kravského mleka?Průjem, bolení bříška,atd?
A taky kde se kupuje to selské mlíko? V penny či plusu asi ne,co?
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lia
4468
4.11.08 08:41

Ahoj, pokud bys nechtěla dávat ještě mléko, zkus mléko zakysané, třeba kefírové.
Vím, že jinak holky hodně kupujou Bio od Olmy, nebo nějaké plnotučné, ne v krabici :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
4.11.08 08:44

do 2 let se kravské moc nedoporučuje. Ale jak už je uvedeno výše, určitě můžeš nahradit kefírem.

Jinak pokud budeš kupovat mléko, tak ne trvanlivé, a rozhodně má být plnotučné. To Bio od Olmy je moc dobré, ale zase dražší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5697
4.11.08 09:23

Mispulko my jsme to taky tak měly. Ale od těch 15-16m pije Bebu jen večer před spaním (210ml), ráno snídá na kostičky chlebík s máslem, lučinou, rohlík s jogurtem, atd. Nebo by ti to ráno nespapala? Když vidí mě, jak snídám, sní to taky.
Kupujeme Bebu v akci, je většinou 2+1 zdarma nebo 2 velké a k tomu 1 menší banánová zdarma apod. A dá se to ;-) Podle mě kravské mléko fakt do těch 2let radši ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5546
4.11.08 10:21

Mispulko, Beba je extra drahá, nicméně např. pokračovací mléko z DM Drogerie Babylove - stojí 129 Kč někdy na akci i 119 Kč a je to 800 g. Takže bych radši dávala tohle, nejsem zase taková přísná, co se týče jídla ale malej mi občas teď taky pije obyčejný mlíko, ale to je tak 1× za týden a tak maximálně 100 ml - má na chuť jahodový Frapko, ale každý den bych mu ho teda určitě nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
4.11.08 10:38

holky děkuji,
takže myslíte, že bych mohla zkusit kefít?ten mě nenapadl, je lepší než obyč. mléko?Třeba místo toho ranního mlíka, ona vyžaduje ráno mlíko, chleba s něčím jí moc nejede…
MOžná zkusím to mlíko od babylove, ale myslím, jak je zvyklá na tu bebu, že nic jinýho nebude pít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5546
4.11.08 10:43

Za to Babylove nic nedáš, zase tak drahý není a pak z něj můžeš malý udělat třeba kašičku, pokud by to nechtěla. Úplně stejný je od Rosmanna to jejich mlíčko. Akorát rada: dělej ho do studený vody a pak ho ohřej. Pokud to uděláš obráceně, do teplé vody dáš mlíčko, tak jsou v tom hrudky a musíš to cedit přes sítko :cry: . Toť nevýhoda, tohoto levného mlíčka. Tak snad to bude chutnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
4.11.08 10:59

Ahoj,

my sice podobnou situaci ještě neřešíme, ale kravské mlíčko bych do dvou let taky nedávala :wink: Např. Sunar dělá vanilkové či banánové mlíčko? A Sunar je určo levnější než Beba :wink: :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Efa
208
4.11.08 11:38

Ahoj,
tak ja bych klidne kravske mleko davala a taky davam :wink: . Pokud nemate v rodine alergie, tak by to melo byt ok. Radila jsem se o tom s doktorkou a ta si mysli, stejne jako ja, ze je to hodne lobby firem vyrabejicich UM, ze se nema kravske mleko davat. Kafir a jogurty jsou take super. Mleko davam cerstve a bio. Je drazsi, ale i chutnejsi a zdravejsi. Plus take treba na cornflakes davam rizove mleko s kalciem od Alnatury.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
4.11.08 12:10

ahoj.
Já teda dávám dětem minimálně do 2 let sunar,ale mám kamarádku a ta dávala dceři ještě před rokem (nebo kolem roku) kravské plnotučné v krabici. Doktorka jí to schválila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lia
4468
4.11.08 13:05

Nispulko: cokoliv zakysaného je od toho roka ok (viz jogurty..)
Takže kefírové, nebo i acidofilní, popř. myslím že i podmáslí by mohlo být :wink:
Ovšem jestli ti to nakyslé bude pít, já se chystám dělat ho popř. s ovocem, jako koktejl - s banánem, nebo rozmixovat s přesnídávkou..

Je otázka, jestli se to Bio mléko vyplatí, má taky nějakou trvanlivost, tuším že 2 dny by mohlo být otevřené..Čili bys musela asi dopíjet, ať to nevylíváte.
Ten kefír bývá 500ml.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
4.11.08 13:16

Bio mlíko od Olmy kupuju a vydrží v lednici v pohodě i 5 dnů - kupuju si ho jen do kafe. Krabicový mlíko bych dítěti nedala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
4.11.08 14:17

někdy po roce (přesně ji nevím, ale hned to taky nebylo) jsem začala dělat, že pokud jsem něco vařila, tak jsem to dělala z plnotučného Madeta nebo BIO Olmy a na pití ráno a večer měla Sunar. Když jsem viděla, že je to OK, postupně jsem to začala občas střídat. Starší holka měla dost velkou spotřebu i toho SUnaru complex…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.11.08 14:24

Ahoj, nechci se Tě dotknout a tak nenapíši, co si o tvých prioritách myslím. Snad jen, že bych radši jedla suchý chleba… a závidím dítě, co tak ukázkově pije mléko.

Holky radí dobře, Beba je drahá, mně ale chutnala nejvíc a dětem asi taky :) ale určitě je lepší zvolit lacinější UM.
Nicméně Bebu osobně hodnotím jako špičku mezi UM, má nejblíž k MM.

Když jí dáš normální mléko, tak se tedy nic nestane, dřív nebylo nic jiného než kravské mléko a naši rodiče také vyrostli. Problém je v tom, že dnes máme dokonalejší výrobky.

Beba je UM z kravského mléka, takže kravské mléko jste už zavedli, takže stran alergie bych problém neviděla. Bříško jí samozřejmě bolet může, UM jsou jaksi jiná v tom, že jsou k dětem šetrnější a myslím, že Bea je fakt jedna z nejšetrnějších.

Takže bych opatrně zkusila nějaké lacinější mléko, a pokud trváš na normálním, tak určitě k snídani. Ale ne těch 300 ml, určitě míň, max. jeden hrneček např. s chlebem a mléčnou dávku dohánět jogurtama.

Tak o tom ještě popřemýšlej.

Jinak by mě docela zajímalo, na kolik Tě ta Beba měsíčně vyjde.

• Citovat
  • Upravit
1293
4.11.08 14:29

AHoj
kamarádka obě děti kojila, a obě děti jí odmítaly jakékoli UM. Plivaly to a šklebily se.
Takže oběma dětem od roka dávala ráno k snídani kravské mléko, plnotučné , myslím Jihočeské.

Já mám holčičku skoro čtyřletou na Nutrilonu, která prostě kravské mléko nechce (má ten Nutrilon od narození), no a poslední dobou jsou to teda docela pálky!
Takže jestli by Ti nějaké to kvalitnější kravské pila, docela bych řekla, že závidim. Jelikož naše malá labužnice ten Nutrilon jede vopravdu ve velkym (= za draho).

Ohledně Sunarů: ochucený Sunar mi připadá horší varianta než nějaké „lepší“ kravské mléko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí