Kolik dostanu peněz?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Tomie píše:
Ježíš, hodím do Googlu a mám, první odkaz. Nevim, jak za tebe, ale za mě už Google existoval, takže jsem to pochopitelně věděla během 5 sekund…
Já jsem třeba nevěděla, ze dostanu v reálu min
takže jsem pak koukala na vyplatnici a jeeee ona tam je nějaká daň😱 a ano Google existoval, ale když nevíš, co potřebuješ najít, je ti celkem k nicemu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bez ohledu na to, co vám přijde logické a automatické, např. použití Google, vaše poukazování na jakoby v každém komentu vás degraduje pod úroveň 17leteho studenta.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobrý den, je mi 17 let a mám brigádu. Mám vyděláno přes 10 000. Kolik mi ztrhnou na daních jakoby?
A jakou máš smlouvu? Dohodu o pracovní činnosti nebo dohodu o provedení práce?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A kdybych viděla méně jak 10000 a neměla podepsané prohlášení ztrhnou mi z výplaty něco?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
A kdybych viděla méně jak 10000 a neměla podepsané prohlášení ztrhnou mi z výplaty něco?
Pokud nenapíšete, jaký máte typ smlouvy, těžko Vám někdo poradí. Máte vůbec nějakou? Nebo děláte na černo? Přece Vy musíte vědět, jak to máte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Semtex píše:
Já jsem třeba nevěděla, ze dostanu v reálu mintakže jsem pak koukala na vyplatnici a jeeee ona tam je nějaká daň😱 a ano Google existoval, ale když nevíš, co potřebuješ najít, je ti celkem k nicemu
Ano pobavil sem se, když sem byl s dítkem nakupovat a přiběhla, že to je hrozně levný, ať to koupíme. Říkám podívej, tady je taková krásná kolonka, která je asi 8× menší, kde je psáno: cena s DPH za: a este o kousek vedle za jeden kus (tedy dražší) tak už to nebylo tak jasný
a hned to uz pochopila… Jinak ne no, taky sem to netušil že existuje i nějaká hrubá vs čistá mzda a že plat se obvykle uvádí úmyslně v hrubém atd… Myslím že ji dávají zbytečnou jakoby čočku, pardon to jakoby je vtipný ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Semtex píše: Ženský a vy jste to v sedmnácti věděly? Já teda nea v osmnácti taky, až s prvnima vyplatama jsem se dozvěděla, co a jak chodí
nikdo se mnou doma tyhle věci nikdy neprobiral.
To je ovšem velice smutné. Hlavně, že se dětem se ve školách stovky hodin vtloukají do hlavy informace o tom, co kdo napsal, kdy se kdo s kým pomlátil, co se pěstuje na druhé polokouli zeměkoule…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JTom píše:
To je ovšem velice smutné. Hlavně, že se dětem se ve školách stovky hodin vtloukají do hlavy informace o tom, co kdo napsal, kdy se kdo s kým pomlátil, co se pěstuje na druhé polokouli zeměkoule…
Každý člověk snad v 17 ví, že se platí nějaké daně. Že má smlouvu atd…obvykle se to bere v nějaké OV nebo jak se to jmenuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@šklíbakočka píše:
Pokud nenapíšete, jaký máte typ smlouvy, těžko Vám někdo poradí. Máte vůbec nějakou? Nebo děláte na černo? Přece Vy musíte vědět, jak to máte.
DPP mám
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
DPP mám
Tady máte tu kalkulačku, už jí sem někdo dával. Také záleží na tom, za jak dlouhou těch 10000+ máte vydělané. Za jeden měsíc?
https://www.penize.cz/…acka-dpp-dpc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale pokud si vyděláváš jen trochu, třeba takhle příležitostně přes prázdniny, tak si pak (počátkem příštího roku) můžeš podat daňové přiznání a to, co ti teď strhli, ti zase vrátí.
(podrobnosti si již jistě najdeš)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit