Kolik dostanu peněz?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14576
3.8.23 09:56
@Tomie píše:
Ježíš, hodím do Googlu a mám, první odkaz. Nevim, jak za tebe, ale za mě už Google existoval, takže jsem to pochopitelně věděla během 5 sekund… :)

Já jsem třeba nevěděla, ze dostanu v reálu min :lol: takže jsem pak koukala na vyplatnici a jeeee ona tam je nějaká daň😱 a ano Google existoval, ale když nevíš, co potřebuješ najít, je ti celkem k nicemu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
3.8.23 09:58

Bez ohledu na to, co vám přijde logické a automatické, např. použití Google, vaše poukazování na jakoby v každém komentu vás degraduje pod úroveň 17leteho studenta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115778
3.8.23 10:05
@Anonymní píše:
Dobrý den, je mi 17 let a mám brigádu. Mám vyděláno přes 10 000. Kolik mi ztrhnou na daních jakoby?

A jakou máš smlouvu? Dohodu o pracovní činnosti nebo dohodu o provedení práce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.23 13:31

A kdybych viděla méně jak 10000 a neměla podepsané prohlášení ztrhnou mi z výplaty něco?

• Citovat
  • Upravit
9085
3.8.23 13:49
@Anonymní píše:
A kdybych viděla méně jak 10000 a neměla podepsané prohlášení ztrhnou mi z výplaty něco?

Pokud nenapíšete, jaký máte typ smlouvy, těžko Vám někdo poradí. Máte vůbec nějakou? Nebo děláte na černo? Přece Vy musíte vědět, jak to máte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30310
3.8.23 13:57
@Semtex píše:
Já jsem třeba nevěděla, ze dostanu v reálu min :lol: takže jsem pak koukala na vyplatnici a jeeee ona tam je nějaká daň😱 a ano Google existoval, ale když nevíš, co potřebuješ najít, je ti celkem k nicemu ;)

Ano pobavil sem se, když sem byl s dítkem nakupovat a přiběhla, že to je hrozně levný, ať to koupíme. Říkám podívej, tady je taková krásná kolonka, která je asi 8× menší, kde je psáno: cena s DPH za: a este o kousek vedle za jeden kus (tedy dražší) tak už to nebylo tak jasný :lol: a hned to uz pochopila… Jinak ne no, taky sem to netušil že existuje i nějaká hrubá vs čistá mzda a že plat se obvykle uvádí úmyslně v hrubém atd… Myslím že ji dávají zbytečnou jakoby čočku, pardon to jakoby je vtipný :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
3.8.23 14:30
@Semtex píše: Ženský a vy jste to v sedmnácti věděly? Já teda ne :lol: a v osmnácti taky, až s prvnima vyplatama jsem se dozvěděla, co a jak chodí :lol: nikdo se mnou doma tyhle věci nikdy neprobiral.

To je ovšem velice smutné. Hlavně, že se dětem se ve školách stovky hodin vtloukají do hlavy informace o tom, co kdo napsal, kdy se kdo s kým pomlátil, co se pěstuje na druhé polokouli zeměkoule…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
3.8.23 14:35
@JTom píše:
To je ovšem velice smutné. Hlavně, že se dětem se ve školách stovky hodin vtloukají do hlavy informace o tom, co kdo napsal, kdy se kdo s kým pomlátil, co se pěstuje na druhé polokouli zeměkoule…

Každý člověk snad v 17 ví, že se platí nějaké daně. Že má smlouvu atd…obvykle se to bere v nějaké OV nebo jak se to jmenuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.23 15:23
@šklíbakočka píše:
Pokud nenapíšete, jaký máte typ smlouvy, těžko Vám někdo poradí. Máte vůbec nějakou? Nebo děláte na černo? Přece Vy musíte vědět, jak to máte.

DPP mám

• Citovat
  • Upravit
9085
4.8.23 16:07
@Anonymní píše:
DPP mám

Tady máte tu kalkulačku, už jí sem někdo dával. Také záleží na tom, za jak dlouhou těch 10000+ máte vydělané. Za jeden měsíc?
 https://www.penize.cz/…acka-dpp-dpc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
4.8.23 16:18

Ale pokud si vyděláváš jen trochu, třeba takhle příležitostně přes prázdniny, tak si pak (počátkem příštího roku) můžeš podat daňové přiznání a to, co ti teď strhli, ti zase vrátí.

(podrobnosti si již jistě najdeš)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat