Nabonzovat kolegyni?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Klidne bych se vedouci zminila, kdyz to neudelas ty, muze napraskat ona tebe, vymluvit se na tebe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kolik ti je? Jasně že za vedoucí, vysvětlit problém, chtít pracovat s někým jiným. Vedoucí není vědma, nemůže to řešit když to neví. A řešit to je její práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj holky a kluci, zacnu tím, že ani já nejsem dokonalá a někdy se mnou v práci byva také opruz.
Brigádničim v obchodě, kde se střídají holky jak na běžícím pásu. Většinou jsme na směně ve dvou. Včerejší směna ale byla peklo, ke konci jsem už skripala zuby.
Dostaly jsme úkol vyhledat a upravit zboží. Nijak náročné, ani na čas. Jenže mladá kolegynka, která nedávno dostala HPP, pořád odbihala s kamarádkou, co pracuje kousek, na cigarko, dlouhé nehty ji překážely dělat tu práci, jednou ji dokonce zákazník hledal u pokladny, kde seděla v rohu, což nesmíme. Na rovinu řekla, že práci, kterou nestihneme, nechá kolegyním na druhý den. Protože jsem většinou na práci, která byla počítána na dva lidi, zůstávala sama, něco se nestihlo. Mám obavu, že to třeba holka svede na mě. Jinak mi strašně vadí, jak je v poslední době práce flakana většinou kolegyň. Předělávání to pak, zboží je špatně uloženo, ztrácím čas a sílu a hlavně nervy opravováním. Holčičky o generaci až dvě mladší většinou stojí nebo sedí někde s mobilem. Netvrdim, že vždy a všechny, ale jako by neměly žádnou kondici, zájem, jako by si myslely, že se všechno udělá samo a že do práce se chodí jen pro peníze.
Vcera jsem už řekla kolegyni, že nemá nikam odchazet, protože ta práce se musí udělat, přesto asi už potřetí hodinu před zavirackou odbehla. Stojím před dilematem, jestli o takových věcech mám mluvit s pani vedoucí. Nedávno tu jedna z podobnyvh důvodu dostala padáka.
Moc špatně se mi pracuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vy nemáte v obchodě kamery? To snad majitel, vedení vidí, jak slečna funguje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše:
Přesně. Plus by nemohla něco svést na zakladatelku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj holky a kluci, zacnu tím, že ani já nejsem dokonalá a někdy se mnou v práci byva také opruz.
Brigádničim v obchodě, kde se střídají holky jak na běžícím pásu. Většinou jsme na směně ve dvou. Včerejší směna ale byla peklo, ke konci jsem už skripala zuby.
Dostaly jsme úkol vyhledat a upravit zboží. Nijak náročné, ani na čas. Jenže mladá kolegynka, která nedávno dostala HPP, pořád odbihala s kamarádkou, co pracuje kousek, na cigarko, dlouhé nehty ji překážely dělat tu práci, jednou ji dokonce zákazník hledal u pokladny, kde seděla v rohu, což nesmíme. Na rovinu řekla, že práci, kterou nestihneme, nechá kolegyním na druhý den. Protože jsem většinou na práci, která byla počítána na dva lidi, zůstávala sama, něco se nestihlo. Mám obavu, že to třeba holka svede na mě. Jinak mi strašně vadí, jak je v poslední době práce flakana většinou kolegyň. Předělávání to pak, zboží je špatně uloženo, ztrácím čas a sílu a hlavně nervy opravováním. Holčičky o generaci až dvě mladší většinou stojí nebo sedí někde s mobilem. Netvrdim, že vždy a všechny, ale jako by neměly žádnou kondici, zájem, jako by si myslely, že se všechno udělá samo a že do práce se chodí jen pro peníze.
Vcera jsem už řekla kolegyni, že nemá nikam odchazet, protože ta práce se musí udělat, přesto asi už potřetí hodinu před zavirackou odbehla. Stojím před dilematem, jestli o takových věcech mám mluvit s pani vedoucí. Nedávno tu jedna z podobnyvh důvodu dostala padáka.
Já na svoji povahu, bych vyloženě žalovat nešla.
Ale kdyby chtěla nadřízená znát můj názor, tak bych ji k tomu svoje řekla.
Ale taky mě udivuje, že už to s kolegyní sami neřeší, protože dnes jsou přeci všude kamery ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Šla bych za vedoucí. Nevím, jaké máš způsoby, když jdeš řešit nějakou nepříjemnost.
Já bych se snažila přijít spíš v tom duchu, že si nejsi jistá, zda je přístup tvých kolegyň v pořádku. Dávají si totiž poměrně často pauzu s komentářem, že co se nestihne, to dodělá další směna. Přičemž bys nerada, aby nějaká kritika za nedokončenou práci padla na tvojí hlavu, protože ty svojí část práce děláš. V takové pracovní morálce se ti pak nepracuje dobře, a proto jsi přišla, protože nevíš, jak k tomu přistupovat. Čili nadřízenou informovat, ale rozhodnutí nechat na ní.
Pokud s tím nic neudělá a žádná změna nenastane, šla bych brigádničit jinam.
- Citovat
- Upravit
Když to dělají všechny, tak tě sežerou a vedoucí pravděpodobně též, zažila jsem
kdyby to vedoucí věděla a vadilo ji to, vyřešila by to a nedělaly by to. Když to dělají, tak to ona podle tutově ví a je s tím cajk a sama si také ráda dáchne ![]()
Já doporučuji nechat bejt a hledat normální práci s normálním kolektivem. Snaha se zařadit mezi zenske co jsou nějak sehrane a ještě je prudit je predem odsouzena k neúspěchu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě bych se o tom zmínila. Už jen pro to že holka si má plnit pracovní povinnosti a ne že to odsr… ty. Jen do toho. Já sama nemám ráda žalování, ale taky jde o to, co se řeší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosím tě a kolik ti je? Máš před důchodem, že si stěžuješ na holčičky o dvě generace mladší? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nejde si tu práci nějak na začátku rozdělit na půl. Udělat si svoji půlku a na tu její se vykašlat a druhý den to říci vedoucí, že ty sis svoji půlku práce udělala, ale kolegyně se flákala a neudělala. Dobrá vedoucí se nebude chtít zbavit dobře pracující podřízené a raději vyhodí nebo zpucuje lempla. Mladé holky to mají na háku, když je vyhodí tady, vezmou je jinde. To nejsou osoby před penzí, které se klepou o místo, protože by jiné pak již sháněly blbě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše:to mi bylo jasné
A majitel přijde do práce a kouká na kamery z předešlých dnů, aby věděl, jak slečna funguje
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Semtex píše:
Když to dělají všechny, tak tě sežerou a vedoucí pravděpodobně též, zažila jsemkdyby to vedoucí věděla a vadilo ji to, vyřešila by to a nedělaly by to. Když to dělají, tak to ona podle tutově ví a je s tím cajk a sama si také ráda dáchne
Já doporučuji nechat bejt a hledat normální práci s normálním kolektivem. Snaha se zařadit mezi zenske co jsou nějak sehrane a ještě je prudit je predem odsouzena k neúspěchu
Pro zakladatelku - tohle je taky fakt. ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj, díky!
Kamery prý nemáme. ![]()
To vyčlenění se z kolektivu - to mě taky napadlo. Na druhou stranu tam pár holek v poslední době vyhodili. O místo se nebojím, i když jsem v předdůchodovém veku, protože se ten důchod pořád oddaluje a někdo dělat musi. ![]()
Myslím si, že dotyčná kolegynka po čase sama tu práci vzdá. Není možné tu jen stát za pokladnou a „reprezentovat“.
Na druhou stranu uznávám, že dnešní doba přináší i větší naroky. Věřím, že kdyby byla klasická osmihodinova pracovní doba, kdyby bylo v práci víc lidí apod., i výsledky by mohly být lepší.
- Citovat
- Upravit