Přímá a nepřímá činnost asistenta pedagoga

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
1.8.23 19:33

Přímá a nepřímá činnost asistenta pedagoga

Dobrý den, milé asistentky, prosím jak to máte s nepřímou činnosti? Jsem AP na 20 hodin týdne, dosud jen na 1. stupni, teď od září jdu do šesté třídy, samozřejmě je pro žáky také vyšší počet hodin, než na prvním stupni, takže těch 20 hod. musím vecpat mezi důležité předměty, kde dotyčný s podpůrným opatřením, má problémy. Ale zajímá mě, vejde se někam i nepřímá činnost? V minulém roce jsem měla 19 hod přímé činnosti 1 hod nepřímé a musím říct, že i ta hodina byla na přípravy na týden málo. Děkuji za odpověď.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32860
1.8.23 19:58

No, měla bys to mít stejně. 18h přímé, 2h nepřímé. 20h na druhém stupni je teda dost málo. Ale ve kterých hodinách budeš přítomna se budeš muset domluvit s vedením.

Příspěvek upraven 01.08.23 v 20:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64827
1.8.23 20:15
@Anonymní píše:
Dobrý den, milé asistentky, prosím jak to máte s nepřímou činnosti? Jsem AP na 20 hodin týdne, dosud jen na 1. stupni, teď od září jdu do šesté třídy, samozřejmě je pro žáky také vyšší počet hodin, než na prvním stupni, takže těch 20 hod. musím vecpat mezi důležité předměty, kde dotyčný s podpůrným opatřením, má problémy. Ale zajímá mě, vejde se někam i nepřímá činnost? V minulém roce jsem měla 19 hod přímé činnosti 1 hod nepřímé a musím říct, že i ta hodina byla na přípravy na týden málo. Děkuji za odpověď.

no měla bys mít dvě hodiny nepřímé, i ted jsi to tak měla mít. Je to 10%. A bohužel zřejmě budeš mít prostě volno mezi hodinami, pokud ti to dají jen na hlavní předměty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
1.8.23 20:34

A jak to je pokud bych měla mezi hodinami volno, to se počítá taky do nepřímé činnosti? Jde mi o to, že jsem ráda za poloviční úvazek, mám malé děti, které každý den vozím jen já a vyzvedávám. Nemůže se stát, že budu mít volné hodiny každý den? Jako aby mi třeba nevznikalo 3 hod okénko plus odpoledne výuka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64827
1.8.23 20:37
@JaanaT píše:
A jak to je pokud bych měla mezi hodinami volno, to se počítá taky do nepřímé činnosti? Jde mi o to, že jsem ráda za poloviční úvazek, mám malé děti, které každý den vozím jen já a vyzvedávám. Nemůže se stát, že budu mít volné hodiny každý den? Jako aby mi třeba nevznikalo 3 hod okénko plus odpoledne výuka?

no může se stát cokoliv, záleží na rozvrhu toho dítka a jak se domluvíš s vedením. Tu hodinu (správně 2 +18 přímé) ti určitě jako nepřímou započítají, ale k tomu můžeš mít další hodiny prostě volno. Odpoledko spíš asi ne, většinou se nedávají hlavní předměty na odpoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32860
1.8.23 20:51

@JaanaT odpolední bývají jazyky a výuky. To bych neviděla jako problém.
Ale ja třeba mám nepřímou činnost dozor před odpoledním vyučováním, takže jsem v práci do 14:15. Působím na prvním stupni, ale dozor mám na 2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64827
1.8.23 20:54
@andelka83 píše:
@JaanaT odpolední bývají jazyky a výuky. To bych neviděla jako problém.
Ale ja třeba mám nepřímou činnost dozor před odpoledním vyučováním, takže jsem v práci do 14:15. Působím na prvním stupni, ale dozor mám na 2.

jo, ty dohledovky před odpoledkem bývají běžné. Ale u nás se to vedení snaží aspon trochu kompenzovat u těch krátkých úvazků tím, že jiný den je třeba hodně krátký, i jen tři hodiny. A u nás teda odpoledne jazyky fakt nedávají, bývají občanky, rodiny, výtvarky, pracovky atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
1.8.23 21:24

U nás taky nejsou odpoledne jazyky. Jen různé výchovy.
Asistentku druhého stupně vidím, že odjíždí po šesté vyučovací hodině, tj. 13:25. Ale tam byl 0,75 úvazek.
Na odpoledky nechodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32860
1.8.23 21:26

@vokishka jj, já když tam jsem jeden den do 14h, tak v pátek jdu ve 12. Ostatní dny jsem do 13h.
U nás je odpoledne ruština.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64827
1.8.23 21:45
@andelka83 píše:
@vokishka jj, já když tam jsem jeden den do 14h, tak v pátek jdu ve 12. Ostatní dny jsem do 13h.
U nás je odpoledne ruština.

A to je polovicni uvazek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32860
1.8.23 22:05

@vokishka 0.64

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek