Nabonzovat kolegyni?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
My jsme měly v práci před lety kolegyni, která chlastala. Začalo se to stupňovat a bylo to s ní fakt k nevydržení. Jedna spolupracovnice ji tenkrát pak šla nabonzovat. Ale to se fakt nedalo, to byla extrémní situace a opravdu dlouho jsme před tím zavíraly oči.
Z toho, co popisuje zakladatelka, těžko soudit. Řekla bych to vedení pouze ve chvíli, kdyby mě to osobně nějak omezovalo, ubližovalo, opravdu zásadně by mě to negativně ovlivňovalo. Jinak bych si nehrála na poslední spravedlivou - ono tyhle věci se skutečně nakonec otočí proti tobě…
- Citovat
- Upravit
Když ale to těžko radit, co by byla poslední kapka - nevíme nic konkrétního, akorát víme, že nejde vůbec nic dělat - získat důkazy, mluvit s tou dotyčnou, jít na vedení („slovo proti slovu“) atd. Jako asi tak, jak píšou ženy výše - ve chvíli, kdy by její jednání omezilo nebo ohrozilo má práva a oprávněné zájmy. Kdy bych v reálném nebezpečí byla i já (i pomyslném - důtka, vytýkací dopis atd.). Jinak bych se spíš snažila co nejdřív najít jinou práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@teroonka jsem tam spokojená už 20 let, teď přijali tuhle nádheru a je to na nic. Nechce se mi kvůli ní dojíždět jinam, protože tu máme málo práce.
S dotyčnou mluvit můžu, ale vše, co jí řeknu a to i v dobrém, se okamžitě otočí proti mně.
- Citovat
- Upravit
Jestli je nová, tak možná by ji pustili ještě ve zkušebce a nebylo by tam moc co řešit. Ale pokud ve zkušebce není, tak bych zvážila, jestli za to, co dělá/nedělá může být vyhozena. Pokud ne, tak jí mohou domluvit, sebrat třeba prémie, víc ji kontrolovat atd. Ale zůstanete s ní v jednom kanclu a nepříjemně vám tam prostě bude. Varianta, že se srovná a bude to bez problémů, asi není na stole. Absolutní většina lidí bude brát nějaké takové napomenutí od vedení jako kritiku a toho, kdo to incioval jako bonzáka. A podle toho se pak bude chovat… Jinak řečeno, řešit to můžete, ale asi se vám v tom kanclu pak bude dýchat ještě hůř než teď…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bez důkazů je to slovo proti slovu a nemáš tušení, jak se k tomu vedení postaví. Máš výhodu, že tam jsi o dost déle a máš vybudovanou nějakou reputaci. Píšeš, že:Její chování a přístup k práci mě přímo ovlivňují. A to jak? Jestli jde o to, že si v práci zpívá je něco jiného než, že nedělá věci pořádně a pracuješ za ni. U prvního se můžeš ozvat, u druhého bych s ní řešila písemně ať máš důkazy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie008 píše: Více
Řeším věci i za ní, věčně chodí pozdě, ale když jí to řeknu, tak už tu byla, jen něco řešila s… A daná osoba jí to potvrdí.
Těch věcí je víc.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Tak pokud pracuješ za ní, tak sbírat důkazy nebo pokud máš možnost, tak to prostě nedělat. Jestli chodí pozdě není tvůj problém, ale vedení. Vy nemáte docházku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tady není jak ty důkazy zajistit, musela bych ji natočit, což není jednoduché.