Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
Mně pomáhala voda s citronem, bez zářivek v práci a čerstvý vzduch.. ale souhlasím, byla to vždycky několikadenní jízda
držím palce, ať je lépe ![]()
Hele, já jim 1000 až 2000 mg hořčíku bisglycinat. Doktor mi řekl, že muž úst 5 tablet hořčíku ve firmě citrátu, nevím, kolik hi tam je. Ale já si jedu bisglycinat. Podkle mě je to jedno, ale zeptej se na gynde, měli by tě nasměrovat.
dekuju moc… to je teda hodne vysoka davka, tak to nemusim 500 mg resit. A muzu se zeptat, beres to na neco konkretniho? Nebo jen tak, abys ho mela?
Ja ho chci brat jako pomocnika pri tech migrenach + na unavu.
Kup si kvalitní hořčík. Na den malat na noc hořčík bisglycinát. Bude se ti i lépe spát. čistého hořčíku 1-2× denně dle potřeby. Můžeš to i střídat. Jeden den třeba ráno 2 kapsle malátu. Další den večer 2 kapsle bisglycinátu.
Mě prodali Magnerot 500 mg, tak mi šlo jen o to, jestli ty tabletky půlit nebo ne. A stačí asi jeden denně, ne?
Magnerot obsahuje velmi málo čistého hořčíku. Takže 1 tableta nestačí, aby pokryla denní příjem. Ani magnerot není kvalitní hořčík.
Citace z příbalového letáku:
@korn123 píše: Více
aha! vidis, já myslela ze kdyz se to jmenuje Magnerot 500 mg, ze je to 500 mg horciku… diky! ![]()
Ja to beru, když mám tvrdnutí břicha nebo když mě bolela hlava z hormonů. Ale na hlavu mi pomohlo hodne homeopatikum Sulphur 30.
Ahoj, potřebuji prosím poradit. Jaká je doporučená dávka hořčíku v těhotenství? Na internetu jsem četla že u těhotné by měla být denní dávka okolo cca 400mg hořčíku. Já beru pregnafolin 2 a tam je 70mg, poté beru magnosolv a tam je 365mg a když mě pálí žáha což je teď každý den tak mám cca denně 2 tablety rennie a tam je 80mg a když si vezmu 2 tak už je to 160mg. Dohromady je to celkem 595mg denně. Není to moc?
Já jedla 1000 mg denně bisglycinatu. Magnosolv je k ničemu, jen tebou proletí, takže se neboj, ten hořčík v tobě nezustane, jen ho vycuras. Kup si kvalitní hořčík. Nemůžeš standardizovat dávky pro všechny těhotné, každá vážíme, měříme jinak atd..
Zdravim, jsem v prvnim trimestru, a uz ponekolikate mam nekolikadenni migrenu. Vim, byva to normalni. Paralen moc nezabira, v lekarne mi poradili doplnit to horcicek. Nicmene mi nerekli davkovani a jak dlouho to brat a rovnou mi prodaji Magnerit 500 mg. Nicme jsem si pak vygooglika, ze v tehotenstvi by mel byt horcik max. 350 mg nebo tak neco. Vite nekdo? Moc dekuji.