Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím, prosím o info - kolik krve se odebírá při každém odběru při testech na těhotenskou cukrovku? Mám z toho trochu nervy, když mi odebírali krev na testy ze screeningu, byl to vždycky velký problém (schované žíly a když už, tak to skoro neteklo, a to jsem byla hodně napitá - a teď si prý můžu maximálně trošičku loknout vody ráno, jinak nic)…
@sakota jj na cukrovku nesmis myslim 12 hod. pred nic jist a pit jen vodu. Jinak jak kde, mne brali 3× zkumavku, vzdy po hodine. Ale vim, ze nekde delaji prvni odber jen zprstu a pak 2× ze zily.
Celá zkumavka… no ty kráso, to bude napínavý, zda a jak to ze mě dostanou. Díky za ifno.
@sakota mne prave rikala doktorka, at si rano dam vodu, aby ta krev dobre tekla
To zvladnes. Na te screening je to horsi. Tam se bere taky nekolik zkumavek a najednou ne?
Někdy mám pocit, že tu krev tam snad někdo pije, kolik toho všude potřebují!
@marfra Jo, tam brali 4 tusim, ale to jsem fakt vecer predtim a rano rpedtim vypila tak litr vody…a kdyz jsem se sestricky pri objednani na ten ogtt ptala, zda se muzu napit, tak rikala malicko vody, jinak nic. :/
@sakota tak nalit do sebe asi litr vody neni ok, ale normalne se rano napij. Ja pila rano kdyz jsem vstala par loku vody a pak jsem mela i sebou vodu v laboratori a tam jsem si taky jeste par hltu dala nez jsem sla…toho se neboj ![]()
Zajimave, me rekli ze 8 hod predtim nesmim jist ani pit, pokud beru nejake pravidelne leky tak max. zapit lokem vody z kohoutku a idealne i vecere aby byla hodne lehka ![]()
koukam, ze taky rikaji vsude neco jineho ![]()
Holky, kdo jste predtim testem rano pili, byl nejaky problem? myslim, ze by to test zkreslilo nebo vam vynadali nebo tak? ![]()