Kolik máte na den?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Anetka_kvitecek píše:
Baru, asi 4000 jídlo, 4000 benzin, 4000 věci pro dítě, 4000 mimořádné (každý měsíc něco! autosedajda, jíd. židlička, oprava pc, oprava auta, nedoplatky, vybavení domácnosti…) a zbytek zábava. Výlety, víno, sýry, kadeřník, kosmetička, gril s přáteli, večeře v restauraci, divadlo. Drogerka a dekorativka je v těch 4000 na mimčo. Ale nakupuji levně v DM, jsou to korunové položky..
No, dotaz znel na jidlo… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Barca12345 píše:Anetka_kvitecek píše:No, dotaz znel na jidlo…
Baru, asi 4000 jídlo, 4000 benzin, 4000 věci pro dítě, 4000 mimořádné (každý měsíc něco! autosedajda, jíd. židlička, oprava pc, oprava auta, nedoplatky, vybavení domácnosti…) a zbytek zábava. Výlety, víno, sýry, kadeřník, kosmetička, gril s přáteli, večeře v restauraci, divadlo. Drogerka a dekorativka je v těch 4000 na mimčo. Ale nakupuji levně v DM, jsou to korunové položky..
Fakt? Tak to jo
. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lumáťa píše:dasavr píše:
Máme 10 000,– na měsíc. Je nás 6. Je to na vše. Jídlo , oblečení, drogérka, benzin,doktoři, léky…Výjimečně se stane, že limit překročím, to když nakupuji do zásoby,případně nečekané výdaje, další měsíc se pak snažím utratit o to méně.Pane bože jak to děláš ? Nepřepsala ses ? Mě přijde 10tis na jídlo pro 6lidí málo. A ty do toho počítáš i oblečení, drogerii, benzín… ???? Opravdu?
nepřepsala…
10000,– mi manžel po výplatě vybere z účtu a s tím hospodaříme. Občas se stane, že musím dovybrat, třeba teď odstranění znamének 2000,–, zubař…, ale je to spíše nárazovka, jen výjimečně.
Nakupuji hodně ve slevách, mám na ně 6. smysl, jak říká manžel. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dasavr píše:lumáťa píše:nepřepsala…dasavr píše:
Máme 10 000,– na měsíc. Je nás 6. Je to na vše. Jídlo , oblečení, drogérka, benzin,doktoři, léky…Výjimečně se stane, že limit překročím, to když nakupuji do zásoby,případně nečekané výdaje, další měsíc se pak snažím utratit o to méně.Pane bože jak to děláš ? Nepřepsala ses ? Mě přijde 10tis na jídlo pro 6lidí málo. A ty do toho počítáš i oblečení, drogerii, benzín… ???? Opravdu?
10000,– mi manžel po výplatě vybere z účtu a s tím hospodaříme. Občas se stane, že musím dovybrat, třeba teď odstranění znamének 2000,–, zubař…, ale je to spíše nárazovka, jen výjimečně.
Nakupuji hodně ve slevách, mám na ně 6. smysl, jak říká manžel.
Ty jo
a to máte i na školu a školku?Jak máte veliké děti?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme to i na učební pomůcky, učebnice,papíry , sešity, psací a výtvarné potřeby. Děti učíme doma, takže školkovné ani školné prozatím neplatíme, ale o to více utratíme za učební pomůcky a materiály. Kroužky ovšem platíme, ale nejedná se o závratné částky.
Děti 10měsíců, téměř 3letá, 6letá, 9 letý.
Denně vařím, peču, stravujeme se převážně doma, jen výjimečně na oslavu jdeme do restaurace, případně mekáč, KFC, asi tak 5× do roka.
Jo a myslím si, že kupujeme dětem i sobě to nejlepší, rozhodně si vybírám a například oblečení či hračky použité či ze sekáče, lidovky… rozhodně nekupujeme. Mám ráda kvalitu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dasavr píše:
Máme to i na učební pomůcky, učebnice,papíry , sešity, psací a výtvarné potřeby. Děti učíme doma, takže školkovné ani školné prozatím neplatíme, ale o to více utratíme za učební pomůcky a materiály. Kroužky ovšem platíme, ale nejedná se o závratné částky.
Denně vařím, peču, stravujeme se převážně doma, jen výjimečně na oslavu jdeme do restaurace, případně mekáč, KFC, asi tak 5× do roka.
Jo a myslím si, že kupujeme dětem i sobě to nejlepší, rozhodně si vybírám a například oblečení či hračky použité či ze sekáče, lidovky… rozhodně nekupujeme. Mám ráda kvalitu.
My přemýšlíme nad třetím dítkem,ale řešíme hlavně finance
.Obdivuju,že to někdo takhle zvládá. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dasavr píše:
Tak k Tobě jdu do učení,nechápu jak to zvládáš
! Taky mám kamarádku co se vyzná ve slevách,já v tom pořádně tápu.
- Citovat
- Upravit
VěraKmc píše:dasavr píše:Tak k Tobě jdu do učení,nechápu jak to zvládáš
Jo a myslím si, že kupujeme dětem i sobě to nejlepší, rozhodně si vybírám a například oblečení či hračky použité či ze sekáče, lidovky… rozhodně nekupujeme. Mám ráda kvalitu.! Taky mám kamarádku co se vyzná ve slevách,já v tom pořádně tápu.
Já do učení další žáky neberu, stačí mi ty moje ratolesti, ale nakupuji v akcích a slevách už i pro kamarádky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zbytky
Ahoj, k těm zvířatům.Pokud krmíš zvířata zbytkama,což možná moc nezbyde,tak doporučuji rovnou si ukládat na veterinu, dříve či později se to objeví na jejich zdraví.
- Citovat
- Upravit
@vlachomila píše:
Ahoj, k těm zvířatům.Pokud krmíš zvířata zbytkama,což možná moc nezbyde,tak doporučuji rovnou si ukládat na veterinu, dříve či později se to objeví na jejich zdraví.
Tak tady bylo asi nedorozumění, já to napsala tak, jako že ještě zůstane po obědě zbytků, které dáme pejskům a plus samozřejmě dostávají své obvyklé dávky tj. granule a vitamíny
…hospodařské zvířata krmíme pšenicí, šrotem a různými obilovinami
Ono to vyznělo, jako že je nechávám žít jen ze zbytků, viď? Chápu teď
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Až teď to po sobě čtu a ono to fakt vypadá, že chudáci žijou jen ze zbytků- no není divu, že jsem byla odkázana na veterinu o obavu na jejich zdraví
Takže se omlouvám, málo jsem to tehda rozebrala a písla jen tak narychlo
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My máme asi 400 Kč/den (i s víkendy), je nás 6 + zvířátka. Nedovedu si představit, že bych z těch 12tis. co máme na jídlo, měla platit všechno. To bych asi nedokázala. Takže děvčata, která to zvládáte, jste opravdu umělkyně!
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, nám po odečtení všech poplatků zůstavají 4 100 kč na celý měsíc (jídlo, drogerie atd… prostě na všechno), jsme 2 dospělý a 2,5 leté dítě, takže když to spočítám 4100/30 = tak mám na den na útratu cca 136 kč!!!
- Citovat
- Upravit