Kolik máte na den?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Ahoj tak píšu : snad poradím
snídane: chleba a Lucina
svačina: jablko s mrkví
oběd: bramborová kaše, přírodní řízek vepřový ( 300g masa pro všechny, cca 30kč a za bram. 10 kč
svačina:jak kdy, něco co upeču, popřípade pomazánka
večeče: kus kus se zeleninou
nedávám více masa, nekdy ho do omáčky nakrájím na nudličky, nekdy na plátky ale fakt cca 10dkg na porci.
zítra bude
snídane: jogurt (nevadí nám bílý)24kč
svačina: banán (je v tescu kg za cca 22kč)
obed: čočková polévka a kuřecí játra s rýží (50kč)
svačina:pudink (saček 3 kč plus 1/2l mléka 5 Kč)
večeře: bramborová kaše s cibulkou a sýrem (kaše z min. dne a sýr jen trošku eidamu a to milujem ![]()
kupuji vše do zásoby takže když je rýže levná cca za 17 Kc kg z penny, kuřeci játra do 20 kč
- Citovat
- Upravit
Dakujem
V podstate sa to moc nelisi, takze nie som az taka marnotratna, akurat kupujem trochu drahsie suroviny, to je asi hlavny rozdiel a jeme viac masa… my mame celkove na slovensku drahsie potraviny, ryzu za 17 urcite nedam a ani kuracie pecienky do 20 Kč aj ked je to v akcii ![]()
tak sa drz a setreniu zdar! ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak já mám rodičák momentálně 7100Kč a musím z toho zaplatit mobil (400Kč měsíčně), nějaké pojištění 300Kč… Jsme 2 dospělí, 4 leté dítě a roční dítě.
Na jídlo, drogerku a oblečení mi zbývá 213Kč na den ![]()
Manžel platí nájem + inkaso, benzín mě i jemu, pojištění dětem, úvěr a někdy mi udělá nákup…
Doba je šílená!!!
- Citovat
- Upravit
Rodinka44 jasně to chápu. My byly minulý rok v Bratislavě na dovolené. A teda ceny hrůza
. Bohužel jiné už to nebude. proto vše co je v akci kupuji ve velkém. aby se mi to vyplatilo a někdy je pak sranda vyjít s penezma. Protože někdy mi ta velká předzásoba udělá čáru přes plán ![]()
- Citovat
- Upravit
Teda holky…z teto diskuze je mi smutno. My prozereme majlant, az se za to stydim, ale penize nastesti mame, sice ne na rozhazovani, ale zadne dluhy a jeste davam penize na ruzne dobrocinne akce. Obcas se snazim na jidle setrit, ve smyslu nekupovat ty hodne drahe suroviny, ale nikdy mi to bohuzel nevydrzi a my bychom mohli usetrit par tisic mesicne. Kdyz si muzete dovolit utratit na jidlo tak malo, zbyvaji vam nejake penize treba na konicky, sem tam do hospody a tak?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Tak já mám rodičák momentálně 7100Kč a musím z toho zaplatit mobil (400Kč měsíčně), nějaké pojištění 300Kč… Jsme 2 dospělí, 4 leté dítě a roční dítě.
Na jídlo, drogerku a oblečení mi zbývá 213Kč na den
Manžel platí nájem + inkaso, benzín mě i jemu, pojištění dětem, úvěr a někdy mi udělá nákup…
Doba je šílená!!!
jj..u nás je to stejné, ale máme se móc rádi! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Althya píše:
Teda holky…z teto diskuze je mi smutno. My prozereme majlant, az se za to stydim, ale penize nastesti mame, sice ne na rozhazovani, ale zadne dluhy a jeste davam penize na ruzne dobrocinne akce. Obcas se snazim na jidle setrit, ve smyslu nekupovat ty hodne drahe suroviny, ale nikdy mi to bohuzel nevydrzi a my bychom mohli usetrit par tisic mesicne. Kdyz si muzete dovolit utratit na jidlo tak malo, zbyvaji vam nejake penize treba na konicky, sem tam do hospody a tak?
Chodím běhat do přírody, to moc nestojí!
Do hospůdky občas zajdem, ale ještě kojím, tak za pivo není moc velká útrata! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Althya Jednou za měsíc jdu s kamarádkou na pivo a pizzu, pivo mi platí ona, pizzu si dáváme napůl.
Na koníčky peníze nezbývají, jsme hodně venku, občas najdu nějakou akci nedaleko, co je zadarmo, a sem tam nás vyvezou na výlet sousedi, mají 9-timístné auto.
Oblečení na dceru dědím komplet všechno, boty a větší věci (např. kolo), kupuje bývalý tchán.
Občas něco po dětech prodám, nebo uháčkuji pár čepic na prodej a tyhle peníze dávám bokem na výlety. Časopisy mi dává sousedka (zase jiná), až je přečte.
- Citovat
- Upravit
Ak sa možem pridat do diskusie, tak moj rozpočet je +-30 eur na mesiac, čo je 1 euro na den. Mám proste mesačné výdavky 450 eur a výplata je občas 415 eur, takže idem do mínusu. V robote sa najem za cca 30 centov/zamestnávatel prepláca 90% stravy/a domov si kúpim 2 rožky za 12 centov.
V najbližšej dobe sa moja situácia ide zvrtnúť do plusu/prídu mi vačšie prachy/tak bude dobre. A jednoznačne chcem mesačne nabehnúť na kupovanie akciových vecí, aspon za 20 eur mesačne, hlavne také veci, čo by som aj tak kúpial, tak prečo neušetrit nejaké centy. A v mojom živote ide aj o centy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anatalia píše:
Ak sa možem pridat do diskusie, tak moj rozpočet je +-30 eur na mesiac, čo je 1 euro na den. Mám proste mesačné výdavky 450 eur a výplata je občas 415 eur, takže idem do mínusu. V robote sa najem za cca 30 centov/zamestnávatel prepláca 90% stravy/a domov si kúpim 2 rožky za 12 centov.
V najbližšej dobe sa moja situácia ide zvrtnúť do plusu/prídu mi vačšie prachy/tak bude dobre. A jednoznačne chcem mesačne nabehnúť na kupovanie akciových vecí, aspon za 20 eur mesačne, hlavne také veci, čo by som aj tak kúpial, tak prečo neušetrit nejaké centy. A v mojom živote ide aj o centy.Maximálně smekám!!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na den to nepočítám, ale na jídlo máme vyčleněné hlavně stravenky - cca 1600 kč (potřebovala bych od nějaké šikovné maminky sestavit jídelníček abychom z toho vyžily co nejdéle
Ale pak jsou dny kdy utratíme 500 za den a někdy jen 200 za den. Je to různé. Nejhorší je když dojdou zásoby, to denní rozpočet stoupá. Jsme 2 dospělí (já jsem 2v1) a 3 letá dcerka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem to nepocitala na den, ale byly situace, kdy jsme nemeli ani korunu. Ani jednu. Tri mesice
Ted uz mame, mame radi jidlo, pritel miluje maso, tak se to hned promitne. Nakupujeme docela casto a priznavam, ze kdyz je to pod tisicovku, je to vzacnost. Asi jsme si jeste nevynahradili tu nouzi, kdy jsme opravdu nemeli ani rohlik. Neutracime podle toho, kolik vydelame, ale vydelame, kolik chceme utratit. Varime cca na tri dny dopredu, vsechno z cerstveho, zadna mrazena zelenina, natoz maso.
- Citovat
- Upravit
skusila som teda zbuchat taky lacnejsi jedalnicek a fakt sa tam nevlezem, o nieco som to presvihla, mohla by si dat aj ty nejaky vzor nech sa inspirujem? Ako na par dni by som si to vedela predstavit ze sa do tych 119 Kč nejako vtesnam, ale dlhodobo nemam sancu
R: jogurt s ovsenymi vlockami 20 Kč
D: jablka 10 Kč
O: špenat, vajcia, zemiaky 40 Kč, polievka nejaky zeleninovy vyvar 20 kč
Ol: puding s kompotom 20 Kč
V: chlieb, rybičková natierka, cibuľa - 30 Kč