Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,dnes jsem byla v poradně,jsem 31tt.Mám hodně malý břicho mi přijde.Sedí tam i holky,o hodně míň těhotný než já a mají ho větší
V průkazce mám 31,když mi ho doktorka v leže měří.Hlavně mě zaráží že mi neudělala ani UTZ v tomto týdnu,ani o něm nemluvila a do poradny normálně za 3 týdny ![]()
Liduš buď v klidu. Já mám pár dní před porodem a taky mám malé bříško
DOkonce sousedka si všimla asi před dvěma týdny, že jsem těhotná
![]()
Na velikosti bříška nezáleží. Kdyby to byl problém, tak ti to Dr. řekne ![]()
Já měla taky menší břicho, až ke konci se dost zvětšilo. V 7. měsíci jsem byla na ekg. Sestra si mě nijak moc neporhlížela a když jsem si lehla, zeptala se mě, jestli už mám těhu průkazku
Abych řekal pravdu, žádný doktor mi snad břicho neměřil
Ber to jako výhodu, nemusíš tahat obří bříško ![]()
A jestli jdeš na kontrolu normál za 3 týdny a nedělal ultrazvuk, asi není důvod, vše je v pořádku ![]()
Příspěvek upraven 05.10.10 v 09:49
Ahoj výška fundu je v podstatě velikost dělohy, vzdálenost od spony stydké k hornimu okraji delohy. Já měla v 31 tt. 30 cm a nějak extra malé břicho jsem neměla. Pokud nemáš problémy, nebyl důvod dělat ultrazvuk. Navíc se to měří krejčovskám metrem a je to spíš orientační míra. Koukni do průkazky, jestli se tahle míra od minulé kontroly zvětšila (zktratka v průkazce SF).
32 týden, břes břicho 105 měřeno zezadu od „pasu“ dopředu přes pupík:-)
Ahoj, velký UTZ se obvykle dělá mezi 28. a 32.tt. Aspoň tady u nás
. Jinak buď ráda, že máš malý bříško, já mám termín v prosinci a už od září vypadám, že budu rodit každým dnem
. A ta práce zavázat si boty
.
ahojky . když jsem byla naposledy v poradně 30+5 - tak jsem měla výšku fondu 28 cm .. tak jestli ty máš malé bříško tak já nemám žádné
.. Hlavu si stim už nelámu aspon se mi rychleji po porodu zatáhne a možná ani strie nebudu mít.a kolik jsi přibrala ? , sice mám pidi břicho ale mám už 13 kilo nahoře tak kde ty kila jsou??? ![]()
Já přibrala taky 13 kilo,no já vím kde je mám,mám je na zadku
Přicho žádný ale zadek vyboulenej luxusně ![]()
Ahojky, já mam bříško taky malinké. Jsem ve 25tt a přibrala jsem 8 kilo, ale jsem vysoká 180cm, tak ono se to rozložilo do celýho těla. Když chci aby bylo vidět, že jsem těhotná, tak si musím vzít uplé tričko
Na velkém ultrazvuku ve 21tt měla malá 26cm, což je dost, takže na velikosti břicha nezáleží.
heh tak to jo , mě sice zadek nenarostl podle známých , ale když neoblíknu přes něj krátásky,nebo všechny kalhotky
tak něco na tom bude
![]()
Mě narostlo nejvíc to břicho. Trochu prsa .. zadek skoro vůbec, kalhotky nosím pořád stejný. Tak nevím, kde těch cca 15 kilo nabraných mám. Asi má mrně těžký kosti:-)
Ahojda, tak teď jsem šla zvědavě koukat do průkajdy ![]()
Já měla ve 30. tt výšku fundu 27cm. Teď jsem 38. tt a mám 32cm a když jsem se dr. ptala, jestli mi neudělá UZ na odhad porodní hmotnosti, řekl, že nééééé, že má akorát břicho tak i mimčo bude akorát ![]()
Jinak, když ti nedělala UZ teď bude ti ho dělat příště, já měla ten druhý velký UZ taky až ve 34. tt
Měj se pěkně ![]()
Liduš88 píše:Ja mam vysku fundu 27cm a to jsem ve 37. tydnu!
Ahoj,dnes jsem byla v poradně,jsem 31tt.Mám hodně malý břicho mi přijde.Sedí tam i holky,o hodně míň těhotný než já a mají ho většíV průkazce mám 31,když mi ho doktorka v leže měří.
No vidíš Liduš, s mírama si nic nedělej.
Taja: já měla ve 34. tt 1700g mimino a větší břicho než ty, jsem zvědavá, jak velké se nakonec narodí ![]()