Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj prosim Vás poradí mi někdo kolik ML Umělého mlíčka by měl malý vypít ve 3 měsících s váhou 6kg?Na krabici píšou hrozně moc se mi zdá děkuji za rady ![]()
Dej mu tolik kolik vypije, když bude blinkat tak uber. ![]()
Mě malej ve 3měsících pil 210-240ml.
Naštěstí se po zavedení příkrmů sklidnil. ![]()
Já jsem se podle toho návodu řídila a buď to vypila nebo ne… My na 3m pily 180-210ml… jak kdy ![]()
No to my na 3 měsících dávali max. 90ml teď je nám 5,5 a zkouším mu dávat 150ml ale často mi to nevypije, takže tak 120ml teďko
120ml
Tabulkami jsem se nikdy neřídila a dávala jíst podle toho, jak si miminko řeklo ![]()
Myslím, že je to hooodně individuální, ty rozdíly jsou veliké, my máme 5 měsíců a pijeme cca 6× denně 150ml.
Ty jo tak to já do něj nacpu tak 120 a vic ani nápad na návodu píšou 210 to nemám šanci aby vypil
tak nevim podle čeho se to určuje,jednou mi vypil 150 ale to se asi spletl,protože už se to pak neopakovalo a kolikrát mi necha i když má 120.Ale myslim,že to nebudu řešit at si vypije kolik chce na váze přibírá dobře.Všem moc děkuji za reakce ![]()
safounek píše:Přesně tak, prď na tabulk ya řiď se miminkem.
Ty jo tak to já do něj nacpu tak 120 a vic ani nápad na návodu píšou 210 to nemám šanci aby vypiltak nevim podle čeho se to určuje,jednou mi vypil 150 ale to se asi spletl,protože už se to pak neopakovalo a kolikrát mi necha i když má 120.Ale myslim,že to nebudu řešit at si vypije kolik chce na váze přibírá dobře.Všem moc děkuji za reakce
safounek píše:
Ty jo tak to já do něj nacpu tak 120 a vic ani nápad na návodu píšou 210 to nemám šanci aby vypiltak nevim podle čeho se to určuje,jednou mi vypil 150 ale to se asi spletl,protože už se to pak neopakovalo a kolikrát mi necha i když má 120.Ale myslim,že to nebudu řešit at si vypije kolik chce na váze přibírá dobře.Všem moc děkuji za reakce
Ptala jsem se doktorky jestli to není málo, a když přibírá jak má tak je vše v pořádku.
ahojda moje vypije max 120 ml. a to má skoro 4 měsíce myslím že to bude trochu mlékem dávám babylove bio.
mne mala pila tak pulku az dve tretiny toho,kolik dle tabulek mela.byla jsem z toho vykulena,sice ne zavratne ale pribirala,tak jsem se pak uklidnila.pak se to zlomilo a zacala pit vic.doted mi nevypije najednou vic jak 160.
my dáme taky cca 120 ml, baštíme 7× denně, v noci mi ale dá jenom tak 100 ml, někdy i míň, jsou nám 3 měsíce a váha 6 kg. Jestli chceš tak můžeš počítat i s tím, že mimčo by mělo mít cca 150 ml/kg, na 6 kg celkem 800 ml za den, jestli správně počítám
ale je to orientační. Zrovna dneska mi malá brečela tak, že jsem jí klíďo přidala a před usnutím dala ještě stovečku ![]()