Kolik mlíčka za den?

23198
27.3.19 06:59

@Jipic Já jsem kojila a na požádání, ale to je něco jiného. Být tebou, poradím se s pediatrem. Přeci jen je narozená dřív :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
38
27.3.19 07:03

@lucynka25 jdeme dneska na kontrolní vážení a ona bere vše hrozne podle tabulek tak se právě bojím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
27.3.19 07:18

@Jipic ahoj, dítě není tabulka, to v první řadě a je maličká a vypít tolik mlika je zbytecne :) důležité je, ze přibývá a hlady určitě netrpí :) neboj ona by si řekla, náš malý prvních týdnech taky nebyl “jedlik”, pak najednou spurt a každé 2 hodiny pil 150ml… šílené… doktorka koukala a během chvíle vyrostl 11cm a přibral skoro 2kg, cca za tři týdny :) takže bych to vůbec nehrotila a zvlášť pokud ublinkava, je plna a nemá smysl přidávat, akorát vylivas mliko a to je drahé :lol: synovi je 9M a mliko už nechce skoro vůbec, jenom v noci jednou a to protože prakticky spi… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8743
27.3.19 07:34

@Jipic mam nedonosence, extrémně nedonosenou. Určitě do půl roku jsem poctivě krmila po třech hodinách i v noci. Takže zkus nevynechavat a uvidíš, jak bude pribirat, to je nejdůležitější ukazatel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23198
27.3.19 07:48

@Jipic to je nejhorší :,(
Tak ať dobře dopadnete, dej vědět. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9247
27.3.19 07:54

Naše mladá dostávala 29. den 100 ml 7× za den. Přes den po třech hodinách. V noci po čtyřech. Na krmení jsme jí budili, protože nám první tři týdny hůř prospívala. Narodila se ve 40. týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1543
27.3.19 07:54

Ahoj, nám říkal pediatr, že orientační dávka je 150ml UM na kilo váhy miminka denně. Tedy miminko tři kila, denně má vypít cca 450-500ml. Ale zdůraznil, že je to orientační množství, když vypije míň a prospívá, tak nevadí a naopak brečet hlady taky dítě nenecháš že jo…
Jinak já v noci skoro od začátku krmím, jak se sám vzbudí, ale syn je narozený v termínu, u nedonošence, i když ne o moc, bych to konzultovala. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19600
27.3.19 08:25
@Jipic píše:
Ahoj,

Malé je 29 dní před týdnem jsme vážili něco málo přes 3 kg.
Je o měsíc dřív narozená a od začátku máme problém s papáním už se ale začínáme srovnávat.. Malá měla po 14 dnech od narození i sondičku do žaludku protože nepřibrala ta nám dost pomohla.

Jíme po 3 hodinách a někdy jedno krmeni v noci vynecháme (stalo se nám to asi 3× když se malá neprobudila)

Ale k dotazu :D pije jen nutrilon HA a tak v průměru 90ml tudíž 720ml za den..
Snažila jsem se navýšit dávku ale malá chce jen někdy víc tak 130ml a když měla víc šlo to ven.
Kolik tak ji nebo jedli vaše miminka v tomhle věku? :kytka:

Vzdyt pije krásně.. 90 je na tak maly mimco dost. Ja :? k pisou vyse.. Mela by pit cca 150-max180 na kg vahy na den. Pokud ma pres tri kila, pije vic nez dostatecne. Tak malinky mimco nevypije celou lahvicku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
27.3.19 08:47

Moc vám všem děkuji :kytka: :kytka:
Já se bála právě že je to málo teď jsem klidnější :)
Uvidíme tedy jak se budeme líbit paní doktorce a kolik jsme nabrali ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12834
27.3.19 09:18
@Jipic píše:
Moc vám všem děkuji :kytka: :kytka:
Já se bála právě že je to málo teď jsem klidnější :)
Uvidíme tedy jak se budeme líbit paní doktorce a kolik jsme nabrali ;)

Vsak ty se nemusis vazit u pani doktorky. :nevim: Staci doma na vaze. Uz si velka holka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
27.3.19 14:45

@lucynka25

Tak máme 3380g jíme prý hezky a jedno krmení můžeme vypustit že stačí jen 7× tak mám radost že jsme dostali pochavlu :) Jen jíme víc než by jsme měli tak snad to nedopadne přejídáním :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23198
27.3.19 15:26

@Jipic tak super :palec: jen tak dal :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
28.3.19 07:08

@Jipic naší malej je dneska 15 měsícu a vypije 5-6* za den 100-120 ml. Takže si myslím, že pije dost. Nám v porodnici říkali že by mělo mimčo vypit minimálně 100 ml na 1kg váhy. 😊 A pravda je že máme s kamarádkou prcky ve stejný den ale naše malá měla 3100g a její malej měl 4280g. No a ten bumba 4*200 ml. Prý to ovlivňuje hodně váha miminka. Počítala jsi kolik vypije za den dohromady? A tabulkami se neříd. Ber je jen orientačně aby jste nebylo úplně moc mimo. Ale jinak je každé mimčo jiné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí