Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Jipic Já jsem kojila a na požádání, ale to je něco jiného. Být tebou, poradím se s pediatrem. Přeci jen je narozená dřív ![]()
@lucynka25 jdeme dneska na kontrolní vážení a ona bere vše hrozne podle tabulek tak se právě bojím ![]()
@Jipic ahoj, dítě není tabulka, to v první řadě a je maličká a vypít tolik mlika je zbytecne
důležité je, ze přibývá a hlady určitě netrpí
neboj ona by si řekla, náš malý prvních týdnech taky nebyl “jedlik”, pak najednou spurt a každé 2 hodiny pil 150ml… šílené… doktorka koukala a během chvíle vyrostl 11cm a přibral skoro 2kg, cca za tři týdny
takže bych to vůbec nehrotila a zvlášť pokud ublinkava, je plna a nemá smysl přidávat, akorát vylivas mliko a to je drahé
synovi je 9M a mliko už nechce skoro vůbec, jenom v noci jednou a to protože prakticky spi… ![]()
@Jipic mam nedonosence, extrémně nedonosenou. Určitě do půl roku jsem poctivě krmila po třech hodinách i v noci. Takže zkus nevynechavat a uvidíš, jak bude pribirat, to je nejdůležitější ukazatel
Naše mladá dostávala 29. den 100 ml 7× za den. Přes den po třech hodinách. V noci po čtyřech. Na krmení jsme jí budili, protože nám první tři týdny hůř prospívala. Narodila se ve 40. týdnu.
Ahoj, nám říkal pediatr, že orientační dávka je 150ml UM na kilo váhy miminka denně. Tedy miminko tři kila, denně má vypít cca 450-500ml. Ale zdůraznil, že je to orientační množství, když vypije míň a prospívá, tak nevadí a naopak brečet hlady taky dítě nenecháš že jo…
Jinak já v noci skoro od začátku krmím, jak se sám vzbudí, ale syn je narozený v termínu, u nedonošence, i když ne o moc, bych to konzultovala. ![]()
@Jipic píše:
Ahoj,Malé je 29 dní před týdnem jsme vážili něco málo přes 3 kg.
Je o měsíc dřív narozená a od začátku máme problém s papáním už se ale začínáme srovnávat.. Malá měla po 14 dnech od narození i sondičku do žaludku protože nepřibrala ta nám dost pomohla.Jíme po 3 hodinách a někdy jedno krmeni v noci vynecháme (stalo se nám to asi 3× když se malá neprobudila)
Ale k dotazupije jen nutrilon HA a tak v průměru 90ml tudíž 720ml za den..
Snažila jsem se navýšit dávku ale malá chce jen někdy víc tak 130ml a když měla víc šlo to ven.
Kolik tak ji nebo jedli vaše miminka v tomhle věku?
Vzdyt pije krásně.. 90 je na tak maly mimco dost. Ja
k pisou vyse.. Mela by pit cca 150-max180 na kg vahy na den. Pokud ma pres tri kila, pije vic nez dostatecne. Tak malinky mimco nevypije celou lahvicku.
Moc vám všem děkuji
![]()
Já se bála právě že je to málo teď jsem klidnější ![]()
Uvidíme tedy jak se budeme líbit paní doktorce a kolik jsme nabrali ![]()
@Jipic píše:
Moc vám všem děkuji![]()
Já se bála právě že je to málo teď jsem klidnější
Uvidíme tedy jak se budeme líbit paní doktorce a kolik jsme nabrali
Vsak ty se nemusis vazit u pani doktorky.
Staci doma na vaze. Uz si velka holka.
Tak máme 3380g jíme prý hezky a jedno krmení můžeme vypustit že stačí jen 7× tak mám radost že jsme dostali pochavlu
Jen jíme víc než by jsme měli tak snad to nedopadne přejídáním ![]()
@Jipic naší malej je dneska 15 měsícu a vypije 5-6* za den 100-120 ml. Takže si myslím, že pije dost. Nám v porodnici říkali že by mělo mimčo vypit minimálně 100 ml na 1kg váhy. 😊 A pravda je že máme s kamarádkou prcky ve stejný den ale naše malá měla 3100g a její malej měl 4280g. No a ten bumba 4*200 ml. Prý to ovlivňuje hodně váha miminka. Počítala jsi kolik vypije za den dohromady? A tabulkami se neříd. Ber je jen orientačně aby jste nebylo úplně moc mimo. Ale jinak je každé mimčo jiné