Kolik propustek za měsíc?

109
14.12.22 14:21

Kolik propustek za měsíc

Prosím kolik si mohu za měsíc vzít propustek k lékaři. Teď se mě nějak seběhlo moc lékařů. Už jsem byla teď v prosinci u lékaře 2× ale potřebuji jít ještě s dcerou. Mohu mět 3 propustky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20900
14.12.22 14:22

To není nijak omezeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65230
14.12.22 14:31
@lavalava píše:
Prosím kolik si mohu za měsíc vzít propustek k lékaři. Teď se mě nějak seběhlo moc lékařů. Už jsem byla teď v prosinci u lékaře 2× ale potřebuji jít ještě s dcerou. Mohu mět 3 propustky?

Nikde to neni dano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
14.12.22 14:49

Není omezeno, důležité je komunikovat se zaměstnavatelem. Někdy se to holt nakupí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16214
14.12.22 15:20

Ono taky dost záleží, jestli si bereš propustku stylem, že přijdeš do práce o 2h později, nebo jestli jedeš v tom i tady tradovaném nesmyslu, že doktor mimo město = volno na celý den, doktor ve městě = volno na 4h. Zákoník hovoří jasně, je to na dobu nezbytně nutnou, může to být hodina, může to být 8h.
Ono když vidí zaměstnavatel zaměstnance v 10h v cukrárně a přijde v 11:59, protože byl u doktora, u toho doktora byl v 7h a pracovní dobu má od 8h, ale hřeší na to, že doktor tam píše jen datum, a slyšel od Máni, že má nárok na 4h, tak co by toho nevyužil, tak se nedivme těm zaměstnavatelům, že někdy prostě naštvaní jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
14.12.22 15:45

@zrcadlo ale pak je to znát na prémiích :mrgreen: když takhle často někam litá :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
14.12.22 23:27
@lavalava píše:

Můžeš, pokud nelze jit k lekaři mimo pracovní dobu. Muzes si take vzit dovolenou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2395
15.12.22 09:12

Můžeš kolik potřebuješ, na prémiích se to projevit vůbec nemusí, když máš práci, která je o výkonu a ne o odsedění 8 hodin. Někteří poctivci jsou pak v práci o to dýl, jiní prostě zrychlí tempo :nevim: Což samozřejmě není povinnost (a ani to všude nejde). :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
15.12.22 19:33

U nás je povoleno max. 2 propustky za měsíc zbytek se nahrazuje nebo dovolená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.24 18:25

Dobrý den.
Nastupují do nového zaměstnání. Hned první měsíc v zaměstnání jdu k lékaři, to jsem řekla hned na pohovoru(zubař). Prý bez problému. Odejdu pouze dříve z práce a propustka bude na dvě hodiny.
Jenže v podstatě budu potřebovat 1 propustku každý měsíc. Syn nosí fixní rovnátka a jezdíme 120 km na ortodoncii(specializace na rozštěpové vady). Musím jezdit já, manžel je přes týden pryč.
A já mám z toho hrozný pocit, protože budu ve zkušebce.
Syn bude mít rovnátka ještě dva roky. S tím, že později návštěvy lékaře budou méně časté. Ale i tak budou. Budou mě proto brát jako někoho, kdo se chce ulít z práce? Pořád na to musím myslet.
Jinak na pohovoru jsem jim řekla i o těchto návštěvách, aby to věděli na rovinu. Hodiny navíc zde nadělat nejdou
OČR nečerpám, hlídání mám zajištěné.
Vadil by Vám takový zaměstnanec?

• Citovat
  • Upravit
21618
28.9.24 18:33

V žádném případě nevadil. Kor když to takto transparentně komunikuješ od samého začátku. Netrap se tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.24 18:37

@nozu děkuji za uklidnění. Na pohovoru mi bylo i řečeno, že s tím nemají problém, pokud toho člověk nezneužívá. Ale jde o takový můj vnitřní pocit😅.

• Citovat
  • Upravit
828
28.9.24 18:37

V klidu, také jsem měla 4 měsíce za sebou celodenního lékaře (to jsem říkala předem), do toho 2 lékaře na chvilku (na gyndu za mě manžel nemohl a k zubaři jsme šli všichni i s dětma), logopedii (tam se střídáme) a po zkušebce jak na potvoru dvě OČR v podstatě za sebou. Prostě to tak vyšlo. A teď cca po roce práce to vypadá na operaci a 2 měsíce budu fuč. To si člověk prostě nevybere a neplánuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24706
28.9.24 18:38

Jedna propustka za měsíc je nic. Zvlášť když jinak budeš pracovat dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.24 18:46

@bublifucekk @lucad77 děkuji za i za Vaše uklidnění.
Já jsem asi i vystresovaná z toho, že v bývalé práci měli problém i s touto jedinou propustkou v měsíci. A to jsem si i přehazovala směnu, když to šlo, ale ne pokaždé to vyšlo. A vždycky těch řečí okolo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat