Výpoveď pokuta
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
No mi tady neviděli tvoji smlouvu ve, které jsi se pravděpodobně k něčemu upsala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
..
Přečti si pořádně smlouvu cos podepsala? Co v ní je? Jestli smluvní pokuta, tak pořád by tam měla být nějaká lhůta ze zákona na odstoupení od smlouvy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ta pokuta je částka která obsahuje školení které jsi absolvovala. Takže záleží kolik jsi jich absolvovala. Hodně bude záležet na managerovi který tě nabíral.
Ano je to vymahatelné. Ano máš to ve smlouvě. A ano je to na prd. 95 procent lidí kteří jsou cestou jako ty skončí v mínusu.
A nezapomeň platit sociální a zdravotní než si zrusis živnost.
- Citovat
- Upravit
Mám za sebou jedno školení co bylo na 2 dny.
Takže to bych platila např. kolik?
Mam to ve smlouve, ted ctu ze se plati vzdelavani, adaptace a spravni poplatek.
- Citovat
- Upravit
Pokud to máš ve smlouvě černé na bílém, a je tam tvůj podpis, pak to platí a je to právně vymahatelné. Zda k vymáhání generali v praxi skutečně sahá ti tu nikdo nepoví.
Kamarádka před lety naletěla jiným podobným a ať jsme situaci zkoumaly, jak jsme chtěly, nepřišly jsme na nic než zatnout zuby a „edukaci“ dokončit. U ní to byly jen 2 měsice a 20k. Takže buď dokonči a zamávej jim nebo se pobav s tvou „šéfovou“, co konkrétně bude předčasné ukončení obnášet. To nejhorší, co můžeš udělat, je prostě tam přestat chodit a dělat mrtvou myš. ![]()
Ale trošku… no trošku převzít zodpovědnost za svoje činy by to chtělo. Pokud něco podepisuji, nejprve si to přečtu. A je fuk, zda mi někdo stojí za zády, klepe podpatkem a funí u toho. Pokud ve své argumentaci použiješ výmluvu „udajne mi to bylo receno na zacatku, ja mam teda pocit ze ne“, jen se ztrapníš, a ani v nejmenším to neomlouvá tvou neznalost smlouvy.
A neboj - ono to nejak dopadne, kdyžtak to přetrpíš, únor je navíc krátkej, a budeš zase o kousek vybavenější do reality života.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kočka nedomácí
To ano, jenže pan šéf me nezaradil do adaptace na prosinec (nevi se proc) - coz znamena, ze v lednu nedostanu ani korunu.. A vse budu muset platit z moji prvni vyplaty, ktera cini 15k. - V lednu skoleni na 4 dny, v unoru 3 dny, produktove zkousky, pak dalsu zkousky, benzin, cestovani, a v unoru se dostava vyplata az k 20.
A tohle opravdu nezvladnu z financni stranky, po rodicich penize chtit nemuzu..
Zeptala bych se sefove kolik bych cca platila, jenze mam strach ze rekne napr 10 tisic, a kde to vezmu? A pak bude delat problemy s tim, ze chci odejit..
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: … kdybych teda odesla, jestli se s nimi da nejak domluvit ohledne splaceni pokuty do nejakeho obdobi?
§ 1930 zákona č. 89/2012 Sb.
(1) Dluh se plní vcelku.
Hrazení ve splátkách by muselo být mezi stranami ujednáno. Pokud jim oznámíš že musíš splácet postupně, nebude jim nejspíš stát za to aby se obrátili na soud. Mohou požadovat podepsání dohody o splátkovém kalendáři s exekuční doložkou.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Kočka nedomácí
To ano, jenže pan šéf me nezaradil do adaptace na prosinec (nevi se proc) - coz znamena, ze v lednu nedostanu ani korunu.. A vse budu muset platit z moji prvni vyplaty, ktera cini 15k. - V lednu skoleni na 4 dny, v unoru 3 dny, produktove zkousky, pak dalsu zkousky, benzin, cestovani, a v unoru se dostava vyplata az k 20.
A tohle opravdu nezvladnu z financni stranky, po rodicich penize chtit nemuzu..Zeptala bych se sefove kolik bych cca platila, jenze mam strach ze rekne napr 10 tisic, a kde to vezmu? A pak bude delat problemy s tim, ze chci odejit..
Na IČO nemáš výplatu. Je to tvůj příjem a z něj si hradis sama sociální, zdravotní a daně. A ten benzín a další věci jsou tvoje náklady v podnikání. O tomto evidentně také nic nevíš, tak doporučuji velmi rychle se to doučit.
A jinak pokud něco podepíšeš, tak to platí. Cokoliv k tomu řekneš, že „nevíš, asi“, tak jsou jen trapný výmluvy a že jsi to nečetla je jenom tvůj problém.
A jinak ty školení doporučuji prolezt minimálně a vzít si z nich do života co nejvíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Mám za sebou jedno školení co bylo na 2 dny.
Takže to bych platila např. kolik?
Mam to ve smlouve, ted ctu ze se plati vzdelavani, adaptace a spravni poplatek.
To ti nikdo neřekne kolik to bude přesně. Res to s manažerem který tě nabíral.
- Citovat
- Upravit
@Cenarius
Mam vyplatu, 3 mesicne je fix, 20k, kdyz splnis urcite body a zkousky. Tenhle mesic mi sefova vsechno proplatila, proto jsem cela z toho zmatena ze si ted mam platit vse sama ![]()
Nemuzu si ani ty penize sama vydelat, uzavrit smlouvy, nemam k tomu zadny pristup, takze ono to neni tak snadne pak si vse platit po dobu dvou mesicu z 15 tisic, kdyz musim doma prispivat. Proto se ptam, jak by to fungovalo pri odchodu a jestli ma nekdo zkusenosti. Jelikoz nic teda o nicem nevim a nejsou to jen trapne vymluvy ale v tehle práci, mi nikdo nerika zadne info.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Cenarius
Mam vyplatu, 3 mesicne je fix, 20k, kdyz splnis urcite body a zkousky. Tenhle mesic mi sefova vsechno proplatila, proto jsem cela z toho zmatena ze si ted mam platit vse sama
Nemuzu si ani ty penize sama vydelat, uzavrit smlouvy, nemam k tomu zadny pristup, takze ono to neni tak snadne pak si vse platit po dobu dvou mesicu z 15 tisic, kdyz musim doma prispivat. Proto se ptam, jak by to fungovalo pri odchodu a jestli ma nekdo zkusenosti. Jelikoz nic teda o nicem nevim a nejsou to jen trapne vymluvy ale v tehle práci, mi nikdo nerika zadne info.
U Této prace máš veškeré nevýhody zaměstnance a veškeré nevýhody živnostníka.
Pracuješ na ICO takže ano opravdu nemáš výplatu. Výplatu má pouze zaměstnanec dokonce u pojmů výplata je to státní zaměstnanec jinak mají zaměstnanci mzdu. Ty zaměstnanec nejsi. Nemáš dovolenou, nikdo za tebe neodvádí zdravotni ani sociální když onemocnís nedostaneš nemocenskou ( pokud si ji neplbudes platit což pochybuju) a zároveň neustále musíš chodit do kanceláře a makat.
I když nemáš zkousky u ČNB může ti se smlouvami pomoct tvůj šéf.. bude ti dělat garanta. Smlouva bude na něj ale nechá si ji třeba jen 1 procentem a zbytek dostaneš ty.
Já jsem první měsíc udělala 5 smluv - zivotek.
Ano reálné nemůžeš dělat smlouvy ty ale to neznamená že pracovat nemůžeš.
Každopádně si myslím že čím dříve skončíš tím lépe. Není to opravdu pro každého 95 procent lidí skončí v mínusu a někdo opravdu hodně v mínusu.
Příspěvek upraven 12.12.22 v 09:57
- Citovat
- Upravit
...
Nechali tě podepsat smlouvu, která z tebe udělala jejich otroka. Teď máš z toho zamotanou hlavu, že skončíš v dluzích a příjem od nich taky žádný. To se vyplatí.
Asi bys měla urychleně sepsat odstoupení od smlouvy k dnešnímu datu. Předej jim to, že končíš, že sis to představovala jinak a hlavně jim nic neplať. Oni se soudit nebudou a pokud ano, tak s právníkem postav svou obranu na tom, že tě uvedli v omyl a vše ti řádně nevysvětlili.
A z tohodle pofidérního spolku uteč co nejdřív, je to jen ztráta času.
A běž normálně makat jako zaměstnanec, jinak se fakt nedopočítáš!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neptám se ani zakladatelky, ta evidentně neví. Ale ptám se ostatních, co to je tedy za zvláštní typ pracovní smlouvy? To je švarc systém v nějakém moderním hávu nebo co to je? Dělá na IČO a přitom má plat? Vůbec mi to není jasné. A to má Generalli normálně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, predem bych byla rada aby tohle téma nebylo k tomu, aby jsem cetla hnusne komentare, dekuji
K 1.12 jsem nastoupila k generali, na IČO.
jakmile jsem podepisovala smlouvu, sefova mi rekla, ze kdyz odejdu pri skolicim obdobi - 3 mesice, mam pokutu, nejak 50k. S tim ze mi to udajne bylo receno na zacatku, ja mam teda pocit ze ne.
Tak me zajima, jestli tu mate nekdo zkusenosti, kdybych teda odesla, jestli se s nimi da nejak domluvit ohledne splaceni pokuty do nejakeho obdobi? Urcite ted nemam 50 tisic, rodice by me zabili jeste k tomu.
Mam k tomu dost padnych duvodu, abych toto nevykonavala (delaji tam ze me dementa), a vsechno jde z moji „prazdne“ kapsy, bohuzel jsem naletela