Kolik sní miminko?

420
11.9.05 23:29

Kolik sní miminko?

Ahoj maminy,

Tak tady čtu různé zprávy o tom, že to či ono půlroční děťátko spapá půlskleničku přesnídavky/zeleninky na posezení… a my ochutnáváme různá jídla od poloviny pátého měsíce, ale za celou dobu se stalo jen jednou jedinkrát, že snědla celou skleničku přesnídávky (ve třech dávkách) během jednoho dne.
Nahradit jedno kojení příkrmem je za hranicí našich možností; většinou sní lžičku, dvě, čtyři… a konec. Kaše tak 30 ml a dál už nechce, přitom k žádnému jídlu se ze zá:,–(y odmítavě nestaví, jí všechno, jenže v pididávkách. :roll:
Je to v pořádku? A jestli není, jak to zařídit, aby jedla víc? Nevíte někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
12.9.05 10:07

Ahojky,
já teda mám doma spíš opačný problém - žrouta.
Do půl roku jsem malou jenom kojila. Měla jsem však období, kdy jsem měla větší zdravotní potíže a málo mléka. Takže jsem musela chtě nechtě dokrmovat Sunarem. Sunar jsem potom taky sice výjimečně používala, když jsem měla hlídání (tatínek, babička). V půl roce jsme začínali s příkrmy. Večer jsem jí začala dávat rýžovou kašičku, která se dělá s mlékem. Připravila jsem jí to ze Sunaru a chutnalo jí to. Asi v tom poznala už chuť, kterou znala dříve. Taky toho moc napoprvé nesnědla a musela jsem jí dokojit. Pak jsem to několik dnů dělala tak, že jsem jí nechala večer trochu vyhladovět, zabavila jsem jí hraním. Je pravdou, že po koupání byla nevrlá a uplakaná, ale zato se na kaši vrhla a snědla jí podstatně víc. Tak jsem to udělala 3 dny a bylo po problému. S obědem (zelenina) to bylo podobné. Ale nechutnají ty dokupované příkrmy a přesnídávky má ráda jenom banánové. Takže obědy jí vařím každý den doma (nedělám je do zásoby, vždyť to není žádná práce). Z ovoce má ráda jenom banán, takže jí dám vždycky půl banánu a k tomu třeba hrušku, jablko. Základem je ta chuť, kterou má ráda. A postupně jsem jí tak naučila i další jídla.
Rozjedla se velmi rychle. Od toho půl roku dopoledne má jogurt (teď sní klidně i dva, ale raději ji nepřecpávám, zpočátku ho snědla tak 3/4), v poledne sní tak 250 - 300 g (na záčátku tak 100-150 g), a odpoledne buď celou přesnídávku (obvykle domácí) nebo banán+další ovoce. Večer je nakojená a má jako 2. večeři na spaní kašičku. K tomu dostane ještě 2 - 3× denně mléko. Jí strašně moc ve srovnání s jinými miminky, ale vždycky se na jídlo tak hladově vrhá, že jí to nemůžu nedat. není hubená,ale rozhodně ani tlustá. Je strašně živé dítě už od narození, tak to asi „vyběhá“.
Držíme palečky, ať vám chutná.

Iveta

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky