Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj mamky (a nejen maminy),
potrebuji nutne poradit
Moje 7m dcerka chytla od starsi sestry rymu. Ale opravdu „hustou“ rymu. Pusa dokoran, skleneny oci, teplota, vyraz totalne znicenyho mimca
Na noc sem ji dala Paralen na teplotu a rymu odsavam ale to odsavani je DRAMA
Hystericky rve a hrozne se brani takze ji s manzou drzime a ja odsavam ale je to peklo sem z toho nestastna
Prosim poradte co na rymu u 7m
Diky. Sany.
Ahoj Sany,jak vždycky říkal náš pediatr na zdrávce-léčená rýma trvá týden a neléčená sedm dní.Takže smrkat,smrkat a smrkat…Každopádně Ti můžu poradit Targezin-ale jsou to dělaný kapičky,takže nevím,jestli Ti je dají bez receptu a pak existuje Nasivin pro mimi,zeptej se v lékárně.
Pevné nervy při odsávání-Martínek má taky rýmu jako trám,takže čekám,kdy to chytne Terezka… ![]()
Ahoj Lenka
Nasivin pro mimi jsme měly od paní doktorky a fungoval dobře, jenže ne na moc dlouho (za hodinku dvě byla rýma zpátky). Když si s mimčem sedneš do vany, aby se nadýchalo páry, taky se mu uleví. Není od věci taky zvednout postýlku, aby byla hodně nakloněná a miminko neleželo na rovnu… A rozvěsit nad postýlkou vlhké hadry. Pak jsou prý ještě nejaká homeopatika, ale nevím co by se dalo ještě dělat víc? Jak zpříjemnit odsávání, to tedy opravdu nevím… ![]()
Tak ať se ti mimísek brzo uzdraví!
ahoj,
kdyz mel malej rymu,tak jsem taky pouzivala Nasivin pro deti.ale on mel normalni rymu,ktera mu sama tekla,nebyla to nejaka husta a bila.takze bych urcite zasla k doktorce na vyter,jestli tam nema bakterii.jo,a neodsavala jsem,ale jenom cistila nos vatickou namocenou do kapicek.
Ahoj Sany,
zrovna jsem o léčbě rýmy u mimi mluvila s naší pediatričkou - doporučovala vytírat nosík Nasivinem /smotkem buničité vaty, která se prodává jako čtverečky v takové roli ve zdr.potřebách/. V případě, že je rýma hnisavá, vytřít nasivinem a pak nakapat antibiotické kapky /pamycon- ale ty jsou bohužel jen na recept/. Na noc je dobré dát něco na oplasknutí sliznice - tj. Fenistil kapky /taky jen na předpis/. Jinak jsem slyšela o dorých účncích Vncentky do nosu či spreje Mar, ty jsou k dostání volně.
Brzké uzdravení!!!
Viťka
Malá měla už dvě rýmy. Pokud měla nosík „zabetonovaný“, tak jsme použili Vincentku, ale potom jsem přiěla na lepší nápad a tak 5 minut před odsáváním jsem ji kápla do každé dírky nosíku tak 2 kapky oleje (používáme dětský olej od NIVEA) a potom odsála. Žádné kapky jsme nedávali. Bylo to s nima stejné, tak jsme ji raději nedávali nic. Rýma byla do 10 dnů úplně pryč.
Hodně štěstí a trpělivost. Ono se nikomu nelíbí, když mu dáváte hadičku do nosu, ale jo to to nejlepší.
Iva + Eliška 5,5m
Ahojky,
my jsme si rýmu užili jen jednou a stačilo.Niki byly necelé 4m,takže se ještě odsávání tolik nebránila,ale stejně mě jí bylo líto.Používáme hadičkovou odsávačku,přijde mi nejlepší a nejúčinější.Pak jsem hodně zvlčovala vzduch v místnosti,kde Niki spinkala/obložená postýlka mokrýma plenkama/ a naklonila postýlku,aby se jí rýma zpouštěla ven.Nám tedy moc pomohl taky Nasivim pro kojence do 1roku.Má kapátko,takže se s ním pěkně zajelo do nosánku a bylo to.Ještě se prý hodně doporučuje Vincentka.Buď je přímo roztok,nebo i stačí koupit minerálku Vincentku,ale nechat vyprchat bublinky.
Tak ať se brzy uzdravíte.
Ahoj Naďa a Niki