Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
mé dcerce je skoro 15. měsíců a má teď třeba stolici i 4× denně (není to průjem) a hlavně se jí tam začali objevovat kousky třeba nestrávené mrkve. Jídlo jí nemixuji, pouze rozmačkám vidličkou a maso jemně pokrájím. Ale takhle už to dělám několik měsíců a nikdy kousky ve stolici neměla. Chci se zeptat, kolik stolic má v tomhle věku vaše dítě? A co ty kousky, je to normální? Děkuji za odpověď.
Samik sice kaka 2× denne,ale tie kousky si myslim,že su OK.Kolikrat som našla v plene kolečko mrkve ![]()
Synovi bude 16m a kaká 3-4×denně (spíš tedy3×, ale občas se zadaří i 4×), taky to rozhodně není průjem. Nestrávené zbytky se mu taky objevují. Docela pěkně baští, má hodně pestrou stravu, ale pořád je drobek, tedy spíš dlouhá žížalka. Já si to vysvětluji tak, že jak se mu rozšiřuje jídelníček a zvyšují se dávky jídla, které zbaští, tak to jeho tělo všechno nezpracuje a prostě se vykaká, aby se uvolnilo místo pro další baštu. ![]()
mala ma 12mes,a kaka 2-3× denne..jenze vetsinou kdyz se ji to povede 3×,tak se zaroven i dost oprudi:(Jak jsou na tom s prdkama vase deti?
Synovi je skoro 15 měsíců a kaká 3× - 4× denně a rozhodně to není průjem ![]()
I u nas je kakanda 3-4× denne. jsem rada, ze jste tohle tema nakously, protoze zrovna vcera mi moje mama rikala, ze Tomik kaka nejak moc casto, tak me uplne nacla, ale aspon ted vidim, ze je to normalni.
já to teda fakt neřeším, myslím, že každé dítě je jiné i dospělí to mají každý jinak někdo chodí 1× denně někdo častěji ![]()
Nepřijde mi, že by kakal až moc často…když měl průjem tak kakal i každých 15 min a měl zjištěné adenoviry tak to bylo něco jiného…