Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Syn (11 měs.) si asi týden často sahá a tahá za levé ucho. Ucho jsem mu prohmatávala, nepláče ani neucuká, tak předpokládám, že ho nebolí.
Ani mu neteče nějaký hnis. Snd jen doplním, že měl tento měsíc chřipku, ale teď už žádné potíže nemá. Může se tak projevovat nějaký začínající zánět nebo prostě jen zjistil, že má ucho?
Je mi takové divné jít s tím k doktorce.
Pokud nepláče nebo to vypaá, že ho to netrápí, tak bych to neřešila.
Mladší Aneta si za ucho (někdy i obě) rve často (někdy i vlasy:D ). Vyloženě je tahá nebo škrábe. Zánět měla v lednu, ale tohle dělá dýl a uši jsou OK.
Adel, jak se zubama? Je fakt, že mu teď vylezl přední horní, ale jak to souvisí s uchem
.
ave píše:
Adel, jak se zubama? Je fakt, že mu teď vylezl přední horní, ale jak to souvisí s uchem.
může ho i pobolívat jen z růstu (mě třeba zas bolely uši i u angíny). Ale spíš si myslim, že to jen objevil - tak doufám, že se nepletu:)
ahojky, to je zajimava hypoteza s tema zubama ![]()
nam ted lezou asi tri zoubky a Vitek (13 mesicu,skoro vlastne 14:-) si taha za ouska jako das !
Pokud nepláče a necuká při prohmatávání ouška, tak jsou to stoprocentně zoubky. Obzvláště, pokud si dítko sahá na levé ouško, to souvisí se zubama. Náš malej si teď za ouška tahá pořád, strká si tam prstíky atd., hlavně do levého. Myslím, že jak rostou zuby tak je tzv. svědí dásně a snaží se si nějak ulevit. Náš Marťa si i tře nos, kouše se do dlaně, prstů, mne si tváře a hlavně ty uši. To si myslím, že by mohlo být vysvětlení ![]()
Je, tak to mě vůbec nenapadlo, že by mohlo jít o zoubky… dcera 18 měsíců dělá to samé, tahá si za uši, prstíky strká do oušek, taky si tře nosík, zoubky jsou na cestě, ještě jí jich dost chybí. tak děkuji i já za vysvětlení.
Náš Filípek si taky tahá za ouško a vždy to souvisí se zoubkama.
To by mě v životě nenapadlo, naše malá si teď taky začala různě tahat za ucho, dokonce jsem se jí ptala, jestli ji nebolí
. Tak budu taky čekat, jestli se nějaký zoubek neobjeví, ještě nemá trojky a pětky.
No já zírám, je to pravda. Náš Ada si tahal za ouška a dneska jsem našla 2 nové přírůstky v puse.
![]()
Ahojky chci se zeptat mám dvouměsíční holčičku a začala hrozně slintat kouše si ručičky a taha se za ouška hlavně za to leve ale kdyz ji ho prohmatavam tak nic takže ji nebolí je mozné že by to mohli být už zoubky? Vzadu na patre uz ma nejaké bílé tečky..
@Magi je možné že to může mít od zoubku když nám jsou dva měsíce při prohmatavani je v pohodě.. dekuji
-