Kolik vyděláváte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1151
28.5.19 09:10

No mas malo, to je tak jeden plat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
28.5.19 09:11

To jsou dotazy :roll: Zase nějakej místní průzkum? Z těch 34tis ty vyděláváš kolik? 20? 12? 8? polovina, 16tis, je na uklízečku hodně, na doktorku málo, co chceš slyšet? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
28.5.19 09:14
@Lalelale píše:
V kterém jsi regionu? Dát ve dvou dohromady 34 k mi přijde strašně málo, na Prahu. Ok bych to brala jako plat jednotlivce na běžné administrativní pozici. Taky záleží na oboru, kde pracuješ. Zároveň, pokud jsi v práci spokojená a nic vám nechybí…

Tak na Praha je takovej stat ve state trosku. Nejde ji moc srovnavat se zbytem republiky.

Rekla bych, ze to co uvadi zakladatelka je relativne bezny, bohuzel. :nevim:

Mame sice vic nez zakl., ale takovych castek, ktere tu po EM bezne litaji, opravdu nedosahujeme :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.19 09:16

Dohromady cca 50 tis. Manuální práce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.5.19 09:20
@Zabatko píše:
A kolik z toho měsíčně utratíte? Kolik Vás je?

Nevim kolik utratíme, protože je to zanedbatelná častka z příjmů. Mam 3 kabelky, ani jedna není super znacková. Ctvery tenisky a obleceni z Timeoutu a Espritu. Nejdražši mam asi boty na hory a outdoor bundu. Mame jedno auto za 600 tisic a platime hypoteku na nemovitost, ve které je zdravotnické zařízení. Myslim, ze by to na me ani na manzelovi nikdo nepoznal, že máme nejak vyšší přijmy. Mame jedno dítě a druhé na cestě :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.5.19 09:22

Tak já mám 12 tis, manžel 30 tis. Pro Prahu, a jiné města málo, ale my to tak neberem, pro koho je to málo moc, protože máme opravený rodinný domů, manžel je hodně pracovitý a hodně toho umí, takže si hodně na domě udělá sám a poctivě, takž emáme opravený dům, dovolíme si i nějaké výlety, v zimě Jeseníky chalupa, v létě moře..
Když se občas bavím s ženskými, tak si myslí, že manžel vydělává tak 60 tis, protože máme bzro a docela dost pěkně opravdený dům.. Neni to vychloubání, jenom že ono částka taky neni všechno..ale taky i lidi jak s tím naloží a jak s eumí postavit k práci..
Máme rodinu v Praze, kde ona vydělává 25tis on 80tis a máme víc upravený dům, a jezdíme častej na dovolenou.. Věčně slyšíme, kde na to berem.. Jenomže on opravduneumí ani pověsit osvětlení, když jsou Vánoce, tak je jasné, že na vše volat firmy, že se to prodraží - hlavně v Praze…
takže já jsem spokojená i, když je to pro někoho málo..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.5.19 09:23
@Anonymní píše:
Můj muž má obvykle 35-40 tis, já jsem měla v práci cca 14,5 tis ( teď mám 12 tis mateřskou a doufám že zvednou ten rodicak). Hodně záleží na výdajích. Máte děti? My máme čtyři. Snažíme se pro ně ukládat, investovat peníze. I jako rezervu kdyby něco ( už máme zkušenost s úrazem a půlroční nemocenskou).

S vasimi. prijmy 4 deti, klibouk dolu, to se mate co. otacet

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
28.5.19 09:24

@Ms.Ragdoll tak ono taky záleží, zda tu lidi nekecaji. V životě bych na emiminu nenapsala svůj plat, jelikož admin skrz anonym spolehlivě vidí. V jiných diskuzích tohoto typu se běžně vyskytovaly právnicky, podnikatelky a ajtacky s platy 100k a víc. Divila bych se, kdyby ženské na tehle pozicích měly potrebu to sdílet tady.

• Citovat
  • Upravit
4380
28.5.19 09:28
@Lalelale píše:
@Ms.Ragdoll tak ono taky záleží, zda tu lidi nekecaji. V životě bych na emiminu nenapsala svůj plat, jelikož admin skrz anonym spolehlivě vidí. V jiných diskuzích tohoto typu se běžně vyskytovaly právnicky, podnikatelky a ajtacky s platy 100k a víc. Divila bych se, kdyby ženské na tehle pozicích měly potrebu to sdílet tady.

přesně tak :) já tomu taky nevěřím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
28.5.19 09:28

Tohle jsou dost chabe informace. Musis napsat aspon co delas za pozici a jaky kraj. Jinak je to uplne mimo

• Citovat
  • Upravit
Verun83
28.5.19 09:29

A jinak nejjednodusi je vyhledat si na netu prumerny plat na obdobne pozici. Taky zalezi na tve praxi. Atd…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

Záleží na mnoha faktorech jestli to je hodně nebo málo - byla doba, kdy jsme měli 30t čistého, přestože to nebylo samo o sobě málo, tak za naší situace (2 děti, hypotéka + poplatky k bydlení, navíc ještě splátka dluhu z podnikání) jsme živořili a počítali každou korunu.
Teď máme příjem vyšší a dluh z podnikání je už skoro doplacený, takže po doplacení dluhu by klidně těch 35t teď stačilo na to, abych řekla, že máme dost na normální živobytí a ještě zvládnem něco spořit.

Pak ale záleží jaký chceš mít standard, takže pokud chci dopřát dětem kroužky, které je baví/zajímají, chci chodit 3-4× ročně do divadla, do kina, na cvičení jinam než jen do parku, nemuset koukat kolik mě stojí oběd v restauraci (nemyslím nesmyslně rozhazovat, ale prostě dát si to, na co mám chuť, a ne jen to, co stojí do XYKč), v létě dát rodinnou dovolenou (stačí nám po Čechách ale i to něco stojí) a v zimě dát prákrát víkendové hory, tak ty náklady prostě větší jsou a jsou k tomu i potřeba větší příjmy… údaj kolik kdo vydělává je sám o sobě nic neříkající, využívám období, kdy se platově daří, makám jak šroub, ale popravdě, až doplatíme dluh, něco našetříme, mileráda se vrátím o platovou třídu níž, ale budu chodit domů s čistou hlavou a s klidem

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
@Lalelale píše:
@Ms.Ragdoll tak ono taky záleží, zda tu lidi nekecaji. V životě bych na emiminu nenapsala svůj plat, jelikož admin skrz anonym spolehlivě vidí. V jiných diskuzích tohoto typu se běžně vyskytovaly právnicky, podnikatelky a ajtacky s platy 100k a víc. Divila bych se, kdyby ženské na tehle pozicích měly potrebu to sdílet tady.

Pokud má člověk firmu, vysledky každé firmy (kde jsou zapsani jednatelé a jejich % podil ve firmě) musí stejně všichni povinně zveřejnit ve sbirce listin a je to dostupné na netu. Takže pravnicky s firmou, lékaři sro, podnikatelky, vsichni maji svůj zisk veřejný. Stači se podivat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.5.19 09:30
@Anonymní píše:
Omlouvám se za takové citlivé téma, ale již delší dobu mi vrtá hlavou, zda nevydelavam málo peněz, zda bych si neměla najít takové zaměstnání, kde budu vydělávat víc. Nemáme žádné finanční problémy, myslím, že nijak nestrádáme, samozřejmě tedy nelétáme každý rok k moři… Ale mám pocit, že vydělávám málo. Byla jsem zvyklá vydělat víc, ale pak jsem změnila zaměstnání a platove šla dolů. Jsem v práci spokojena.
Dohromady s chlapem dáme cca 34.tis.,
Jak to máte vy?

Asi ano, řekla bych, že oba vydelavate málo. Já sama mám 33.000,– netto a kdyz k tomu prictu vánoční a roční odměny, jsem v průměru na cca 40.000,– / měsíčně. Jsem SŠ a na obchodní pozici ( ve firmě, nikoho neotravuju a nic nevnucuju, zákazníci oslovují mě).

• Citovat
  • Upravit
rokris
28.5.19 09:31

@Lalelale Smysl těchto diskuzí nechápu. A mám stejný názor. Je to tu dost často a pořád dokola.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat