Kolik vyděláváte?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
Nevim kolik utratíme, protože je to zanedbatelná častka z příjmů. Mam 3 kabelky, ani jedna není super znacková. Ctvery tenisky a obleceni z Timeoutu a Espritu. Nejdražši mam asi boty na hory a outdoor bundu. Mame jedno auto za 600 tisic a platime hypoteku na nemovitost, ve které je zdravotnické zařízení. Myslim, ze by to na me ani na manzelovi nikdo nepoznal, že máme nejak vyšší přijmy. Mame jedno dítě a druhé na cestě
To je právě super, nemáme sice tak vysoké jako Vy, ale taky poměrně vyšší než je běžné a žijeme asi tak nějak jako Vy
. Akorát máme víc dětí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
S vasimi. prijmy 4 deti, klibouk dolu, to se mate co. otacet
Máme na čtyři děti víc rodičů, jsme patchworkova rodina. Takže v průběhu měsíce se doma vyskytují 1-4 děti. Ale myslíme na všechny, všechny tři chodí do školy, na kroužky, výlety, všem šetříme.. čtvrté je mimino.
- Citovat
- Upravit
@Lalelale píše:
@Ms.Ragdoll tak ono taky záleží, zda tu lidi nekecaji. V životě bych na emiminu nenapsala svůj plat, jelikož admin skrz anonym spolehlivě vidí. V jiných diskuzích tohoto typu se běžně vyskytovaly právnicky, podnikatelky a ajtacky s platy 100k a víc. Divila bych se, kdyby ženské na tehle pozicích měly potrebu to sdílet tady.
Presne tak. Z podobnych diskuzi ma clovek pomalu pocit, ze sem chodi jakasi „elita“. Statisice, odmeny a home office tu jen litaji. Pritom kdyz si vezmu, kolik lidi je dnes v dluzich, vetsina senioru ma duchody jake ma, kolik je samozivitelek. Ze dost lidi pracuje ve smennem provozu apod, ty dane a vsechno…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono taky záleží jaký má člověk životní styl, jak moc rozhazuje atak. Když to srovnám, já s přítelem zijem v podnájmu, dohromady tak 40 tisíc čistého, 2 děti a myslím že docela v pohodě vyjdeme, hlady neumíráme, chodíme slušně oblečení, děti mají hromady hraček, sportovniho vybavení, často jezdíme na výlety, do kina, restaurací, na různé akce a pohoda, nijak prostě nestradame. Ale vezmu si třeba ségru, ta s jejím přítelem vydělá dohromady 50 tisíc, možná víc, děti nemají, bydlí u jeho rodičů, takže na bydlení přispívají minimum, ale rozhazujou jak blázni a pořád říkají že nemají peníze a půjčují si od rodiny, od banky… Takže ono se dá vyžít s menším platem, ale musí člověk umět trochu hospodařit.
- Citovat
- Upravit
Peníze o štestí vůbec nic neřeknou.
Pokud má člověk na to, aby slušně bydlel, jedl a mohl provozovat své koníčky, pak více peněz více štěstí nepřinesou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A i ta nase uzasna prumerna mzda, ktera se tak casto uvadi, ta je v porovnani se zapadem a zivotnimi naklady porad stejne k placi.
Zajimalo by mne, jaky prijem muze mit treba rodina te maminky (ted mi vypadl nick), ktera ma tech 11-12 deti, kde pracuje jen muz a jeste u toho doma pomaha. Co asi dela za praci, kdyz takovy kolos utahne a udajne jim nic nechybi, vseho maji dost a hlidani nemaji. Je mi jasny, ze to sem nenapise, jen si to nejak neumim predstavit.
Jako vsechna cest tomu chlapovi, zvlast dnes.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak manzel cca 50tis (ale mame oddelene finance, plati byt a poplarky-voda plyn el). Ja-na RD (7300), plus 8000/castecny uvazek (lekarka). S timhle akorat vyjdu:jidlo, vse pro deti, cesty do prace, hlidani kdyz jsem v praci atd. Na dovolenou setrim-k mori nejedem -v Cechach pojedem 2×4 dny na hotel/chalupu do hor a doufam, ze dovolenou aspon jednu cvakne manzel…
- Citovat
- Upravit
@Lalelale píše:
@Ms.Ragdoll tak ono taky záleží, zda tu lidi nekecaji. V životě bych na emiminu nenapsala svůj plat, jelikož admin skrz anonym spolehlivě vidí. V jiných diskuzích tohoto typu se běžně vyskytovaly právnicky, podnikatelky a ajtacky s platy 100k a víc. Divila bych se, kdyby ženské na tehle pozicích měly potrebu to sdílet tady.
No, v tehlech diskusích to je samej doktor, právník atd. Ale jak tu nekdo zalozi diskusi se zdravotním problem a chce poradit od doktora, nebo radu od pravnika, tak, se najednou nikdo z oboru neozve ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@a12 píše:
No, v tehlech diskusích to je samej doktor, právník atd. Ale jak tu nekdo zalozi diskusi se zdravotním problem a chce poradit od doktora, nebo radu od pravnika, tak, se najednou nikdo z oboru neozve
Haha ale to je náhodou docela dobrá poznámka ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Tak manzel cca 50tis (ale mame oddelene finance, plati byt a poplarky-voda plyn el). Ja-na RD (7300), plus 8000/castecny uvazek (lekarka). S timhle akorat vyjdu:jidlo, vse pro deti, cesty do prace, hlidani kdyz jsem v praci atd. Na dovolenou setrim-k mori nejedem -v Cechach pojedem 2×4 dny na hotel/chalupu do hor a doufam, ze dovolenou aspon jednu cvakne manzel…
Jak cvakne manžel? Jste manželé, takže společné finance, hospodaření, stejný životní standard. My máme sice několik účtů, ale hospodaříme společně, i šetříme. Z manželova účtu se tedy platí bydlení, úvěr, auto a prostě běžné poplatky každo měsíční a z mého většina jídla, oblečení pro mě a děti, drogerie apod. Ale peníze máme společné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
tohle není manželství, ale nějaké spolubydlení
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ms.Ragdoll my žili v zahraničí a ano, v přepočtu na naše jsme měli vyšší příjmy. Ale spočítali jsme si, kolik potřebujeme v čr, abychom si udrželi životní standart (vzali jsme v potaz veškeré náklady v zahraničí, ptž něco tam bylo výhodnější, něco šíleně drahe) a byli jsme bezdetni. A paradoxně se zde v čr nyní máme líp. Nebo teď jsme resp. Na stejně úrovni, ale já klesla na rodicak, máme navíc hypo a druhé dítě na cestě a víc utracime za zážitky. Takže tolik k tomu, jak na západě by se měl člověk líp, ano, ale nedá se to tak pausalizovat.
- Citovat
- Upravit
@Ms.Ragdoll píše:
Presne tak. Z podobnych diskuzi ma clovek pomalu pocit, ze sem chodi jakasi „elita“. Statisice, odmeny a home office tu jen litaji. Pritom kdyz si vezmu, kolik lidi je dnes v dluzich, vetsina senioru ma duchody jake ma, kolik je samozivitelek. Ze dost lidi pracuje ve smennem provozu apod, ty dane a vsechno…
Já bych řekla, že sem chodí hodně rozmanitá skupina lidí. Zase bych nedělala z emimina web pro chudé a zadlužené, když to prezenu
Mě třeba hrozně fascinuje, kolik žen tu přiznalo platy pod 15k - upřímně nechápu, jak z toho jde žít
ale těm ženám, co v diskuzích jako tahle metají statisicovymi platy se zdráhám věřit, protože nemyslím, že takový člověk by svým platem takhle mával
- Citovat
- Upravit
Já vydělávám cca 18 000,– měsíčně a přítel 30-40 000,– měsíčně záleží jaké má směny zrovna.. naučila bych se žít i s tím kdyby jsme měli mín.. ale takhle je to pro mě akorát a vyhovuje nám to ![]()
- Citovat
- Upravit