Kolik zavést embryí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2.2.12 12:01

Hm, tohle budu taky za chvíli řešit. Mám za sebou 7× ET+KET, vše po dvou embryích a nic. Teď jsem přešla do brněnského Heliosu a tam mě doktor uvrtává
jen do jednoho embrya. Prý je šance vyšší. Ukazoval mi graf, že úspěšnost je vyšší, když zavedeš 2× po jednom embryu než 1× dvě embrya. Navíc, prý když jsou embrya v děloze u sebe (a to neovlivníš) a jedno „odumře“, produkuje prý nějakou látku, která může zahubit i to druhý. Tak nevím, no. Taky bych radši dvě, logicky tě to navádí na větší úspěšnost. A dvojčata bych brala! I když u dvojčat jsou obrovský rizika, ale ty si jako bezdětná a netěhotná neumím reálně představit… Ale ty názory a úspěšnost jsou různý na různých klinikách…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
2.2.12 12:02

určitě dvě. Ta hormonální stimulace je šílený nápor na organismus a pokud je větší šance na početí při prvním či druhém pokusu, určitě bych šla do dvou. Dobrovolně podstupovat IVF třeba 4×, protože šance je nižší, a 4× zatížit své tělo těmi hormony, mi přijde šílené. Já si nechala právě z toho důvodu zavést dvě a máme dvojčata. Jinak ty šance jsou (zhruba !!!) 10-15 % s jedním embryem, 40% se dvěma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
2.2.12 12:03
AdélaEMIMINO píše:
Ukazoval mi graf, že úspěšnost je vyšší, když zavedeš 2× po jednom embryu než 1× dvě embrya.

To je možné (ale podle mě to vyjde cca na stejnou pravděpodobnost), nicméně si uvědom tu dvojitou dávku hormonů :nevim: Nidko neví, co to s ženským tělem po nějaké delší době může provést.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.2.12 12:11
sovicka1 píše:
AdélaEMIMINO píše:
Ukazoval mi graf, že úspěšnost je vyšší, když zavedeš 2× po jednom embryu než 1× dvě embrya.
To je možné (ale podle mě to vyjde cca na stejnou pravděpodobnost), nicméně si uvědom tu dvojitou dávku hormonů :nevim: Nidko neví, co to s ženským tělem po nějaké delší době může provést.

Já se toho nezastávám, sama toho mám za sebou dost. Jen podávám zakladatelce informace, které jsem teď sama obdržela. Taky nejsem rozhodnutá kolik teď zavedu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2208
2.2.12 12:24

No včera mě právě nalomila kamarádka. Taky říkala, že díky těm hormonům které do sebe budu valit bych si asi měla nechat zavést 2 a mít radši jen ty 3 pokusy :nevim: Ty jo to je dilema. Jestli vůbec bude co zavádět :think: Toho se teď bojím nejvíce :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
2.2.12 12:38

Ještě taky pozor na finance. Sice pojišťovna ti ten pokus jakoby hradí, ale stejně budeš muset něco zaplatit sama.

Tak třeba já:
ICSI (jinak by to nešlo) - cca 8000
doplatek na léky - cca 4000 (měla jsem ty nejlepší, naštěstí mi stačila jen 2 balení, tj. 2×2000. Plná cena léků je asi 9000 za balení).
Prodloužená kultivace - nám rozhodně pomohla, díky ní vydrželi jen 2 nejsilnější embrya z 6ti a z těch mám dva kluky - cca 2500
Zmražení embryí - cca 2500
Nějaký benzín a tak… spočítala jsem si to pak na 23000 Kč za jeden cyklus. A je otázka, zda má člověk na to, aby to platil 3× nebo 4×.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2208
2.2.12 13:05

Jj s penězma jsem v obraze. ICSI u nás taky 8 tis., za léky říkal cca 3000 Kč, budu mít dlouhý protokol a říkal, že ET bude asi za 5 dnů, takže taky PK a pojišťovna to hradí myslím jen první 2 dny, takže potom kolem 3000 ,– a za zamražení se platí u nás 5tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
2.2.12 13:19

no - takže kdybys nedejbože potřebovala 4 pokusy, je to 60 tisíc vs. 80 tisíc.

Spíše bych si odpověděla na otázku, zda chceš nebo nechceš dvojčata - vzala bych to z téhle stránky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9821
2.2.12 13:27

osobně bych brala dvojčata, protže aspoň bych měla dvě děti a nemusela do dalšího ivf :think: ale jsem ráda, že mám jednoho klučíka a budu doufat v zázrak přirozeného početí.
U nás ivf taky 25 tisíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2208
2.2.12 13:28

No to právě nevím. Jako z dvojčat jsem vždycky unešená, ale nejsem si jistá jak bych to zvládla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
2.2.12 13:37
konévka píše:
No to právě nevím. Jako z dvojčat jsem vždycky unešená, ale nejsem si jistá jak bych to zvládla :think:

Zvládla :-) Každá to nakonec zvládne.
Já nad tím zvládnutím nikdy moc nepřemýšlela (před otěhotněním), nemyslela jsem si, že to vyjde a budou dvě… pak jsem se taky trochu bála.
A teď jsem ráda, že jsou dva a nechtěla bych to v žádném případě jinak. Dvojčata jsou obrovský dar a zažiješ s nimi věci, jaké s jedním dítětem ne ;-) Věř mi, že kdyby se zadařilo a měla bys dvojčata, tak si na má slova jednou vzpomeneš a budeš to cítit stejně. Každá máma dvojčat to tak má :-) Samozřejmě, na začátku je honička, ale jakmile přežiješ to nejpracnější období (pár měsíců), je to pak super. I když za nimi musíš stále běhat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.2.12 13:38
Dita01 píše:
osobně bych brala dvojčata, protže aspoň bych měla dvě děti a nemusela do dalšího ivf :think: ale jsem ráda, že mám jednoho klučíka a budu doufat v zázrak přirozeného početí.
U nás ivf taky 25 tisíc

Taky, dvojčata, z jedné vody :lol: Žádný trápení s dalším IVF :P
A my to měli ještě dražší, cca 60 tisíc :,(
A člověk to zvládne vždycky, musí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9821
2.2.12 13:53

přesně tak :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10978
3.2.12 14:56

Konévko ak by si chcela mať platené IVF 4krát myslím, že musíš mať prvé dva pokusy 1 embryjko.

A stimulácia je fakt záhul na organizmus už teraz sa na to neteším :poblion:
ale na to všetko sa zabudne ak bude z toho miminko :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2208
3.2.12 16:30

Vanej to já vím a byla jsem jednu dobu přesvědčená, že právě kvůli těm 4pokusům si teď nechám jen jedno, ale jak nad tím přemýšlím, tak jsem přesvědčená čím dál méně. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí