Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
terinka4444 píše:
Já nechala zavádět dvě, jedno jen při KETu a nechytlo se nic. já bych asi nechala zavést poprvé jedno, on ten placený 4. pokus není k zahození, za nás ještě nebyl. A když bude na zamražení, tak na KET je jen minimální stimulace jen estrofem na sliznici, tam si jich můžeš dát kolik chceš, to nikdo nehlídá, je to postavené na hlavu. U nás zase říkají, že dvě je vyšší šance, je to i logické, ale v dnešní úpravě hrazení bych dala první pokus jedno.
Ahoj Konévko ![]()
tak názor, který cituju mi osobně trošku zamotal rozhodnutí, které jsem udělala. Takže teď jsem nalomená na variantu první pokus jedno embryjko a při KET šoupnout dvě, když to teda jde takhle......
Asi se rozhodnu až podle toho, jak to vlastně dopadne a jestli vůbec bude co zavádět
Sakra, a to jsem byla už rozhodnutá pro dvojčátka ![]()
Keď muž nechal rozhodnutie na mňa dala som dve. Už mám dosť rokov a na tehotenstvo čakáme už tretí rok
.Chcela by som rovno dvojčátka za mesiac mám 34 ak by sme sa pokušali o druhé čakalo by ma znova IVF. S dieťaťom by som riešila kam ho dám a na materskej aj peniaze.....
S dvojčatami bude samozrejme toho na nás veľa, muž už rodičov nemá a moji sú na slovensku. Určite si aj poplačem ak sa to podarí, ale moc by som si to priala ![]()
Tak já to mám tak, že teď budu „slavit“ 33. A jsem rozhodnutá, že když výjde IVF (jedno nebo dvě…), tak do dalšího už nepůjdu. Takže dvojčátka by byla super! Protože jinak budu mít jedináčka.
Mám za sebou 3 KETy, na ET díky hyperstimuláku nedošlo, takže šlo vše do mrazáku
…Pokaždé jsme vkládali dvě a až na třetí pokus se nám jedno chytlo. Záleží jaký má člověk postoj ke dvojčátkům a pokud by mu nevadili a je na to ženská stavěná (nemá 150cm a 50kg) tak bych šla do dvou.
Držím palce ![]()
Já měla jedno embryo..to je Mates hned na první ET…a asi bych stejně šla jen do jednoho…
Pak KET..jedno embryo.....povedl se,ale přišla jsme o to…
Počkala bych na počet embryí a pak se rozhodovala.....
petluk píše:
Mám za sebou 3 KETy, na ET díky hyperstimuláku nedošlo, takže šlo vše do mrazáku…Pokaždé jsme vkládali dvě a až na třetí pokus se nám jedno chytlo. Záleží jaký má člověk postoj ke dvojčátkům a pokud by mu nevadili a je na to ženská stavěná (nemá 150cm a 50kg) tak bych šla do dvou.Držím palce
Tak s mýma proporcema můžu mít asi i trojčátka
Každopádně opět názor na zavedení dvou ![]()
Marruš píše:petluk píše:Tak s mýma proporcema můžu mít asi i trojčátka
Mám za sebou 3 KETy, na ET díky hyperstimuláku nedošlo, takže šlo vše do mrazáku…Pokaždé jsme vkládali dvě a až na třetí pokus se nám jedno chytlo. Záleží jaký má člověk postoj ke dvojčátkům a pokud by mu nevadili a je na to ženská stavěná (nemá 150cm a 50kg) tak bych šla do dvou.Držím palce
Každopádně opět názor na zavedení dvou
Tak hurá do třech
. Ne..dělám si legraci. Vím, jak je to těžký rozhodnutí. Taky jsme to dlouho zvažovali, ale nakonec jsme se u prvního rozhodli pro dvě. Dvojčátka by nám ani nevadili a chtěli jsme mít větší šance. No a když se ani jedno nechytlo, tak s dalšími pokusy už to bylo jasný ![]()
Hlavně ať se vám to povede..v jakémkoliv počtu ![]()
Marruš píše:terinka4444 píše:
Já nechala zavádět dvě, jedno jen při KETu a nechytlo se nic. já bych asi nechala zavést poprvé jedno, on ten placený 4. pokus není k zahození, za nás ještě nebyl. A když bude na zamražení, tak na KET je jen minimální stimulace jen estrofem na sliznici, tam si jich můžeš dát kolik chceš, to nikdo nehlídá, je to postavené na hlavu. U nás zase říkají, že dvě je vyšší šance, je to i logické, ale v dnešní úpravě hrazení bych dala první pokus jedno.Ahoj Konévko
tak názor, který cituju mi osobně trošku zamotal rozhodnutí, které jsem udělala. Takže teď jsem nalomená na variantu první pokus jedno embryjko a při KET šoupnout dvě, když to teda jde takhle......Asi se rozhodnu až podle toho, jak to vlastně dopadne a jestli vůbec bude co zavádět
Sakra, a to jsem byla už rozhodnutá pro dvojčátka
No přesně takhle jsem přemýšlela i já, jenže na druhou stranu je fakt, že ta stimulace je pěkný záhul a podstupovat to 4×?
Jasně že k tomu stejně nakonec může dojít (doufám že ne!
) a už bych ani neměla ten čtvrtý pokus hrazený, ale asi radši zvýším šance při prvním IVF.
Od kámošky ségra měla poprvé 2 a nic, při KET taky dvě a nic a na druhém IVF si nechala zavést 3 a má jedno dítě. Tak mi říkala, že kdyby tak tenkrát přemýšlela a nechala si jen jedno nebo dvě, tak nemá žádné ![]()
Tohle se blbě odhaduje dopředu. Já jsem měla v mrazáku 14 kousků a doktorka mi říkala, že počet je pěkný, ale z toho počtu bývají tak dvě-tři na potenciální těhotenství, jen záleží kdy se po nich sáhne
. Taky uvidíte jak na tom budete s kvalitou. Pokud by byly dvě super kvality a pěkně se vyvíjející tak šance na dvojčata je větší, a tam si to člověk musí rozmyslet, než když vám vkládají jedno lepší a jedno horší. I když my měli vždycky obě pěkný, že se doktorka bála dvojčat, ale mě přišlo nemyslitelný si prostě jedno vybrat a druhý „vyhodit“, znovu už se zmrazit nedají. A kdyby se to nepovedlo, tak bych pořád uvažovala nad tím, že z toho vyhozeného by to mimčo třeba bylo. Je to boj, člověk se musí rozhodnout podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.
No při IVF to rozhodnutí udělali za mě…
já pořád dumala a přemýšlela,ale kvuli OHSS mi řekli,že bud jedno hned,nebo vše zamrazit a pak 2
No a já si jela pro to jedno…
My taky 2..chtěla jsem radši hned dvojčata,než to podstupovat znova..po pár letech
a máme páreček
(radši dvojky,než jedináčka) Hodně štěstííí ![]()
Já se taky rozhuduji jestli zavěst dvě nebo jen jedno, ale podle vašich názorů si taky myslím, že budou lepší dvě. Jen by mě zajímalo jestli se to nějak projeví i na ceně nebo to nemá vliv?
@kacorax ..je jedno jestli zavedeš jedno nebo dvě…cena je stejná ![]()
@konévka co se týče těch cen. Byla jsem na IVF 2× a rozdíl v ceně mezi prvním a druhým pokusem bylo cca 9 tisíc. Vše bylo stejné, jen mi naordinovali daleko vyšší dávky puregonu. Při výpočtu dávky se odrazili od toho, že při prvním IVF museli na konec stimulace dávky zvýšit a taky prý proto, že tělo je zase o rok starší (rok byla mezera mezi 1. a 2. IVF. Taky pokud vyčerpáš určitý počet balení puregonu, tak si pak již hradíš plnou částku, pojišťovna nic nepřispívá. A to je pak pálka.
@Lette
Díky za info
Nakonec jsem si nechala zavést jen jedno a teď mám vedle sebe 4 měsíčního Tomáška ![]()