Kolika či růstový spurt

2
13.11.17 05:15

Kolika či růstový spurt

Dobrý den. Nevím si rady se svou holčičkou. Asi do druhého měsíce hodně trpěla na prdiky. Zavedenim bio Gaia kapiček se postupně vše upravilo a několik týdnů byl klid. Před necelým týdnem jsme byli na první dávce očkování prevenar plus hexa. Od té doby neustálý řev a nyní se třetí den ani nemůže vykakat. Myslela jsem, že za to muze očkování. Nyní mám ale pocit že nemám dostatek mléka. Je možné že se jedná o růstový spurt a vlivem toho má malá takové koliky? Nepomáhá už ani rourka. Hodně pláče a častěji chce pít. Od prsů se mi po určité době odtrhava. Uz jsem si tím jednou prošla okolo osmého týdne ale nebylo to spojeno s takovými bolestmi bříška. Zvládla jsem v noci odsavat a dokrmovat svým mlékem. Nebylo to ale tak náročné jako nyní. Vážně uvažuji o zavedení UM. Jsem silný ekzematik a vlivem kojení mám již ekzém po celém těle a nemohu v noci ani spát. Problem je ze nevím jak začít přecházet na UM. Zkoušela jsem při prvním problémů s kojením nutrilon profutura. Malá z toho měla bolení bříška a nyní se bojím ho znovu dát. Jinak mám doma na zkoušku vzorek od hipp a Sunar. Nevím ale jestli lze takhle mléka zkoušet nebo musím vydržet s bolení bříška nějakou dobu než si miminko na UM zvykne. Jsem už velmi unavena, prosím o radu. Nechci Agatce nějak ublížit.. Byla hodně miminko, měla již nastavený režim, sama usínala v postýlce. Najednou je vše jinak hodně pláče často bolestne, je věcné nespokojená.. Děkuji za každou radu… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
181
13.11.17 06:13

Takhle malé miminko ještě nemá zcela vyvinutou nervovou soustavu. Zná jediný prostředek jak se uklidnit, zpracovat vjemy, pomoct si od bolesti - maminčino prso. Pokud je to jen trochu možné, kojte tak často, jak Agátka potřebuje. Pro podporu laktace můžete zkusit kojicí čaje, bylinné tabletky nebo kontakt kůže na kůži s miminkem (tam je nástup účinku nejrychlejší - zpravidla dva až tři dny). Hlavně se zkuste hodit do co největší pohody. Teď jste na světě nejdůležitější vy a miminko, vše ostatní počká. Užívejte si tento výjimečný stav :) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
13.11.17 06:18

Ještě k bolesti bříška - zkuste si pohledat něco o bezplenkové komunikační metodě. Některá miminka nerada vylučují do plínky, proto se různě kroutí a můžou i plakat, chce to vysledovat. Největším odborníkem na Agátku jste vy sama. A je normální, že kojené děti kakají jednou za týden, klidně i jednou za dva týdny. Mateřské mléko je dokonale stravitelné. Důležité je hlídat, aby Agátka dostatečně čůrala - moč musí být světlá bez zápachu, asi 6-8 počůraných plen za den. Pokud se to děje, mléka máte na rozdávání :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.11.17 07:10

Vypada to na spurt a jeste spojeny tim ockovanim. Jedina rada, je co nejcasteji prikladat miminko, laktace se behem par dni upravi, uvidite, ze ano. To,ze.chce pit casto a zaroven se po chvili u prsa rozciluje, muze byt znamka, ze ji vadi maly tok mlicka nebo neco podobneho. Upravi se to. :srdce: My take bojujeme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
13.11.17 07:42

Okolo třetího měsíce miminka se navíc ustaluje laktace, mlíčko už většinou samo nestříká do pusy, děti se musí aktivněji zapojit a víc zabrat. To se jim taky někdy nelíbí, ale nebojte, usadí se to za pár dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová