Kolika po příkrmu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Kolika po příkrmu?
Ahoj holky, mám skoro pětiměsíčního syna a před cca 14 dny jsem začala s příkrmy. Zatím jedeme brambory a mrkev. V podstatě každý den cca 2 hodiny po příkrmu začne kluk brečet takovým tím křečovitým pláčem, který jsem si vždycky vysvětlovala jako bolest bříška. Nepomáhá nošení, kolíbání ani jiné osvědčené protibrekové terapie
. Máte někdo zkušenost, že se začátkem příkrmování se vrátily koliky? Jestli ano, jak dlouho to trvalo? Zkusil někdo příkrmy kvůli bolestem bříška odložit nebo radíte spíš vytrvat? Jo zapomněla jsem, Davídek je od narození na UM, pije Bebu HA.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Rono a kolik toho sní? Nemá spíš hlad?
Pokud ti to připadá jako bolest bříška, tak mu začni dávat něco jiného, než mrkev. Ta totiž způsobuje zácpu. Zkus mu dát třeba dýni s mrkví, ta je taky sladká. Nebo dýni s bramborem. Nebo pár dní vynechej a uvidíš, jestli ho bude bolet stejně.
Můj syn na bolest bříška netrpí, když někdy pláče po tom, co dostal příkrm, tak ho ještě nakojím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sní cca půlku malý skleničky (takže cca 60 g) a potom ještě dostává mlíko. Napadlo mě i jestli ho nepřecpávám, ale když mu to mlíko nedám pláče hlady. Teda ne že bych ty pláče tak přesně rozlišovala, ale pláče hned po jídle dokud nedovalim flašku, tak předpokládám, že má po půlce skleničky ješte hlad. Že by viníkem mohla být mrkev mě napadlo (ačkoli zácpu naštěstí nemá) takže dneska dostal jenom brambor a bylo to stejný
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co mu dát toho příkrmu víc? Náš Mates snědl první den malou skleničku, druhý den už 2 malé skleničky a dnes už mu je jedna velká málo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A po těch dvou hodinách, nemůže mít znovu hlad? Zkoušela jsi dát flašku? A dáváš mu nějaká probiotika?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přiznám se, že to, že by měl hlad mě nenapadlo - vždyť vlastně dostává víc než je jeho běžná porce, protože ta zelenina je navíc. Je možný, že by po zelenině nějak rychleji trávil a měl hlad o hodinu dřív než normálně? Dávám Laktobacílky od Swiss, 1 - 2 denně. Už jsem si i říkala, jestli na něj nemůžou působit nějak opačně než je zvykem a ty koliky (tedy pokud to neni starej dobrej hlad
) mu nezpůsobujou probiotika. A moc děkuju za rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rono, můj syn vydrží po mlíku i 5 hodin a po obědu, kdy sní cca 130g, tak za 2hod., max 2,5 hod. už má zase hlad. Tak zkus nabídnout jídlo a pokud to v tom nebude, možná by stálo za zvážení poradit se s dr. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
K doktorce jdu v pondělí, určitě se o tom zmíním. Pro začátek zkusím to jídlo, možná má chudáček hlad a já tady bádám co mu je. Někdy člověka tupě nenapadne to nejjednodušší. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No ja bych to na hlad nevidela, ja davam par lzicek prikrmu a k tomu standartni davku mleko (proste davku jako bych neprikrmovala) no a mala si veme, kolik potrebuje. No a davam preventivne pred kazdym jidlem (myslim jako prikrmem) kapky na prdiky Baby calm, prece jenom je to zatez na brisko ty prvni prikrmy. Prvnich par dni ji brisko trosku trapilo, ale ted uz vubec, takze za me doporucuju kapky ![]()
Příspěvek upraven 29.03.11 v 22:48
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pampalin píše:
A co mu dát toho příkrmu víc? Náš Mates snědl první den malou skleničku, druhý den už 2 malé skleničky a dnes už mu je jedna velká málo.
No ja teda nevim, ale prvni prikrmy se davaji par lzicek, ne 2 sklenicky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Některé dítě se na příkrmy přímo vrhne, a to byl náš případ. Samozřejmě jsem to konzultovala s naší pediatričkou, vím, že se začíná jednou, dvěma lžičkami, ale Matesovi to prostě nestačilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No on náš mladej se od začátku vrhá na všechno. Hned v jeho 10 dnech při první kontrole u pediatričky, kde se na mě soucitně koukali, když jsem jim říkala jak řeším dávkování mlíka (zblblá z porodnice, kde jsem to odměřovala pomalu dětským kapátkem) mi dr. řekla ať udělám do lahvičky 100 ml mlíka a dám mu co si vezme… ehm vzal si pokaždé všechno s čímž evidentně nepočítala, protože se pak za týden moc divila kolik nám chlapeček přibral
. Takže začínám s příkrmy polehoučku, protože mám pocit, že by možná celou tu skleničku snědl, ale když se mi zdá, že mu to už takhle nedělá dobře, tak ho tím přece nebudu cpát? Ale mlíko k příkrmu dávám (běžně puije dávku ze 150 ml vody, k příkrmu dávám ze 120 ml vody), proto jsem se ptala jestli je možný, aby po zelenině trávil rychleji, jinak by hlad mít neměl. Jestli jsou Baby Calm probiotika, tak ty mu dávám v těch vysýpacích kapslích od Swissu. No ještě vydržím, třeba se to poddá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Baby Calm jsou kapky na prdíky. Někomu pomáhají, někomu ne. Vyzkoušet to můžeš, já s nima ale dobrou zkušenost nemám, švagrová má zase výbornou. Zkus to jídlo, kapky a uvidíš. Pak to zkus probrat s dr. a ta ti určitě poradí víc. Držím pěsti
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Oživuji tuto diskusi a ptám se dalších maminek, jestli jejich děti měly také koliky po zavedení příkrmu. U nás se to totiž stalo a manžel mi dnes zakázal malýmu dávat zeleninu a ovoce, prý mu mám zkusit dát kupovanou kaši nebo sunar (stále kojím). Malýmu je skoro 6 měs., začla jsem s příkrmy dříve na doporučení doktorky, jelikož se v noci budil pořád hladem, no a ted se zase budí bolestí bříška, ach jo
Prosím poraďte a pište svoje zkušenosti, díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lussinka1984 dávala jsem příkrmy od 5. měsíce a dobré. Kdy dáváš, co dáváš a jak dlouho? Trávení si musí zvyknout.
Malý má paradoxně největší problémy s bříškem teď (nesmí jogurty), tak před spaním dávám SabSimplex a ráno laktobacílky.
- Citovat
- Upravit