Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj maminky,
chtěla bych se zeptat, kolikrát denně (za 24h) kojíte dítě ve věku 10-12měs.?
Uveďte prosím u svého příspěvku vždy:
(a) věk dítěte,
(b) kolik vypije jiných tekutin než MM,
© kolik má jiných nemléčných příkrmů denně.
Mám 10 měsíční dceru, denně kojíme 4krát,v noci vůbec,má 3 příkrmy (dopo.svačina,oběd,pozdní odpol.ovocná svačina nebo kaše),jiné tekutiny moc nechce,resp.spíše nechce lahev ani hrníček (vodu jinak neodmítá,když jí jí dávám po lžičkách)-vody denné vypije díky lžičkování jen v průměru 50ml a jsem ráda.Chtěla jsem další kojení vysadit a kojit už jen 3krát za den, ale pediatr mě řekl,ať to nedělám,že by dítě mělo málo mléka a vápníku.Že do roka by prý mělo být dítě kojeno tak 5-6krát denně (pokud nemá ještě UM). Mě přijde, že toho jídla je na ten den takto nashromážděno až moc,když počty kojení nedoháním v noci.Jak to máte vy? Díky za vaše příspěvky.
Rozhodne ne tolikrat. Tak stare dite by melo mit uz 4 prikrmy a kojeni myslim 3 krat denne. V roce ditete pet prikrmu a kojeni dvakrat denne. Mrkni na www.kojeni.net, tam je to popsane, jak se ma pri prikrmech postupovat.
Tak já kojím ráno a 2× v noci.Odpoledne mívá jogurt,večer kaši.Vypije zhruba 120 ml vody,
koj jak malá potřebuje
, já mám ročního syna s alergií na bkm takže nesmíme ml.výrobky oba, kojím přes den ráno, po obědě před spaním a večer před spaním, občas si cucne i přes den když má jen žízen nebo se chce přitulit.
Ahoj,
já mám tedy jen 8mi a něco měsíční mimčo, ale kojím ráno, 2× přes den, potom před spaním, ale zato v noci kojím 3-4×
![]()
Přes den mi ještě k tomu vypije 150ml bylinkového čaje a má 3 jídla (dopo svačina, oběd a odpolední svačina). Nejsou to tedy ještě nějaké obr porce, ale přesnídávka celá, a ovoce taky. Oběda někdy jí míň. Kaši zatím nedávám, nechce jí a zvracel po ní
Když bych přes den kojila ještě častěji než teď a ještě měl tahle jídla, tak mi většinou něco vyzvrací, jak se mu to smíchá v bříšku. Takže my musíme opatrně a mezi kojením a jídlem mít přestávky.
Ale jinak si myslím, že dítě je každé jiné a řekne si samo. První syn mi spal od 3 měsíců celou noc. Tenhle druhý lump je 3-4× za noc vzhůru a kojíme
Takže já bych spíš potřebovala radu, jak přestat kojit v noci
![]()
Ahoj. Mám sice starší dítě, tak zkusím zavzpomínat
.
V noci jsem kojila 1×, někdy vůbec. Přes den 2× (tj za 24h většinou 3×). Z mléčných výrobků mívala mezi 10. a 12.m ráno něco na rohlíku nebo chlebu (žervé, lučina, máslo), odpoledne jogurt (100-200ml) a večer kaši (150ml). Držela jsem se toho kojeni.net, tam je super tabulka, co kdy (ráno-dopoledne-poledne-odpoledne-večer-noc). Pila vodu, za den asi decku, někdy dvě i víc. Tekutiny ale obsahuje kdeco, třeba ovoce, takže myslím, že jich měla dost - hlídám počůrané plínky.
Nevím, jestli se nepletu, ale cca roční dítě by mělo za den mít 500ml mléka nebo mléčných výrobků. Ovšem v případě kojení se to dost těžko odměřuje.
Máme 9,5měsíců a kojím ráno a 1-2× přes den, zato v noce taky asi 3×
Ale asi záleží, jak si mimi řekne. Náš se moc přejídá a pak blinká, takže ho nepřecpávám.
Příkrmy máme 3-4.Pití vypije max.150ml, kojím podle potřeby, ale asi tak 4krát, když byly ty pařáky, tak pil víckrát.DOktor řekl, že je to v pořádku, že si z MM bere hlavně tekutiny a, že mám kojit podle jeho potřeby. Protože teď v těch pařácích si třeba jenom cucnul.
nam je 9,5 mes
kojim pres den 3×-4× ,ale u nas je to hrozny v noci budi se tak 3-4 urcite. mezitim vypije tak 200ml vody max. jinak dostava ovoce - dopoledne, po spani zeleninu a obcas odpoledne zeleninu a pres spanim kasi. taky bych potrebovala poradit ,aby se budil mene casto ![]()
nam je 9,5 mes
kojim pres den 3×-4× ,ale u nas je to hrozny v noci budi se tak 3-4 urcite. mezitim vypije tak 200ml vody max. jinak dostava ovoce - dopoledne, po spani zeleninu a obcas odpoledne ovoce
a pres spanim kasi. taky bych potrebovala poradit ,aby se budil mene casto ![]()
v tom věku to je ještě v normě, tohle noční buzení, kolem roku už většinou spí dítka celou noc..tak holky vydržte ![]()