Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,co si prosím myslíte,na 100%dle UTZ u mě proběhla ovulace ihned jak jsem dorazila domů snaženíčko a nyní je to 10den od ovu a teplota my vykyvuje mezi 36,7-37,1 myslíte mohlo my to vyjít?Byla bych tak štastná.Dík za odpovědi.Příznaky jen je my nevolno ráno a večer na zvracení jinak nic ,tak nevím.
ahoj,
podle mě z těch teplot lze zatím těžko usuzovat, já jsem sice teprve 6DPO a teploty mi také kolísají mezi 36,7 - 37. Teplota více klesne (většinou) až těsně před MS.
Ahojky,
tak co, Poupě, jak jsi na tom? Je týden po tvé první zprávě a už určitě je jasné, zda mimi nebo MS. Rozhodně ti přeji mimi. Taky se snažíme, ale zatím nevím. Jsem 9DPO, test (nedočkavý
) negativní, ale prsa nalitá (jako u prvního mimíska).
HankaB
Nejde se mi z práce přihlásit ![]()
Ahoj,tak já nevím dnes jsem si dělala test a vyšel negativní,ale už týden je my ráno a večer špatně a prakticky místo MS,která měla přijít dnes jen už 5dní slabě špiním.Budu muset asi vydržet ještě týden a testnout znovu,ale musím se přiznat,že my dnes kápla slza z oka,když se druhá čárka neobjevila,ale ještě chci věřit,že jsem něla ovu nakonec později a mohlo se zadařit vždyť jsme se doma fakt snažili.Manža jezdí noční poštu takže není nikdy doma v noci a přes den spí a sob. a ned. nestačí tak si představ,že si v práci beru volno,abych si dopol.odskočila domu než usne a zpět do práce to jsem,ale magor co?Naštěstí dělám na sebe i když s lidma,ale dám cedulku,že musím pro zboží a frrr.Držte prosím palce dál!
Ahoj holky, taková lítačka kvůli snažení je fakt na obdiv. Úpřimně řečeno tyto pojmy(bazální teplota, ovu testy)jsou pro mně španělská vesnice-jen jsem o tom zaslechla v nějakém filmu. Prosím , aby jste mě zasvětily
. Jaké tělesné příznaky provází ovulace
Já tohle sice asi nijak nepotřebuju-teď totiž čekám už 3.(to 2.se teda nechytlo a následoval potrat), ale 1. jsem vůbec neřešila, jen jsem po mimi toužila a milovala se dle chuti-žádné ležení, či zvedání nohou-jak jsem se někde dočetla. Jen postelové hrátky a do 3měs. bylo. Teď jsem otěhotněla nečekaně, vlastně hned po tom potratu-což je nebezpečné, že se zas nepovede a navíc jsme si dávali pozor-no je vidět, že špatně…
, ale malé krásně roste a jak kope
. Ale stejně mě ty rituály, co provádíte zajímají-to je fakt takhle nutné
Neumím si představit, že se miluju na povel, protože teď to má zrovna mít účinek. Snad jsem se tady někoho nedotkla a vysvětlíte mi to…
Tak pa pa
Tak mám už zase smůlu,dnes odpoledne křeče do podbřišku a zase přišel menses.já mám z toho chuť skočit z mostu!Po neděli jsem objednaná k doktorovi ještě na hormonální hladiny a pak znova na UTZ a tudíž se nevyhnu ani kyretáži ,o které doktor mluvil a po které se nesmí prý půl roku přijít do jiného stavu.Vypadá to,že asi bude mít má jediná dcera dřív děti než já dokážu pořídit jí sourozence.Ahoj
Jejda, Poupě. to mě fakt mrzí. Já takto „bojovala“ s menzes taky dost dlouho. Teď se ale snad zadařilo, 2 // jsou, příznaky taky … Snad se udrží. Ale také jsme to měli v plánu o půl roku dříve. Neboj, povede se to. Jinak my jsme tedy v době ovu „makali“ jak blbí, plus i dny pak, kdybych se náhodou spletla - takže žádná pohoda, ale tvrdá dřina. Tudíž tvé úniky z práce fakt chápu.
Držím palečky!!
Hanka
Ahoj Dajmo, nejdřív gratuluju, že nemáš problém otěhotnět. Já s tím naštěstí taky problém nemám.
No ale myslím, že kdybys ho měla pár měsíců, taky budeš mít nastudované texty o BT a sledování příznaků a hlenu děložního atd. Taky bys možná zvedala nohy a posouvala spermie kupředu:-)
Takže buď velešťastná, že to studovat nemusíš. Ale jinak tady sousta diskusí, kde se to vysvětluje je, tak stačí nakouknout nebo zadat do vyhledávače. Na netu je toho spousta
.
Dnes jsem absoluvovala další z návštěv na UTZ a bylo my řečeno,že se cysta ztratila a nic nebrání v pokračování a zkoušení dalšího pokusu jak být mámou.Sice my nedovedli vysvětlit kam se ta velká cysta najednou poděla,když už mě prve strašili kyretáží a odstraněním cysty,ale nevadí o operaci míň další výsledky hormonálního profilu až za týden,jak jen ten čas letí.Pokusům ZDAR!!!Ahoj P.S.a s tou BT až do MS jsem jí měla 36,9 a pak najednou 36,5 a znova nový cyklus.
Dnes jsem absoluvovala další z návštěv na UTZ a bylo my řečeno,že se cysta ztratila a nic nebrání v pokračování a zkoušení dalšího pokusu jak být mámou.Sice my nedovedli vysvětlit kam se ta velká cysta najednou poděla,když už mě prve strašili kyretáží a odstraněním cysty,ale nevadí o operaci míň další výsledky hormonálního profilu až za týden,jak jen ten čas letí.Pokusům ZDAR!!!Ahoj P.S.a s tou BT až do MS jsem jí měla 36,9 a pak najednou 36,5 a znova nový cyklus.
Poupě ahoj,
k té teplotě, já měla před ovulací teploty tak 36,5, pak po ovulaci se držela teplota nad 37 a před MS klesla zase tak na 36,7. Když jsem byla těhotná, teplota se mi pořád držela nad 37. Takže uvidíš.
Ahoj,prosím o radu, jsem z toho sama jelen.Měřím BT první měsíc,při MS mám teplotu okolo 36,3,těsně po MS se drží na 36,6, pak ukázkový pokles 13.DC na 35,2,pak se mi teplota 3 dny pomalu šplhá a od cca 16.DC strašně kolísá mezi 36,3 a 37.Te´d mám zpoždění 3 dny,ale testovat se neodhodlám asi,bojím se strašně zklamání!Myslíte,že ovulace vůbec byla,když ty teploty pak tak moc kolísají???Jo,a od „ovulace“ krom asi 2 dnů měn skoro pořád bolí břicho,nejdřív takové „pnutí“,te´d je to spíš jak opravdu před MS,ale třeba včera jen ráno a pak nic, až zase ted´ navečer
Díky za názor!
Pěkný den všem,
Chtěla bych oživit diskuzi, protože měřím Bt a jsem z toho úpně zmatená. Každý měsíc je to podobné, ale tento měsíc je křivka úplně rozházená. Graf nemám, protože si ho kreslím doma do sešitu.
Při Ms a po: 36,3 36,5 36,6 36,7 pak pokles na 36,6 a skok na 36,9 dva dny 37 pak pokles na 36,9 a teď mám 36,4…co to znamená? Jsem 20 DC většinou mívám 28 dní ale i 30.Pokles bývá až den před Ms.
Podotýkám, že měřím každý den ráno, ve stejný čas, stejným teploměrem…nic se nemění.
Kdyby měl s tímto někdo zkušenost, budu moc ráda.
Díky ![]()
Příspěvek upraven 07.03.14 v 12:01
@Puntíkovaná Může to být jednodenní „chyba“, prostě bylo něco trochu jinak, zítra zas mohou být normální teploty. Osm dní před ms to nejspíš nebude ovulace, Ještě mě napadá nidační pokles - snažíte se o dítě? Ale chybí ti tam nějaké dny, vidíš si tam někde ovulaci? Mohla být ten 36,6 den před skokem na 36,9 - kolikátý to byl den?
@IvčaIva ahoj,vím že už jsi sem dotaz psala už hoodně dávno ale mám teď stejný problém jako ty. Chtěla jsem se zeptat jak to tehdy u tebe dopadlo??
Byla jsi těhu nebo ne?