Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj, chci se poradit - od porodu (3 roky) jsem každý měsíc bezpečně poznala ovulaci dle bílkového hlenu. Před dvěma měsíci jsem 3 týdny pila gynekologický čaj z důvodu migrén na konci MS, ovšem právě ty dva poslední měsíce jsem ovu nepozorovala
, ale ani migrénu
Teď se snažíme o další mimi, ale bojím se, že jsem si tím čajem cyklus nějak rozházela, je to možné
![]()
Monika
Ahoj, nemám sice žádnou zkušenost s gynekolog. čajem a moc ani s poznáváním ovulace, ale nemohlas tím čajem prostě jen změnit charakter hlenu??? Zkus si měřit bazální teplotu - to by měl být jistější ukazatel ovu než pozorování hlenu. Ale jak říkám - jen laický názor
Držím palce při snažení!!!
Bazální teplotu měřím, zatím ale na ovu neukazuje, dělala jsem si včera i dnes ovulační testy, včera byla čárka slabounká, dnes o něco silnější, ale ne jako ta kontrolní, tak nevím, snad ovu ještě přijde
Dnes jsem 13DC a 13-14 DC jsem právě měla ten plodný hlen a teď kde nic tu nic
Snad jsem tím čajem
nic nepokazila, přijde mi to fakt divné ![]()
Monika
Ahoj holky, snazim se zjistit kdy ovuluji ale vsechny ovu testy jsou negativni, delam si je od 10 dne do 18 dne a porad nic. Znamena to ze nemam ovulaci?
Ahoj holky, také mám dotaz, od 10dc dělám ovulační testy a zatím nebyl ani na jednom ani náznak ducha :-/ a teplota taky nic neukázala, spíše jde dolejc nebo stagnuje. Problém je v tom, ze zítra má být podle kalendáře ovu, ale já k tomu beru dlouhodobě utrogestan a ten mám brát od 16dc, což je den po ovu. Bojím se, že když žáčků brát ten utros, tak abych tom nepřišla ó ovu, kdyby byla později? Začla jsem tento cyklus brát FB, tak jestli to nemohl rozhodit. Díky ![]()
Ja ma ovulaci nekdy 17 den cyklu a nekdy az 22 den.Jak kdy. Vzdy me boli bradavky a nekdy mam i bolestivou ovulaci. Jeste bych pockala…
@arowana já bych s Utrogestanem ještě počkala
. Jak dlouhé máš cykly?
Díky utrogestanu se mi srovnal na 28-29 dní. jednou za čas 34, to je tak každý 3-4 měsíc.
Jinak příznaky ovu jsem nikdy nepociťovala. podle utz z minulého roku se mi folikuly s vajíčky tvoří dobře a jsou velké. Teď ale nevím, jak to bude, když z testů ani z teploty není nic znát :/ no uvidíme za dva dny. Ale jak vemu utroš později, prodloužím si cykly :/
Já měla ovulaci 9 DC
Ale já ji na sobě poznala okamžitě bez testů a teploty. Nemohla jsi ji mít dřív?
S utrogestanem bych počkala, popřípadě se poradila s doktorem.
TO asi ne, měřím od začítku cyklu a teplota tomu nenasvědčuje ani z daleka. nevím :/
@arowana tak jestli máš cykly i 34 dní, tak ovulaci můžeš mít kolem 20.dne cyklu, takže určitě ještě s Utrogestanem vydrž.
@eviku-miluna píše:
@arowana tak jestli máš cykly i 34 dní, tak ovulaci můžeš mít kolem 20.dne cyklu, takže určitě ještě s Utrogestanem vydrž.
To je pravda…
@arowana píše:
Díky utrogestanu se mi srovnal na 28-29 dní. jednou za čas 34, to je tak každý 3-4 měsíc.
Jinak příznaky ovu jsem nikdy nepociťovala. podle utz z minulého roku se mi folikuly s vajíčky tvoří dobře a jsou velké. Teď ale nevím, jak to bude, když z testů ani z teploty není nic znát :/ no uvidíme za dva dny. Ale jak vemu utroš později, prodloužím si cykly :/
Bohužel Utrogestan ti cyklus krásně srovná, ale jestli při jeho užívání dojde k ovulaci ti nezaručí, tak opravdu vydrž s jeho užíváním
.
Záleží jak dlouhé mivas cykly, já mívala ovu i 17dc. A jestli na žádném nemáš ani ducha tak je to divne, má se dodržet 2hod nepit a mě se osvědčilo testovat až kolem 17-19h
Tak pořád měřím, pořád testuju a nic. :-/ dneska byl na ovu testu jen slabounky duch, ale vsadím se, ze zítra ani ten ne
utros jsem ještě nenasadila, bojím se, ze by fakt mohla přijít později a zaudim ji to :-/.