KLUK versus HOLKA

3
7.10.07 22:37

KLUK versus HOLKA

Ahoj holky,
chtěla bych se s Vámi poradit.Doma máme 20-ti měsíčního syna a hrozně bychom si přáli holčičku.Někde jsem četla,že holčička „by se měla dělat“ tak 2 dny před OVU.Zajímalo by mě zda se některé z Vás podařila holčička přesně na den OVU (jestli mi rozumíte…). Když jsem poprvé chtěla otěhotnět a nějak se nedařilo tak jsem si měřila baz.teplotu a v době OVU jsme na to „hupsli“ a máme kluka. tak by mě to zajímalo jak to je.DÍKY!!! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9130
7.10.07 22:39

Ahoj,
já tedy nevím, ale moc tomu nevěřím, že se dá nějak ovlivnit, jestli to bude holčička nebo chlapeček. My máme kluka a jsem moc ráda a kdyby i druhé bylo kluk, tak by mi to vůbec nevadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
7.10.07 22:43

Samozřejmě,že i z kluka bychom měli radost :) ,ale zajímalo mě to čistě „vědecky“ :P můj manžel pořád říká-hlavně aby bylo mimčo zdravé a to je to nejdůležitější!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9130
7.10.07 22:47

Já si myslím, že kdyby to nějak vědecky šlo, tak ten kdo by chtěl holčičku, tak by jí měl a kdo kluka, tak by měl kluka, nevím. Ale třeba Ti někdo poradí. Já jsem měla ovulaci 11 den cyklu a máme kluka, ale nevím, kdy přesně k oplodnění došlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
8.10.07 07:38

Ahoj,
ta teorie vychází z toho, že „holčičí“ spermie jsou prý pomalejší, ale dýl vydrží a „klučičí“ jsou rychlejší, ale dřív umírají. Proto by teoreticky při „dělání holčičky“ měla být větší šance před ovulací - ty holčičí spermie už tam budou a počkají si, kdežto ty klučíčí už to jaksi nevydrží. Ale na kolik procent je to spolehlivé nevím :)
PS: U nás to teď s klukem vyšlo, tak příště testnem tu holčičku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.10.07 08:04

Přesně jak píše Novire, šance na holčičku je NEPATRNĚ větší, když se to zkouší den, dva před ovulací. Ale zaručené to není :wink:
My měli poslední pokus dva dny před prasknutím folikulu (byla jsem lékařsky sledovaná, doktor mi řekl, kdy dojde k prasknutí) a máme holčičku.
 Pavla

• Citovat
  • Upravit
8.10.07 08:48

Ahoj,
já jsem toto nikdy neřešila, jednak jsme měli „štěstí“, ale hlavně nám to bylo jedno.
Manželův kamarád má 2 kluky už trochu odrostlejší a moc si přáli mít doma i malou princeznu, strašně dlouho studoval všechny možné zaručené a prý ověřené rady, jak na tu holku a výsledkem je 3. kluk :lol: . Takže já bych se na to asi vybodla a prostě se snažila o miminko. Vždyť ti kluci jsou tak úžasní.
Jo a jak tady někdy jsou v diskusích ty tabulky s obdobím početí/narození matky atd. a podle toho určení pohlaví dítětem, tak mi to nepasuje. Takže ani na toto se spolehnout nedá.

A mmj. je jaksi „ekonomicky“ výhodné mít doma děti stejného pohlaví. Klukovi na ven nedám růžovou bundu a s panenkama si taky hrát nebude. I když u vás by holka dědila po klukovi a to už jde :wink:

Tak ať to výjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
8.10.07 09:09

Nám se den po ovu zadařila holčička, to jsem fakt myslela, že to bude kluk, ale už se těšíme. . .moc bych na to nespoléhala. . . .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2602
8.10.07 09:34

Predpokladem je, ze je dostatecny mnozstvi spermii, ktere jsou holcici…kdo je nema, nebo jich ma jen malo, tak holku muze mit treba na sesty pokus…
obecne si myslim, ze to je 50×50 :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.10.07 09:59

Moje známá mají v rodině genetický problém a přímo doktoři jim řekli, jak na holčičku, protože chlapeček by byl u nich postižený. A už jim to dvakrát vyšlo, tak na tom asi něco bude…

Vím to přímo od ní, doktoři říkají, že s tím mají 75% úspěšnost, což je podle mě dost: takže si žena musí počítat ovulaci, předtím by měl být manžel často „vyprazdňován“ ;) a k tomu hlavnímu pokusu o holčičku má dojít dva dny před předpokládanou ovulací… Před tím hlavním pohlavním stykem si má žena udělat výplach např. octanem, aby bylo v pochvě kyselé prostředí a pak už jen čekat, jestli to vyšlo… :)

• Citovat
  • Upravit
3845
8.10.07 12:08

no teda nevím nevím, mám 2 děti a obě byly až po ovulaci…jak kluk tak holka…vím to, páč při holčičce sme tomu moc nedávaly (sexu), jelikož nás už kluk zaměstnával ažaž, takže k tomu docházelo tak 2× do měsíce, vycházelo to na 2 dny po ovulaci, podle toho sem počítala s druhým klukem a hups, máme tu nejkrásnější princeznu pod sluncem.....ale zkusit se má všechno…

já znám zase případ, že mají 7 kluků, byly na nějakých testech a doktoři jim řekli, že spolu mají šanci na holčičku asi 1:1000000......

a pak sem někde zaslechla že Kája Gottuj zase nikdy nemůže počít kluka, páč ty klučičí spermoše prostě nemá.....

přeju hodně štěstí a hlavně zdravé děti,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
8.10.07 12:39

Ahoj, taky bych přispěla do diskuse…
Mylsím, že všechno bylo více méňě řečeno. Záleží na tom, jaké má muž spermie a kolik a jak kvalitních jich má.
Jsou tuíš páry, u ktrých se rodí to či ono pohlaví z důvodu, že muž nemá dostatečný počet oněch opačných spermií a pak hraje určitou roli i doba a prostředí ( myšleno v těle ženy - Ph), ve které bylo dítě počato…
Tudíš čistě těoretiky, pokud má tvůj manžel obou spermií dostatečné množství, měl by se na holčičku jak již bylo řečeno, častěji vyprazdňovat (aby došlo k velkému polesu mužských spermií, jelikož jejich počet v ejakulátu je menší a nestihnou se při častém sexu obnovovat )a tak dva dny před ovu mít sex a pokud ty jsi zdravá, kyselost prostředí by měla být ok - holčičí spermi mají raději kyselejší prostředí.
A jelikož mužských spermií je ve spermatu obecně méně než ženských - tak to má příroda pojištěný, on stačí jeden chlap, ale ženských musí být více :-), tak pokud chete chlapečka, měl by se muž jaksi pohlavně zdržet a mít sex přímo v ovulci, těsně před či hned po. Jelikož , jak již opět bylo řečeno, mužské spermie jsou velmi rychlé, ale málo trvanlivé, tudíš ty musejí přijít, zavrtat se a hotovo, prostě nečekaj… (chlapi, co vám budu povídat :lol: )
Tedy nejsem žádný odborník, ale dělala jsem na toto tém jisté pojednání a tak jsem sháněla informace a vycházela jsem z odborných zdrojů :-)
Vše tedy záleží na kvalitě mužských sperií a na době,kdy počnete a to je u každého jaksi jiné, z čehož mnozí usuzují, že to ovlivnit nelze, ale není to tak jedniznačné… - jsem četla -
Takže vám přeju hodně štěstí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.10.07 13:39

Ahojky,
nad touto otázkou se mi chce brečet. Jak stupidní je říct, já chci holčičku. Jsou páry které by braly cokoli, jen aby měly své dítě a Vy tady řešíte jak vytvořit holčičku. Je přece jedno jestli je to holka nebo kluk, hlavně, že je to Vaše dítě a je zdravé. Kolik párů řeší otázku neplodnosti a Vy se tady zabýváte takovou stupidností. :evil:

• Citovat
  • Upravit
1234
8.10.07 13:40

Nám vyšel kluk a stalo se to několik dní před ovu. Byl to 7.den cyklu a ovu jsem měla 10.-11. den. Taky jsem si myslela, že to bude 100% holka a cha chá, je to Ondra :lol:
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
8.10.07 14:00

Milá anonimní, každý máme svoje starosti a rozhodně nemáš právo nikoho kritizovat za ty jeho, bez oheldu na to, že ano , spousta párům by bylo určitě jedno, jestli mají to či ono , hlavně že najaké dítě mají!!! A nikdo tady ani neřekl, že pokud bude čekat toho či onoho , půjde na potrat, protože nechce kluka, ale holku!!!!
To by byl důvod nad phoršování, ale tvoje citové výlevy spíše poukazují na jakousi nevyrovnanost a tak bys asi měla být spíš v klidu a nezozčilovat se nad něčím, do čeho ti vůbec nic není. Nelíbí li se ti tato diskuze, tak sem nechoď a nevnucuj nám, že jsme hloupé jenom proto, že se bavíme o otázce, která zaměstnává naprosto všechny páry a tou je - budeme mít kluka nebo holku? A dá se to nějak ovlivnit? :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí