Mojžíšova metoda

35
25.9.07 12:22

Mojžíšova metoda

Ahoj, zajímá mne vše o mojžíšově metodě cvičení. Kdo s tím máte jaké zkušenosti? Nejvíce mne spíš zajímá, jestli cvičíte sami doma dle nějakého návodu nebo jestli navštěvujete nějaký kurz (pokud něco takového existuje). Jsem z Královehradecka a ráda bych takový kurz navštěvovala, nevíte o něčem?
Děkuji moc všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10480
25.9.07 13:02

Suzane, cvičení podle paní Mojžíšové je lepší začít pod odborným dohledem. Jedná se o serii cviků a postupně se přidává jejich počet. Je opravdu důležité cvičit správně - proto ten dohled a pak cvičíš každý den i doma. Cvičí ji většinou rehabilitační sestry a umí i odblokovat malou pánev, aby se vše líp prokrvovala a zprůchodnilo. V Hradci Králové je tuším fakultní nemocnice, zkus si zavolat na rehabilitace a zeptat se na nějaké sestry , nebo se zeptej gynekologa, je to opravdu uznávaná metoda a pokud není jiný problém s neplodností (hormony, srůsty…) tak je i účinná. Hodně štěstí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
25.9.07 20:51

ahoj ahoj,
seznam kde se cvičí podle Mojžíšové je tady:

http://www.volny.cz/…s/seznam.htm
pokud nenajdes pro sebe nic vhodného, klidně na tu stránku napiš, paní která ji vede ti ráda řekne zda ví o někom ve tvém okolí.

a ještě třeba tady něco přímo k metodě
http://www.cvicime.cz/…a/index.html

cvičit bez vysvětlení rehabilitační sestry bych asi taky nedělala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
25.9.07 23:46

Na toto téma tady proběhla diskuze :
https://www.emimino.cz/modules.php?…
pročti si ji, případně přidej svůj dotaz tady to zamykám S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
11.2.14 08:54

Ahoj,
poradíte, prosím, někoho osvědčeného na Mojžíšovu metodu z Brna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
31.7.14 21:49
@harpyje píše:
ahoj ahoj,
seznam kde se cvičí podle Mojžíšové je tady:

http://www.volny.cz/…s/seznam.htm
pokud nenajdes pro sebe nic vhodného, klidně na tu stránku napiš, paní která ji vede ti ráda řekne zda ví o někom ve tvém okolí.

a ještě třeba tady něco přímo k metodě
http://www.cvicime.cz/…a/index.html

cvičit bez vysvětlení rehabilitační sestry bych asi taky nedělala…

Ahojte holky dneska jsem postoupila cviceni a masaz podle mojzisove metody, zitra jdu na odblovkovani kostrče, protože mě čeká v sobotu ovulace, myslíte že by to mohlo takhle fungovat nebo to je moc rychlí???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.10.14 16:27

Hezký den všem, prosím vás, máte někdo zkušenost s někým opravdu dobrým na Mojžíšovu metodu v Praze? Předem moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
17.10.14 16:31
@s-l-u-n-e-c-n-i-c-e píše:
Hezký den všem, prosím vás, máte někdo zkušenost s někým opravdu dobrým na Mojžíšovu metodu v Praze? Předem moc děkuji.

Jen opravím, je to metoda Ludimly Mojžíšové, s Mojžíšem to nemá nic společného ;). Dělají ji např. tady http://www.fyzioterapeut-praha.eu/…la-mojzisova

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.10.14 16:37

@krakatice tohle jsem přesně čekala :lol: já to nejdřív poslala a až pak jsem si po sobě přečetla, jakou jsem napsala pěknou blbost :) můžu se zeptat, máš osobní zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
17.10.14 16:45

No mám a nemám. Cviky podle Mojžíšové jsem cvičila od cca 12 do 17 let v rámci posilování v tanečním kroužku. Je fakt, že jsem plánovaně otěhotněla skutečně na první pokus (první soulož s partnerem bez kondomu), jen netuším, jestli jsem tak superplodná od přírody, nebo právě kvůli tomu cvičení :). Ale je fakt, že jsem nikdy neměla problém se zády a jsem hodně zpevněná (mj. i díky metodě Mojžíšové).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.10.14 16:52

@krakatice no, já se neptám jen kvůli těhotenství, i když to taky, jsem poměrně krátce po potratu, ale to sem nepatří… jde i o to, že mám vleklé problémy se zády a hrozně dlouho jsem pro sebe nic neudělala (cvičení, masáže…) tak bych to teď chtěla spojit i kvůli tomu, že si v hloubi duše myslím, že moje pánev je jedním z důvodů, proč to těhotenství nevyšlo….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14336
17.10.14 16:55
@krakatice píše:
No mám a nemám. Cviky podle Mojžíšové jsem cvičila od cca 12 do 17 let v rámci posilování v tanečním kroužku. Je fakt, že jsem plánovaně otěhotněla skutečně na první pokus (první soulož s partnerem bez kondomu), jen netuším, jestli jsem tak superplodná od přírody, nebo právě kvůli tomu cvičení :). Ale je fakt, že jsem nikdy neměla problém se zády a jsem hodně zpevněná (mj. i díky metodě Mojžíšové).

tak to je krásný, krásně se ti povedlo otěhotnět, kéž by mě už taky.
Mojžíšovou se snažím cvičit také, na you tube jsem si našla cviky i s vysvětlením a mohu říci, že kdybych nebyla tak, líná a cvičila denně tak je to opravdu super, hned co jsem začala se cvičením, tak se mi natáhl cyklus, neměla jsem žádný PMS, krvácení ucházející a na záda mi cvičení také pomáhá. 'Jen bych potřebovala najít někoho kdo to opravdu umí a kam bych mohla docházet, tady u nás nic není, ale poptám se na rehabilitaci, jestli je tu nějaká šance být pod dohledem v :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.10.14 16:58

@Bureschka právě, já všude čtu, že bez odborného dohledu se, alespoň v začátku cvičit nemá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14336
@s-l-u-n-e-c-n-i-c-e píše:
@krakatice no, já se neptám jen kvůli těhotenství, i když to taky, jsem poměrně krátce po potratu, ale to sem nepatří… jde i o to, že mám vleklé problémy se zády a hrozně dlouho jsem pro sebe nic neudělala (cvičení, masáže…) tak bych to teď chtěla spojit i kvůli tomu, že si v hloubi duše myslím, že moje pánev je jedním z důvodů, proč to těhotenství nevyšlo….

taky trpím se zády a moc teď jsem po opichu, ulevilo se mi, ale dobré to není, střílí mi to do levé nohy a opravdu jsem někdy zoufalá a také se nám nedaří otěhotnět :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977

@s-l-u-n-e-c-n-i-c-e na záda ještě můžu doporučit Pilates, ale to má smysl jen u opravdu dobrých lektorů. Pilates zpevňuje hluboký stabilizační systém, takže i třeba často opomíjenou spodní polovinu břicha a pánevní dno. Začala jsem cvičit po porodu, protože mě právě začala bolet záda a během dvou týdnů byly bolesti pryč a mám pocit, že se mi spravilo i držení těla. Chodím Heleně Bartlové do Dance Perfectu na Národní a můžu říct, že je to jedna z nejlepších lektorek v ČR.
Edit: a taky se mi zcela „vcuclo“ povolené břicho, takže když jsem byla minulý týden na pohotovosti a doktor mi vyšetřoval břicho, tak mi doopravdy nevěřil, že mám dítě :D (působilo to na mě, jako by si myslel, že si z něj dělám legraci)

Příspěvek upraven 17.10.14 v 17:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital