otěhotnění versus virozy

Anonymni
24.9.07 13:38

otěhotnění versus virozy

Ahoj všichni, od začátku léta se snažíme o miminko a zatím nic. Teď mám strach z otěhotnění na podzim či v zimě kvůli nemocem. Máte někdo zkušenosti s tím, že jste během prvního trimestru prodělali nějakou virozu? Všude se píše, že je nejhorší onemocnět právě v těch prvních třech měsících. Na druhou stranu se mi nechce čekat až na jaro. Uvažuje taky někdo tak nebo to moc přeháním?:) Díky nepřihlášená Kamča

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24.9.07 13:50

ahoj Kamčo, já mám takovou zkušenost, že nemocná jsem většinou spíš na jaře, nebo v létě a v zimě nic, takže to neřeším. Ale pokud se bojíš, tak prostě užívej nějaké vitamíny pro těhotné nebo babyplan před otěhotněním, abys měla lepší imunitu. Nikdy nevíš kdy na tebe nějaký bacil skočí, jestli v zimě, nebo na jaře :wink: Těhotnění bych neodkládala, třeba se vám zadaří brzy, nebo později, to taky nemůžeš vědět. :oops:

Přeju ti pohodové těhotnění a zdravé mimi. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
24.9.07 13:54

Ahoj,
tak ja s tim zkusenost mam.
Otehotnela jsem loni v puli ledna a hned zacatkem unora jsem chytla nejakou virozu - ci co to bylo.
No a jelikoz jsem si myslela, ze jsem tehotna, tak jsem si radis udelala TT nez pujdu k doktorce a take, ze tam dve carky byly.
Doktorce jsme rekla, ze jsem nejspis tehotna a tak mi dala jen paralen a nechala me vylezet. Silene me bolelo v krku tak jsem se ptala v lekarne co mohu jist a oni mi rekli, ze temer nic jen jsem dostala nejake mentolove bonbony - jeste ted kdyz si na ne vzpome, tak je mi divne od zaludku.
No a ted mam rocni mimi a vse v poradku :-)
Hele na tohle bych asi nekoukala - onemocnet muzes kdykoliv (nejen na podzim ci v zime) a nejen virozou. Jen bych si davala pozor, abych zbytecne neprisla do stysku s nekym nemocnym, brala bych vitaminy pro tehu. Jedla hodne ovoce a zeleniny…
Preji brze a bezproblemove tehu.
Verveve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
24.9.07 14:29

Ahoj, já mám taky zkušenost s nemocemi v 1. trimestru. Dokonce jsem (neplánovaně) otěhotněla při angíně během braní antibiotik (naštěstí penicilin, který se v těhu může), ve 4.-6.tt jsem měla pro změnu zánět průdušek a brala Rovamycin (taky antibiotika, co se mohou v těhu - to už jsem to tušila :wink: ).
Celé těhotenství, porod i stav miminka naprosto OK. Myslím, že nebezpečná je pouze chřipka. Ale skutečnou chřipku má člověk prý málokdy - většinou jsou to spíš různé angíny, nosohltany apod. Ale souhlasím s holkama - můžeš onemocnět fakt kdykoliv… Taky bych na to asi nehleděla. Až budeš těhu, tak si určitě budeš dávat pozor, abys nešla zrovna v době chřipkové epidemie někam, kde je hafa lidí, ale takhle dopředu to stejně neovlivníš. A ty vitamíny stojí určitě za to, tak jako tak.
Hodně štěstí, ať máš brzy v bříšku mimíska a jsi zdravá jako řípa!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
24.9.07 15:51

Ano, našla bys pár případů, kdy se vlivem prodělané a mnohdy nepoznané infekce mohlo poškodit miminko…ale je jich minimum proti tomu, že hodně těhulek zkraje marodilo a dokonce se léčilo léky, aniž tušilo, že těhotné jsou…

Užívej vitamíny a nestresuj se přemýšlením o tom, že můžeš něco chytit nebo se něco může po…protože to může i když budeš naprosto zdravá, riziko je stejné.

Souhlsaím s výše uvedeným, vyhni se vyloženě rizikovým obdobím, jako je chřipková epidemie, tak to moc nechoď do míst, kde se nakazíš raz dva a jinak si žij životem dál tak, jak jsi zvyklá:)

Já jsem otěhotněla s první holkou a pár dní po zjištění těhotenství jsem lehla. Trpím na laryngitidy a průdušky a to právě v období, kdy jsem byla nemocná. Musela jsem to přežít bez léků, ale pod dohledem dr. Holčička je zdravá. Pak jsem marodila ještě v době, kdy mám alergickou sezonu a to mělo vliv na to, že se mi spustily kontrakce, které nevedly k předčasnému porodu.

Jez vitamíny, otužuj se, jez zdravě jak jsi zvyklá a uvidíš, že to dopadne dobře…

Navíc vzhledem k výkyvům celoročního počasí se ani nedá říct, že tohle jsou nejrizikovější období.

Přeji rychlé otěhotnění a příjemné a zdravé těhotenství

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
967
25.9.07 10:15

Holky, také moc děkuji, že vidím, že ne vždy to špatně skončí. Je to také moje noční můra, tak jsem hned o něco klidnější. V prvním těhu mi nebylo naprosto nic. Ani kašel, rýma naprosto nic, navíc druhé těhu skončilo špatně a na mimi čekáme už dva roky, tak jsem měla ze zimy opravdu panický strach. No, na jaře už by mě asi odrodili, to by už nějak dopadlo.
ale je pravda, že kámoška chatla anginu v červnu. To bych nikdy neřekla, takže malou vyvolávali o pár dnů dříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
25.9.07 10:21

Mončo to, že to jedno těhu nedopadlo, nemuselo být dané ani nějakou virozou či nemocí. To miminko nemuselo být v pořádku a tak to příroda zařídila takhle. Vždycky je lepší si to přebrat atkhle, že všem ušetřila trápení radši hned…i když to zní hrozně, já vím…

Jinak já jsem teda angínu měla taky na přelomu května června spolu s dcerkou…tu můžeš mít i jen z klimatizace…

Na zimu jsou spíš ty chřipky a ty nemůžeš udělat víc než baštit spousty vitamínů (v zimě doplňuju těmi přípravky pro těhule, jinak ovoce a zelenina vede), přidej si vitamín C, ten je dobrej i na to, kdyby se objevilo špinění, tak to tomu předejde…a myslet pozitivně:)

Přeju, aby to vyšlo!

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí