Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Potrefená husa? A z čeho soudíš??! Mě je úplně jedno, jestli budu mít kluka nebo holku, jediné, co si moc přeju je, aby mé děti byly zdravé!!
Nicméně když jsem čekala první dítě, tak jsem si v duchu přála holčičku. (Ale myslíš, že kdybych měla kluka, měla bych ho míň ráda??)
Vím, o co ti jde, co těmi svými příspěvky míníš. Ale maminky ti už odpověděly! Ano - kdyby si TAK MOC přály dítě určitého pohlaví, že by kvůli tomu byly schopné jít na potrat, tak to je na ránu!!! Ale že si zcela neškodně zkusí podle babských rad zaskotačit a tím „ovlivnit“ pohlaví? A i kdyby tu někdy v budoucnu nakrásně byla možnost vybrat si dítě určitého pohlaví - jako že tu jednou bude!!! Tak ano - je to velice nepřirozené, je to velice proti přírodě - ale cožpak není proti přírodě i třeba takové umělé oplodnění??? A kolik maminek, které jsou přirozeně neplodné, má díky němu zdravé děti!
Ať se nám to líbí nebo ne, tohle je cesta, kterou se bude lidstvo ubírat…
Můžu se zeptat? Ty máš děti? Nebo se o miminko snažíš a ono to nejde?
Kdyby tohle pučelo ve velkým, myslím nějaké genetické inženýrství a možnost rozhodovat o tom, jak bude mé budoucí dítě vypadat, tak bych tvoje výhrady naprosto chápala. Ovšem to, co tu předvádíš je - nezlob se - dělání z komára velblouda!!!
Jano, tvůj názor ti nikdo nebere, ale nediv se, že jsme se ozvaly, když naše názory označuješ za stupidnosti a nás za blbé…
Milá Jano,
můžeš se zlobit a kopat kolem sebe jak chceš a věř mi, že do jisté míry dokážeme pochopit tvou bolest, která se dá zjevně přečíst mezi řádky. Nicméně Sama píšeš, že máš právo na svůj názor, kdešto o tom našem píšeš, že je podružný a zbytečný. chceš říct, že my nemáme stejné právo jako ty?
Připouštíš, že mít sex v určitou dobu je přípustné, ale nikoli již s myšlenkou, že by se tím dalo ovlivnit oplodnění spermií X či Y. Opravdu si myslíš, že tímto páry vědomě provádí selektivní výběr pohlaví, což tě tak pobuřuje?
My se bavíme o způsobu početí a ty na nás útočíš s naprosto nepřirozeným výběrem dítěte, jako zboží v obchoďáku, povyšuješ naši sdiskuzi do vyšší úrovně a to jsi prosím uděla ty sama, nikoli některá z nás!!!! Nehledě na to, že souhlasím s názorem, že jednou v budoucnu se takto děti plodit prostě budou, ať se nám to líbí nebo ne… Útočíš na nás a nadáváš nám do blbců, proto, že máme vlastní názor, který je jiný než tvůj? Obviňuješ nás z neúcty k daru početí, z čeho tak konkrétně prosím tě usuzuješ? Mícháš hrušky a jabka, všechny kdo máme děti víme, jak moc nádherný dar je počít a porodit dítě a o to vzáčnější je pro nás pocit, že to bude možná podruhé a mnohé z nás s tím mají problémy a nejde to a o to vzácnější a krásnější to je, když to jde. I za cenu IVF, bez kterého by to jinak nešlo a to za zcestné nepovažuješ, nebo se pletu?
Tudíš následná láska k dítěti a přání, ktrerých kromě pohalví dítěte máme všichni dost je velký rozdíl, to snad chápeš, ne?
Nebo snad svými urážkami a rozčilováním říkáš, že si nemůžeme nic přát a ani se o tom bavit?
Mimochodem na toto téma se provádí seriózní vědecké výzkumy, tak proč by o tom nemohly holky pokecat u kafe?
A na závěr, milá Jano, nepobuřují mě tvé nározy, ale způsob, jak je sděluješ. Z tvé komunikace mi připadá, že k tomutro nemáš dostatečný odstup, jelikož se tě to zřejmě osobně dotýká a asi ne příliš pozitivním způsobem. Proto prosím nikoho neurážej a zkus to celé brát jenom jako babské tlachání, protože kdyby opradu někdo věděl, jak to udělat, určitě by to už věděl celý svět a ten dotyčnej by byl nechutně bohatej!!!! ![]()
Hezký večer všem snažilkám !!!!
Jano připojuji se k těm všem názorům…nemá cenu cokoliv psát , protože holky to hezky a pravdivě napsaly. Nech každého ať si dělá co chce, ať si píše o čem chce…od toho jsou tu diskuze ne?? Nehledě na to, že když tu některá napíše nějaký zaručený „recept“ tak se u toho člověk i pobaví ![]()
Já sama mám chlapečka, teď čekáme druhé dítko a taky doufám, že to bude děvčátko nicméně v co věřím je to, že hlavně bude zdravé. Tak v květnu uvidíme co na nás vykoukne ![]()
Ahoj holky!
nedoufala jsem,že svou otázkou rozbouřím takovou diskuzi…
Děkuji za rady a některé vyzkoušíme a podle toho zda se mi vůbec podaří otěhotnět tak Vám napíšu výsledek.
Dotazem jsem chtěla vědět jestli je vůbec nějak možné ovlivnit pohlaví dítětě „přirozenou cestou“. Mám totiž kamarádku,která byla na umělém oplodnění a lékaž,který ji umělé oplodnění dělal jí dal na výběr zda chce holčičku nebo kluka (ten lékař je rodinný přítel) a chtěla kluka a má ho. To jen pro Anonimní(Janu), že už i toto je v dnešní době možné.....Samozřejmě,že ostatním párům toto asi nenabízí…
Tak ještě jednou díky za odpovědi!
Milá Jano, také Ti musím něco napsat… Vypadá to, že máte asi s početím potomka problémy, proto se Ti tato diskuze nelíbí. Nejsem tady registrovaná, psala jsem o té mé známé, co by se jim narodil postižený chlapeček…
Jsem těhotná po IVF na druhý pokus (první se podařil také, ale potratila jsem), snažili jsme se dlouhou dobu i přirozeně (i když to by byl zázrak jako vyhrát 60mil. ve Sportce) a přesto, že to trvalo takovou dobu, byla jsem zklamaná na UTZ, když jsem tam uviděla pindíka. Prostě jsem si přála holčičku a i když to zní hrozně - zklamaná jsem byla moc… Ale to neznamená, že toho broučka budu mít o to míň ráda jen proto, že nebude holčička.
Měla by ses spíš soustředit na to Vaše snažení a ostatní nechat být… Oni za to nemůžou, že jsou zdraví a mohou mít dětí kolik chtějí. Stejně jako my jsme nemohli za to, že si dítko normální cestou nepořídíme.
A když už jsme u toho výběru pohlaví doktorem - kdybych dostala tuto nabídku, tak bych jí využila… Samotné IVF je nepřirozené, tak toto by už byla jen taková třešnička na dortě. ![]()
Ahoj,máme doma 3 kluky a rádi bychom holku.Jak tu pročítám vaše rady mám tomu rozumět i tak, že se můžeme snažit o holku již po menstruaci,abych nemusela počítat ovulaci,která je stejně jiná pokaždý + - 3dny?Nebo je v tom rozdíl,když se budem snažit až těsně kolem ovu nebo už před ní?To by měly být stejně neplodné dny ne?Jaký je váš názor.Mockrát děkuji.Napopáté bych do toho nešla.Díký všem
Koukám, že potrefená husa se už našla… Co ti vadí na mých úvahách? Píšu jen svůj názor, nemůžu?? A jestli máš pocit, že jsem fanatyk, tak to je tvá věc a tvůj názor…