KLUK versus HOLKA

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
8.10.07 14:13

Mílá ONKO,
nikomu nevnucuji svůj názor, jen jsem ho napsala. A ano, budeme mít kluka nebo holku, je dobrá otázka. Ale jak vymyslet jestli počít holku nebo kluka, je zvrácenost. Všichni by měli být vděční nad tím, že tuto možnost mají. V dnešní době je stále více párů, které řeší nemůžeme mít dítě, chtěli by jsme, a je nám zcela jedno jestli to bude holka nebo kluk. To že někdo přemýšlí nad tím, jak to udělat aby byla holka nebo kluk je nenormální. měli by být rádi, že můžou mít dítě. A mimochodem o potratu, jestli jsi si všimla jsem nenapsala ani slovo!!!!

• Citovat
  • Upravit
1176
8.10.07 14:32

No, i já souhlasím s Onkou, že se nemusíš hned rozčilovat, milá anonymní. Je jasné, že prvořadé co si tu všechny přejeme je mít vůbec nějaké mimčo a samozřejmě že je to priorita i obecně. Ale pokud už rodina jedno dítko má a uvažuje o druhém, tak se obvykle chtějí pokusit o mimčo opačného pohlaví než je to první. Nevidím na tom vůbec nic zvráceného. Je jasné, že ať už se to povede nebo ne, milovat je budou stejně. Prostě jde jen o tu vyrovnanost v rodině. Každý řešíme to své. Někdo to že nemůže otěhotnět, někdo to že by raději holčičku než chlapce. Oba problémy mají rozdílnou prioritu, ale pokud bych věděla, že mohu bez problému otěhotnět a mám už doma chlapečka, tak nevím proč bych se nemohla pokusit o holčičku jen kvůli tomu, že ostatní nemůžou otěhotnět vůbec. Měly by snad maminky, které s těhotenstvím problémy nemají, cítit vinu za to, že jim to jde bez problémů a mohou se pokusit i ovlivnit pohlaví potomka? To si myslím, že je dost zcestný názor. Je mi líto, jestli máš problémy s otěhotněním, spoustě z nás se nedaří, ale není třeba hned kopat kolem sebe na všechny strany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.10.07 14:42

Nikdo nekope kolem sebe, jen píšu svůj názor. To, že Vám se nelíbí můj názor je v pořádku, ale mi se vaše názory líbit musí?? A nerozčiluji se, jen mi to příjde k pláči. Vždyť je přece jedno jestli to bude holka nebo kluk, hlavně, že to bude, a bude to zdravé a šťastné dítě. A co potom, geneticky si necháte upravid dítě, jenom aby bylo podle vašich představ?? Kde je ta hranice?? Mít dítě je jedna věc, ale zahrávat si s myšlenkou eliminace. Znova se ptám, kde je ta hranice? Bavíte se o tom, jak to udělat, aby byla holka nebo kluk, pak příjde: chtěli by jsme blonďáka, nebo modrookého, jak to udělat??
A páry které mohou mít dítě, by si toho měly vážit. Nic víc, nic míň!!

• Citovat
  • Upravit
1234
8.10.07 15:13

Šmarjá Jozef, to je toho!!! Tak se paní zeptala, jak to udělat, aby měla holčičku. Naprosto souhlasím s Sheelle, líp bych to nenapsala.
Taky si nepřijdu zvrácená proto, že jsem při druhém těhu toužila víc po holčičce než po klukovi a i přesto, že moje švagrová se už dva roky marně o miminko snaží.
Tvůj příspěvek, anonyme, bych přirovnala k tomu, že se někdo připojí např. do diskuse „Co ročnímu dítěti k večeři“ s námitkou, že v Africe jsou hladoví a že si nevážíme jídla jako takového.

Kdybych nemohla mít děti, přemýšlela bych o tom, jak to udělat, abych otěhotněla. Když je mít můžu, přemýšlím nad tím, aby bylo zdravé. A když už třeba doma jedno mám, tak si prostě dovolím mít přání a toužit po jednom či druhém pohlaví. A to jako znamená, že si toho nevážím???

A Ondráška miluju úplně stejně, jako bych milovala holčičku, kdyby se povedla.

M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1535
8.10.07 15:24

Další trefný příspěvek, Meduzo, díky.
Fakt to byla, milá anonymní (copak, že chybí podpis?), poněkud divná reakce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.10.07 15:27

Ježiši kriste, já přece píšu o tom, že toužit po dítěti je přirozené. Ale vymyšlet jak udělat holku nebo kluka je nepřirozený výběr. To je vše!!!! Vy z toho děláte kovbojku. Kam to půjde dál? Máte v rodině někoho kdo nemůže mít děti, a vy si tady brečíte nad tím, jsem těhotná, bůůů chci holku!!!! Kluka ne!!! Chci holku!!!! A chudák švagrová určitě musí poslouchat vaše nářky. To je to co mě rozčiluje. Jste zdravé, můžete mít dětí kolik chcete, ale přesto jste nespokojené. A když vám někdo napíše jiný názor, tak ho chcete ukamenovat!! Kdy budete spokojené. Když bude vše podle toho jak vy chcete? Chci holku, chci modrookou, blonďatou a chci aby měla všech 20 prstů. Jak to mám udělat?? Mám tam nejdříve poslat ty pravé spermie nebo ty levé? Nebo všechny najednou? Ha, už vím, půjdeme k doktorovi, on nám poradí, oni nám to udělají, jak my budeme chtít.
Věřím, že kdyby to bylo možné, a zakonné, všechny by jste tam hned letěly. Ať vám udělají dítě vašich snů. Opět otázka. Kde je ta hranice?

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
8.10.07 15:28

Jo a jmenuji se Jana

• Citovat
  • Upravit
1234
8.10.07 15:32

Jano,
před švagrovou jsem si nedovolila říct vůbec nic, protože tuším, jak se ona cítí a je mi jasné, že takové věci poslouchat nepotřebuje. To zase uráží mě, že si tohle vůbec myslíš :twisted:
Ale s kamarádkama, které mimčo čekají, se o tomhle normálně bavíme. A taky si dovolujeme přát si, aby mimčo hezky spinkalo, pěkně papalo a nezlobilo!!!
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1176
8.10.07 15:35

Jano a co když je situace taková jak tu někdo psal a je v rodině například genetická porucha se zatížením pouze pro jedno pohlaví. Tudíž chlapec by byl poruchou postižený a děvče by bylo zdravé. Rodiče se tedy samozřejmě snaží o děvče. To ti také připadá jako nepřirozený výběr? Nebo pokud mají rodiče tři holčičky a rádi by chlapce, také se budou snažit to nějak ovlivnit, i když většinou více než o nějaké ovlivnění půjde spíš jen o jejich přání. Je to věc názoru co je přirozené a co ne. Mně na tom, že budu s manželem spát dva dny před ovu abych měla větší šanci na děvče nepřipadá nic nepřirozeného. Prostě se to zkusí, nic tím ve své podstatě ovlivnit nemohu, pouze se pokusím zvýšit pravděpodobnost oplodnění spermií X, neprovádím žádný výběr, nic podobného. Stejně spokojená bude maminka nakonec jak s chlapcem tak s holčičkou a bude je mít ráda stejně, jen někdy je prostě situace taková, že si rodiče přejí buď více chlapce nebo děvče. Jde však vždy jen o přání, o nic víc. Není na tom nic nepřirozeného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
8.10.07 15:40

Jasně,
chci jen připomenout, že přání mít to či ono dítko má i podle mě samozřejmě své meze.
Pokud třeba maminka zjistila, že čeká kluka a šla na potrat protože by raději holčičku, tak takovou bych na místě zastřelila!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.10.07 15:45

Mi to nepřirozené připadá. Ne to, že budu spát s manželem dva dny před ovu, ale to, že chci docílit „záměrně“ nějakého pohlaví. Máš pravdu v tom, že nic víc a nijak jinak ovlivnit to nejde, ale kdyby šlo?? Kolik z Vás by tento výběr podstoupilo?? A to je to co mě děsí a rozčiluje. Pro nás všechny by mělo být plození dětí dar, ne všechny ženy ho mají. Vy si ani neuvědomujete co máte a přesto pořát nemáte dost.
 Jana

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
8.10.07 15:52

Nejen, že já jsem pěkně nažhavená na vaše odpovědi, ale i vy na mé názory. A toho jsem chtěla docílit. Aby jste si uvědomily ten obrovský dar, který spousta žen nemá. A přestali řešit otázky podružné a zbytečné. Máte dítě, čekáte druhé a jste šťastné. Hlavně aby bylo zdravé. A ne říkat „hlavně aby to byla holčička, udělala jsem pro to všechno?“
 Jana

• Citovat
  • Upravit
2583
8.10.07 16:06

Já chci taky holčičku :) Což ovšem neznamená, že mám něco proti chlapečkům, naopak :wink: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.10.07 16:09

A já bych ctěla aby jste nebyly tak blbé, ale nemám nic proti blbcům, naopak…

• Citovat
  • Upravit
2901
8.10.07 16:38

A co je ti do cizích úvah? Zdají se ti zvrácené? Budiž, tak si o tom mysli své. Ale prokrista nekopej kolem sebe jen proto, že se tu maminky baví o tématu, který ti není po chuti. A nenadávej do blbců, zrovna ze tvých příspěvků moudrost fakt nečiší, spíš fanatismus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí