Kolitida a kojení

11
12.4.11 10:36

Kolitida a kojení

Ahoj,
po porodu jsem vyšetřovaná pro podezření na ulcerozní kolitidu. Teď čekám na výsledky, ale doktor mi předepsal čípky Salofalk (jeden na noc). Plně kojím a tak by mne zajímalo, jestli tyhle léky při kojení nevadí? Bral jste je někdo při kojení? Doktor sice řekl, že to nevadí, ale moc přesvědčivě to neznělo a tak nevím, kam se obrátit a zeptat se. V příbalovém letáku docela straší, ta nevím. Budu ráda za každou odpověď. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
58838
12.4.11 11:57

Nemám sice kolitidu, ale Crohna a beru Pentasu (3×2 dohromady 3g), která má úplně stejnou účinnou látku jako Salofalk,
Odkojila jsem 2 děti. Dceru jsem kojila 26 měsíců a syna 10. Neboj se toho. A můžeš se přidat k nám do diskuze crohn a kolitida :wink: Jsou tam maminky a těhlulky s úplně stejnými problémy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
12.4.11 13:46

Tezus,ja ano,pri kojeni 2×denne..stale kojim.Dr.mi zjistoval bezpecnost u Narlak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
12.4.11 14:42

Moc vám děkuji za odpovědi, snad to malému opravdu neublíží.
Any: Kde že ti zjišťoval doktor tu bezpečnost? Jak se to jmenuje?
Mě dala pediatrička telefon na toxikologii, tam mi ale vyhledali v podstatě jen to, co je na příbalovém letáku, takže z toho zase nejsem moudrá. Prý mám sama zvážit možná rizika a podle toho se rozhodnout. To je rada nad zlato, připadá mi, že od toho všichni dávají ruce pryč a pořádně se nic nedozvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58838
12.4.11 15:48

Tezus poradit by ti nejvíc měl gastroenterolog. A pokud bereš jeden čípek, tak bych to vůbec neřešila. Podle mě se toho z čípku do mléka nedostane téměř nic.
A prášky bych jen tak sama od sebe nevysazovala, protože kolitida je pěkný hnus, když se nemoc rozjede.
Mě bylo všemi lékaři řečeno, že do dávky 3g mesalazinu za den je to bez problémů a nikdy nikdo neuvažoval o vysazení kvůli těhotenství nebo kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
12.4.11 15:50

Tezuz,u me taky davali ruce pryc,vpodstate dr.(na gastru)se tim ani nechtel zabivat a rovnou mi rekl,at kojit prestanu.Jenze miminko bylo male,plne kojene.Tak pry at si telefon zjistim sama a obvolam si to,pak ale obratil a do druheho dne mi to zjistil sam… Ted to nechci poplest,ale je to asi Narodni laktacni centrum?? fakt ted nevim :nevim:(telefon by mel znat pediatr) ,ale pry hodne je v letacich psane treba,ze se u kojeni nesmi,a prave tady reknou,jak to je a mnohdy i povoli pri kojeni(nebo tehotenstvi..)…
Solofalk(500)dvakrat denne memu ditku nic nedelal.I tak me doktor rikal,ze mam mimco ze zacatku vic pozorovat,kdyby mu bylo spatne,prujmy atd..ze porad jsou to leky…Jinak ale dobry,jsem rada za Solofalk,s jinymi by to kojeni asi tak dobre neslo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucy1009
3.7.11 18:24

Ahoj maminky,
tento týden mi zjistili dle kolonoskopie také ulcerozní kolitidu. Dali mi ráno čípek Salofalk 500 a večer Salofalk klysma 4g po dobu 14dnů a pak už jen večer čípek a bohužel mi moje gastroentroložka, proktolog, gynelkolog i pediatrička řekli, že mám kojení okamžitě ukončit. Na laktační lize v Krči mi řekli, že je 5 stupňů rizikovosti a tohle je 3, to znamená, není zakázáno, ale není žádná studie o tom, že to miminkům neubližuje.Malé je něco přes 5 měsíců a byla do teď jen kojená. Už dva dny si doma obvazuju prsa, aby se mi zastavilo mlíčko a to, že nemůžu kojit, snáším hůř, než moje dcerka. Ale když čtu vaše příspěvky, tak nevím, jestli tohle všechno není zbytečné, jestli jsem dceru nemohla kojit dál.
Děkuju za reakce

• Citovat
  • Upravit
11834
3.7.11 22:00

Já jsem brala tablety Salofalk 500 v těhotenství a posléze i při kojení. Nejdřív 3× denně 2 tablety, postupně jsem to snižovala až na 2 tbl denně, měla jsem štěstí a kolitida se „uklidnila“, až jsem je mohla vysadit úplně.

Podle toho, co mi říkal můj gastroenterolog, jsem pochopila, že ten lék by nebezpečný opravdu neměl být. Jenom o tom zatím chybí důkazy. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová