Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, chtěla bych požádat o radu. Malému je 5,5 měsíce je plně kojený. Ze začátku pil tak po 2 hod, kolem 3. měsíce to začal prodlužovat na 3 hod ve dne i v noci, delší interval je vyjímečně a to max 4 hod tak jednou za týden
Narodil se 36+1 s váhou 2,25 kg a teď máme 6,5 kg. Jde mi o to, že poslední týden se mi večer po koupání budí na jídlo 3× za sebou po hodině tzn. v 19 h, 20 h a 21 h
(a to opravdu pije, ne že by žužlal na dožadoval se mojí přítomnosti), potom zase standartně po 2,5-3 hod. Ráda bych kdyby mi vynechal aspoň jedno noční kojení a večer vydržel klasicky ty 3 hod. Napadlo mě zkusit mlíčko s kaší - jestli by ho to zasytilo, ale aby neměl zácpu, nebo raději UM na noc??? ![]()
No a co zkusit tu Sunarku do lahve ? Sice je až od půli roku, ale těch 14 dní už asi nehraje moc roli. U nás teda kaše na noc nezabraly a to nejsme kojený a budí se stejně, naštěstí jenom jednou.
zkusila bych nejdřív jedno kojení vyměnit za UM…jakmile jsem našim holkám dala místo večerního kojení dávku UM, tak od tý doby spí 8-9 hodin v kuse…od 2,5 měsíce to tak mají a je jim 6 měsíců…tak zkus a pak bych třeba zkusila zahustit mlíko nějakou kaší… ![]()
Kup nemléčnou kaši, odstříkej do ní své mléko a uvidíš (nějakým maminkám po tom spí celou noc, jiným ne, to se holt musí zkusit).
No a k UM - sice jsme nikdy neměli, ale četla jsem minule zkušenost, že mamina na noc dělala hustší než jak je v návodu a mimi spalo celou noc…Tak pak taky můžeš zkusit…
Taky máme 6m, buzení večer po hodině taky znám. Zkoušela jsem dát kaši, protože jsem myslela, že ji to zasytí…a prd. Sice usnula ined, ale za hodku byla zas vzhůru, a za další taky. Nám se ted malá budí v noci velice často, ale hlady to není. Asi chce být u mě, protože, když ji vezmu na ruce, ihned spí.
Lumpík jeden. Když budeš přece jen dávat kači, tak rozhodně ne z lahve, ale po lžičkách. ![]()
Ahoj, já bych zkusila nejdřív UM, po kaši často bolí bříško nějakou dobu, než si dítě zvykne, tak abys to buzení neměla ještě horší
Uvidíš taky, kolik mlíka vypije, pokud vycucne jenom stovku, není divu, že se za chvíli vzbudí..Když vypije na noc 250ml, tak neznám dítě, které by se po hodině vzbudilo opravdu hlady. Nebo ještě mě napadlo odstříkat MM do flašky a lehce zahustit např.rýžovou krupičkou, což lze pochopitelně zahustit i UM, ale proč nevyužít MM, když je, že? ![]()
nevím jak u kojených dětí, moje malá je od narození na sunaru a tak jsme postupem věku(od 4. měs.) přešli pak na večerní kaše ale ty neseděli, měla po nich bolení bříška a budila se a tak jsme zkusili ty mlíčka s kaší a ty sedí super a jsme na nich dodnes(máme přes rok) dám večer krabičku a chrupká do rána což je nějakých 12 hod v kuse, ani po UM ani po práškových kaších mi takhle bezva nespala. dávám ty kašomlíčka od sunarky, zdá se mi že zasytí nejvíc a děckám nejvíc chutnají. mám kamarádku ta teda kojí stále, její malé je 8 měs.(alejsou na nich cca od půlroku) a ta je tady dává večer a stejně jako já si je chválí že zasytí opravdu nejlépe.
Já dávám HAMI kaši na dobrou noc asi tak v 19hod.,ale lžičkou protože nechtěl ani láhev a nepoužíváme ani dudlík.Ale abych pravdu řekla tak to zabralo asi jen dva dny a pak stejně po dvou hodinách kojím.
Snad to u tvého miláčka bude fungovat! ![]()
Z vlastní zkušenosti vím, že kaše na noc nezabrali, malá se budila stejně, to jest po 2-3 hodinách. Taky jsme měli před koncem 6 m stavy, kdy se budila co hodinu a chtěla prso, ale tou dobou bývá spurt, některý děti to mají dřív, některý později, třeba je to tím. Nebo prostě chce jen tvoji pozornost a utěšit u prsa.
My jsme kaše najeli až po zelenině a ovoci, do té doby jsem prostě večer kojila jak se vzbudila. Netrvalo to dlouho, možná týden a kousek, dalo se to zvládnout, i když v tu dobu to bylo na bednu ![]()
Díky moc všem, jsem ráda, že vím, co a jak vám zafungovalo. Vyzkouším a uvidíme ![]()
Ahoj,
mlíčko s kaší je super!
Já ho beru na delší procházky nebo když někam vyrazíme na delší dobu. Je to všechno připravené, jenom to ohřeješ a je to
A jedno mlíčko nám vystačí na dvě hlavní jídla a zácpu nebo tak jsme zatrím neměli
![]()
8petule8 píše:8petule8 myslíš tím odstříkané mléko s nemléčnou kašičkou?
Ahoj,
mlíčko s kaší je super!Já ho beru na delší procházky nebo když někam vyrazíme na delší dobu. Je to všechno připravené, jenom to ohřeješ a je to
A jedno mlíčko nám vystačí na dvě hlavní jídla a zácpu nebo tak jsme zatrím neměli
![]()
rychnovačko, na kaši je zbytečně brzy, sníží se ti tím produkce mléka. Miminko zřejmě prochází růst.spurtem, takže má zvýšenou spotřebu mléka, je to normální, mělo by to během pár dnů odeznět. Pokud miminko jinak prospívá dobře, nemá jiný problém, nechala bych ho zatím plně na MM, za ten měsíc až měsíc a půl už bych přidala zeleninu. Většinou tady maminky popisují, že jim brzké zavedení kaše problém s buzením nevyřešilo, tvůj dotaz je celkem typický.
Bin píše:
zkusila bych nejdřív jedno kojení vyměnit za UM…jakmile jsem našim holkám dala místo večerního kojení dávku UM, tak od tý doby spí 8-9 hodin v kuse…od 2,5 měsíce to tak mají a je jim 6 měsíců…tak zkus a pak bych třeba zkusila zahustit mlíko nějakou kaší…
Taky rada, až na to, že to logicky mamince sníží produkci MM, takže bych rozhodně nedoporučila, může si takto dítě odstavit. Jde zřejmě o růst. spurt, zcela běžná věc kolem 6.měsíce, radím vydržet, miminku tu trochu mléka navíc dopřát.
Haňulka žabulka píše:
Z vlastní zkušenosti vím, že kaše na noc nezabrali, malá se budila stejně, to jest po 2-3 hodinách. Taky jsme měli před koncem 6 m stavy, kdy se budila co hodinu a chtěla prso, ale tou dobou bývá spurt, některý děti to mají dřív, některý později, třeba je to tím. Nebo prostě chce jen tvoji pozornost a utěšit u prsa.
My jsme kaše najeli až po zelenině a ovoci, do té doby jsem prostě večer kojila jak se vzbudila. Netrvalo to dlouho, možná týden a kousek, dalo se to zvládnout, i když v tu dobu to bylo na bednu
konečně rozumná rada ![]()