Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj. Prosím, byl tady někdo na kolonoskopii s malým prckem? Synovi je 21 měsíců a máme na to jít. Rozhodně je to jiný než u dospěláků, dělají to v narkoze, ale hlavně mě zajímá, kolik dní před tím a co může jíst, přece tak malé dítě nemůže být třeba dva dny o hladu…?
Díky moc
No fakt. Má skoro třičtvrtě roku průjem a abscesy na zadečku, už neví co s ním, takže jo ![]()
Ježiši to je hrozný, představa, že na tohle strašný vyšetření posílají malé děti ![]()
A co sono? četla jsem nějaký příspěvek, že jako vyšetření stačí sono. kolonoskopie v případě, že ti chtějí hned něco vzít, tak aby se ušetřilo.
nejsem odborník, ale v tomto případě mi to hned naskočilo..
Na sonu byl, jenže tam nevidí do střev. Taky mu brali krev, výtěry… Odběry na alergie, skrytý krvácení ve stolici, buněčnou imunitu… prostě na nic nemůžou přijít. Už je po třetí velký operaci, dvakrát ambulantně a prostě nikde nic… Přehazujou ho z jedný nemocnice do druhý, prdelinku. Nikde nemůžu najít popis u tak malýho dítěte jak to probíhá. Ale asi je lepší nevědět, to je už na provaz ![]()
@Mešuge Já na tom byla ve 3 letech. Prý, co jsem slyšela jsem to snášela dobře, jen mám doteď trauma z přístupu lékařů
ale tak doba se snad změnila. A pořád lepší to mít v narkoze, než bez ní
jinak co jíst/nejíst, nevím, snad ti někdo poradí. Pevný nervy..
@Bibušenka píše:
@Mešuge Já na tom byla ve 3 letech. Prý, co jsem slyšela jsem to snášela dobře, jen mám doteď trauma z přístupu lékařůale tak doba se snad změnila. A pořád lepší to mít v narkoze, než bez ní
jinak co jíst/nejíst, nevím, snad ti někdo poradí. Pevný nervy..
Děkuju.
A gratuluju k bříškovýmu miminku ![]()
@lomika Jak strasny vystreni? Je nutny jeste vic desit?
Vysetreni mam za sebou a rozhodne mi neprijde strasny nebo bolestivy. Zakladatelko urcite to bude podobne ne-li stejne, jako u dospeleho, myslim. Takze tri dny pred bezezbytkova strava, den pred vysetrenim je posledni jidlo cisty vyvar na obed, pak uz nic. Takto jsem to mela ja. Myslim, ze tohle pro dite bude horsi, nez samotne vysetreni, ktere prospi, neboj ![]()
@Mešuge já děkuju
malej to zvládne, výhoda je, že nebude nic cítit ![]()
@Eemii píše:
Vysetreni mam za sebou a rozhodne mi neprijde strasny nebo bolestivy. Zakladatelko urcite to bude podobne ne-li stejne, jako u dospeleho, myslim. Takze tri dny pred bezezbytkova strava, den pred vysetrenim je posledni jidlo cisty vyvar na obed, pak uz nic. Takto jsem to mela ja. Myslim, ze tohle pro dite bude horsi, nez samotne vysetreni, ktere prospi, neboj
Díky. Snad máš pravdu… Prosím tě a co je myšleno „bezezbytkovou“ stravou?
@Mešuge píše:
Díky. Snad máš pravdu… Prosím tě a co je myšleno „bezezbytkovou“ stravou?
Už jsem si to našla ![]()
@Eemii píše:
Vysetreni mam za sebou a rozhodne mi neprijde strasny nebo bolestivy. Zakladatelko urcite to bude podobne ne-li stejne, jako u dospeleho, myslim. Takze tri dny pred bezezbytkova strava, den pred vysetrenim je posledni jidlo cisty vyvar na obed, pak uz nic. Takto jsem to mela ja. Myslim, ze tohle pro dite bude horsi, nez samotne vysetreni, ktere prospi, neboj
Hele ono je to dost individuální, někdo při tom kvičí někdo je v pohodě, pro mne osobně bylo nejhorší do sebe dostat ten sajrajt kterej je potřeba před vyšetřením vypít. To bych radši dal klistýr než tohle. Ale u malých dětí to bude horší ta hadice je tlustá a dětská pr.del malá… ![]()
Moje dcera byla na kolonoskopii poprvé v 5 letech, ale znám paní, jejíž dceři toto vyšetření dělali už v 7 měsících. Kdybys chtěla, napiš mi SZ a já ti na ni pošlu kontakt…
@Mešuge bezezbytková strava je bez oříšků, vlákniny atpd. určitě si najdeš víc na netu. Kaše, jogurty (bez kousků ovoce), polévky může. Ale víc informací ti musí dát tam kam jdeš na vyšetření. Nastupujete k hospitalizaci a kdyžtak jak dlouho před vyšetřením?