Kolonoskopie u malých dětí

132
22.3.14 13:59

kolonoskopie u malých dětí

Ahoj. Prosím, byl tady někdo na kolonoskopii s malým prckem? Synovi je 21 měsíců a máme na to jít. Rozhodně je to jiný než u dospěláků, dělají to v narkoze, ale hlavně mě zajímá, kolik dní před tím a co může jíst, přece tak malé dítě nemůže být třeba dva dny o hladu…?
Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35521
22.3.14 14:02

Skutecne kolonoskopii? Tak malemu diteti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
22.3.14 14:05

No fakt. Má skoro třičtvrtě roku průjem a abscesy na zadečku, už neví co s ním, takže jo :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
22.3.14 14:06

Ježiši to je hrozný, představa, že na tohle strašný vyšetření posílají malé děti :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
22.3.14 14:08

A co sono? četla jsem nějaký příspěvek, že jako vyšetření stačí sono. kolonoskopie v případě, že ti chtějí hned něco vzít, tak aby se ušetřilo.

nejsem odborník, ale v tomto případě mi to hned naskočilo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
22.3.14 14:11

Na sonu byl, jenže tam nevidí do střev. Taky mu brali krev, výtěry… Odběry na alergie, skrytý krvácení ve stolici, buněčnou imunitu… prostě na nic nemůžou přijít. Už je po třetí velký operaci, dvakrát ambulantně a prostě nikde nic… Přehazujou ho z jedný nemocnice do druhý, prdelinku. Nikde nemůžu najít popis u tak malýho dítěte jak to probíhá. Ale asi je lepší nevědět, to je už na provaz :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2738
22.3.14 14:16

@Mešuge Já na tom byla ve 3 letech. Prý, co jsem slyšela jsem to snášela dobře, jen mám doteď trauma z přístupu lékařů :roll: ale tak doba se snad změnila. A pořád lepší to mít v narkoze, než bez ní :roll: jinak co jíst/nejíst, nevím, snad ti někdo poradí. Pevný nervy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
22.3.14 14:18
@Bibušenka píše:
@Mešuge Já na tom byla ve 3 letech. Prý, co jsem slyšela jsem to snášela dobře, jen mám doteď trauma z přístupu lékařů :roll: ale tak doba se snad změnila. A pořád lepší to mít v narkoze, než bez ní :roll: jinak co jíst/nejíst, nevím, snad ti někdo poradí. Pevný nervy..

Děkuju.
A gratuluju k bříškovýmu miminku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21941
22.3.14 14:22

@lomika Jak strasny vystreni? Je nutny jeste vic desit?
Vysetreni mam za sebou a rozhodne mi neprijde strasny nebo bolestivy. Zakladatelko urcite to bude podobne ne-li stejne, jako u dospeleho, myslim. Takze tri dny pred bezezbytkova strava, den pred vysetrenim je posledni jidlo cisty vyvar na obed, pak uz nic. Takto jsem to mela ja. Myslim, ze tohle pro dite bude horsi, nez samotne vysetreni, ktere prospi, neboj :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2738
22.3.14 14:25

@Mešuge já děkuju :) malej to zvládne, výhoda je, že nebude nic cítit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
22.3.14 14:26
@Eemii píše:
Vysetreni mam za sebou a rozhodne mi neprijde strasny nebo bolestivy. Zakladatelko urcite to bude podobne ne-li stejne, jako u dospeleho, myslim. Takze tri dny pred bezezbytkova strava, den pred vysetrenim je posledni jidlo cisty vyvar na obed, pak uz nic. Takto jsem to mela ja. Myslim, ze tohle pro dite bude horsi, nez samotne vysetreni, ktere prospi, neboj :hug:

Díky. Snad máš pravdu… Prosím tě a co je myšleno „bezezbytkovou“ stravou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
22.3.14 14:32
@Mešuge píše:
Díky. Snad máš pravdu… Prosím tě a co je myšleno „bezezbytkovou“ stravou?

Už jsem si to našla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
22.3.14 14:45
@Eemii píše:
Vysetreni mam za sebou a rozhodne mi neprijde strasny nebo bolestivy. Zakladatelko urcite to bude podobne ne-li stejne, jako u dospeleho, myslim. Takze tri dny pred bezezbytkova strava, den pred vysetrenim je posledni jidlo cisty vyvar na obed, pak uz nic. Takto jsem to mela ja. Myslim, ze tohle pro dite bude horsi, nez samotne vysetreni, ktere prospi, neboj :hug:

Hele ono je to dost individuální, někdo při tom kvičí někdo je v pohodě, pro mne osobně bylo nejhorší do sebe dostat ten sajrajt kterej je potřeba před vyšetřením vypít. To bych radši dal klistýr než tohle. Ale u malých dětí to bude horší ta hadice je tlustá a dětská pr.del malá… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
22.3.14 14:47

Moje dcera byla na kolonoskopii poprvé v 5 letech, ale znám paní, jejíž dceři toto vyšetření dělali už v 7 měsících. Kdybys chtěla, napiš mi SZ a já ti na ni pošlu kontakt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1245
22.3.14 14:51

@Mešuge bezezbytková strava je bez oříšků, vlákniny atpd. určitě si najdeš víc na netu. Kaše, jogurty (bez kousků ovoce), polévky může. Ale víc informací ti musí dát tam kam jdeš na vyšetření. Nastupujete k hospitalizaci a kdyžtak jak dlouho před vyšetřením?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí