Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den maminky, mám takový problém, malému jsou skoro 4 měsíce má ABKM po dvou měsících na neocatu, dopování probiotiky kapkami na prdíky a podobně jsem konečně z uplakánka měla spokojené miminko, jenomže teď je nemocný bere antibiotika sirup na kašel a ventolin a vrátili se celodenní bolesti bříška, musím ho několikrát denně vyrourkovat aby se aslespoň trochu vyspal
no a když ho rourkuju tak z něj jede jenom žlutá pěna! Myslíte, že je to z těch atb? Nebo se mám raději poradit s lékařkou? moc děkuji za odpovědi ![]()
@Zástavanda bude nejspíš těmi ATB a ta pěna - znamená, že je hodně zaplyněný - proto aji ta bolest. Není v těch atb laktóza nebo něco (jako pomocná látka)? Vím, že v některých atb sirupech to bývá - mrkni na složení - já to musela taky hlídat.
Nene to jsem kontrolovala nic tam není, ale píšou že může zhoršit alergické reakce a zánět tlustého střeva
a doktorka tam bude až v utery ![]()
@Zástavanda pokud by to byl nějaký extrém, tak bych volila pohotovost. Pokud ho fakt jen bolí břuch, tak veškeré uvolňovací metody - od nahřívání, masáže, až po tu rourku, zatnout zuby, vydržet. Ta pěna je prostě způsobena tim vzduchem ![]()
@Zástavanda, zkus zatim trec jen zavola na pohotovost, uvidis co ti poradi.Aby jsi se tam kdyztak zbytecne nehnala
No tak uvidim no a myslite že se to srovna až dobere ty antibiotika?? bože ještě 4 dny utrpení ![]()
Tak já tam teda zavolám ale bojim se že už si pamatujou moje číslo volám tam pořád ![]()
Achjo tak mi řekli, že mám přijet, že to může bejt alergická reakce na ty antibiotika ![]()
@Zástavanda píše:
Achjo tak mi řekli, že mám přijet, že to může bejt alergická reakce na ty antibiotika
no vidíš. Tak aspoň zjistíš, co a jak.. než aby dítko trpělo ![]()
Tak to prej máme vydržet dokud nedobere ty antibiotika
to budou šílený dny ![]()