Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
já teda nevim,diskusí o kočárcích je tady habakuk, což takhle si dát tu práci a najít si je? Event. si zajít do obchodů a omrknout…
Jasně, to jsem udělala a mám v hlavě ještě větší zmatek. Navíc u nás je jen jeden obchod.
Já mám tenhle a neměnila bych. Za ten tvůj limit můžeš mít dva
. Je to Firkon Verano.
http://www.batolatko.cz/…v%5B1%5D.jpg
My jsme si koupily kočárek V-max, myslím že ho vyrábí nebo dováží Baby smile. Ale tím si nejsem přesně jistá. Kočárků je strašná spousta při výběru jsme byly zmatený jak startky
. Jeden měl to, druhý ono a jeden dokonalý moc nebyl. Nakonec jsme vybraly ten, který měl to, co my jsme potřebovaly. Jsme spokojený se vším na kočárku až na kolečka. Před tím chci trošku varovat, stejné kolečka má spousta podobných kočárků! Při výběru jsme se na ně koukaly, ale ono co a jak se ukáže až při používání, bohužel.
Přední kolečka, která jsou aretační jsou vyrobeny ze 2 kusů a uprostřed slepené. KDyž se kolečka nafoukají dle výrobce na 1atm, tak jsou dost podhuštěné a nejde moc na nich jezdit a to máme malé miminko. Když se nafoukají víc, tak se ty dvě části rozdělí a tím pádem se kolečko rozpadne a je nepojízdné. Nám se tak vykřivyly, že mají osmice a jsou totálně rozložené. Takže reklamace. A to jsme s tím kočárkem jely 4× a žádný nějaký veliký atrakce. Jen k lékaři a malá procházka po městě. Když jsme to reklamovaly v prodejně, všimly jsme si dalších 3 kusů, které měly stejnou vadu (kočárky, které teprve čekaly na majitele)- kolečka už byly na rozpadu a to ještě nebyly nafoukané.
Chce to asi opravdu pořádně prostudovat na prodejně daný kus. Vada se může objevit i na tom nejdražším. Důležité je i poptat se na možnosti reklamace a oprav. Nám třeba půjčily náhradní kočárek, za což jsme rádi.
…já tedy fakt rozhazovat peníze nemůžu, tak jsem koupila z aukra deltim po jednom dítku za 1900 a je jako novej, hodlám v něm odvozit obě děti …já jen, že ti závidim dát za jednu věc 14000 a stěžovat si, že nedostaneš porodný ![]()
Třeba dostane peníze od rodičů a tak. Já taky nechci drahý kočárek, ale když mi někdo přispěje, tak si budu moct dovolit dražší a použitý nechci.
Jinak jako zakladatelka tápu.
Tak já ti fakt doporučím Mutsy, jestli se ti líbí. Já sama jsem koupila nový urbanrider Next (tedy ten dražší s koženou rukojetí) a v mé vysněné barvě korbičkou Team Ocean a slunečníkem za 11 tisíc. Myslela jsem jak jsem levně nekoupila a na diskusi k Mutsy se objevil někdo, že s nějakým slevovým letákem z Betynky nebo Maminky nebo jakého časopisu koupil Urbanridera s hlubokou korbičkou Cargo Grey za 9600 korun. Připomínám, že běžná cena sporťáku v internetových shopech je 3900 korun, takže za dvojkombinaci se bohatě do 14 tisíc vejdeš. Takže Mutsy opravdu nemusí stát 22 tisíc, jak všichni pořád někde zmiňují. Kde jsou ty doby, kdy to bylo takhle drahé. Navíc Mutsy má tu výhodu, že nemusí kupovat dvojkombinaci naráz. Nejdřív koupíš hluboký kočár a teprve pak, až potřebuješ, dokoupíš sporťák a obratem můžeš korbičku prodat a část peněz máš zpět. Navíc u sporťáku tak využiješ celou dobu dvouleté záruky v provozu a ne že ti půl roku (kdy jezdíš s hlubokým kočárkem) běží záruka i na sporťák, který ti leží doma. A až ho jednou budeš prodávat, nebude tak sporťák zbytečně o půl roku starší. Já se pro nový Mutsy nakonec rozhodla, když jsem si spočítala kolik mi v kočárku po dvou letech provozu zůstane peněz. Dražší a kvalitnější značku totiž po použití výhodněji prodáš, než nějaký levnější polský kočárek.
my máme V-cross, kombinace podvozek-korba-sportak-autosedacka s adapterem za necelych 9tis přes MMB a nový. Má nafukovací kolečka a myslím že na takový to běžný používání dostačující ![]()
Ahoj, já jsem se nakonec rozhodla pro Patron F4R, ten je tedy s otočnými koly, ale mají i klasickou čtyřkolku s nafukovacími koly. A celý travel systém vyjde na asi 13800,– a máš tam v ceně úplně všechno, co ke kočárku dělají včetně autosedačky…Máme ho zatim krátce, ale zatim spokojenost.
Hoco master L
nafukovací kola, natáčecí náprava, korba, sporťák sedák otočný oběma směry, leh 180°, kompatibilita s bezpečnýma autsoedačkama.
kočár jsem viděla v reálu a za tu cenu se mi líbil.
pro skládání se musí sundat sporťák, ale to je otázka jednoho pohybu a složený pak zabere méně míst anež třeba Xlander XA 2010 - viděla jsem je složené vedele sebe..
na autosedačce doporučuju nešetřit, koupit zvlášť, bezpečnou, dle ADAC, (zadat testjahr alle, gewichtsklasse bis 1 1/2 jahre, 13kg)
na hoco jde třeba cybex aton nebo maxi cosi cabriofix, city. bezpečné a dobré autsoedačky.
kočár je za 10.5tis, autsoedačku koupíš za 2.5 aton, za 3tis maxi cosi, plus adaptéry za 500 a do 14tis se vlezeš.
autosedačky z kombinací jsoou v naprosté většině na prd a při nárazu dítě neochrání..
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, jestli nemáte zkušenosti s kočárek od firmy KNORR – Bebidoo ALU FLY SWING. Moc se nám tento kočárek líbí, ale nenašla jsem na něj žádnou recenzi a navíc v žádném obchodě nebývá skladem, jen na objedávku. Tudíž si jej nemůžeme prohlédnout.
Děkuji za cenné rady.
Ahoj, doporučte kombinovaný kočárek do 14 000. Určitě to musí být čtyřkolka. Nejlépe nafukovací kola a hlavně nepište ať jdu do Mutsy a podobně. Mě se sice taky líbí, ale musím se krotit. Navíc porodný nedostanu, takže ty peníze budou chybět.