Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravím, měla bych takový dotaz..
Jelikož syn (4 měsíce) nepribral museli jsme přidat Um..
Třetí den jedeme jedno kojení následně um pak kojení a takto dokola..
Ovšem syn se za ty tři dny ještě vůbec nevykakal… Prdiky má, ale stolice žádná…
Nemám žádné zkušenosti s um, tak budu ráda, kdo nám poradí, řekne nějakou zkušenost a jak je to s tím kakanim.. ![]()
Děkuji
Jestli mate UM treti den, tak bych ho venovala kamosce a misto nesmyslu od pediatra bych si fofrem pozvala dobrou (!!) laktacni, aby ti to kojeni zkoukla a poradila.
@Lucie_Sx píše:
Jestli mate UM treti den, tak bych ho venovala kamosce a misto nesmyslu od pediatra bych si fofrem pozvala dobrou (!!) laktacni, aby ti to kojeni zkoukla a poradila.
Amen.
Kombinací jsme jeli 5 měsíců, stolice 3nekdy 4 dny. Zase mi jeli úplně od začátku. Kolik toho dá? 150UM?
@Lucie_Sx No, ve 4 měsících to nebyva spatnou technikou… Meli jsme podobný problem a resenim bylo najet na prikrmy, ditko se kojilo do 3,5 roku, kdy jsem ho odstavila ja.
@Lucie_Sx píše:
Já měla spaveho syna, usínal mi u kojení i když jsem se furt snažila ho držet vzhůru, ale prostě neměl sílu tahat a nepřibíral, takže jsme na radu doktorky přidali UM a po měsíci už krásně sál a UM jsme zrušili. Takže jako úplnou blbost bych to nezavrhla..
@j.a.n.i1 @Meggiska
Ale ja nerikam, ze k tomu nemuze byt duvod. Muze.
Ale rozhodne bych se neridila pediatrem, ale obratila bych se na cloveka, ktery kojeni rozumi.
„Dejte UM“ je bezna mantra pediatru, aniz by jakkoli resili vsechny okolnosti, bohuzel.
@Lucie_Sx Jo a pediatr je deb.il, sezente si laktacni poradkyni, je zas mantra kojoligy, aniž by jakkoliv resili vsechny okolnosti.
V cem je rozdíl?
@j.a.n.i1 píše:
@Lucie_Sx Jo a pediatr je deb.il, sezente si laktacni poradkyni, je zas mantra kojoligy, aniž by jakkoliv resili vsechny okolnosti.
V cem je rozdíl?
Pediatr neni deb*il, ale kojeni opravdu nerozumi.
Dobra laktacni ano (zduraznuju slovo dobra, bohuzel i v tomhle oboru existuji nany k nicemu).
@Lucie_Sx Což ale neznamená, ze se v tomhle veku automaticky jedna o problem s technikou kojeni…
@j.a.n.i1 píše:
@Lucie_Sx Což ale neznamená, ze se v tomhle veku automaticky jedna o problem s technikou kojeni…
Problem s kojenim predpoklada apriori ten pediatr, kdyz naridi UM
.
Muze to byt i nejaka intolerance, gastro problem atd., ale to by musel dr. jaksi nejak resit.
@j.a.n.i1 píše:
@Lucie_Sx A laktacni poradkyne ten gastroproblem vyřeší jak?
Prece pokud vylouci problem s kojenim, tak ma zakladatelka zasadni info pro pediatra, ze nasazeni UM to nevyresi a je potreba hledat problem jinde.
@Lucie_Sx A proc vyloučení problemu s kojenim znamena, ze um to nevyřeší?
@j.a.n.i1 píše:
@Lucie_Sx A proc vyloučení problemu s kojenim znamena, ze um to nevyřeší?
Tak kdyz je kojeni v poradku, k cemu je vymenit jedno mliko za jine? K nicemu.