Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj
s byvalym manzelem jsem mela po rozvodu mnohem lepsi vztah a komunikaci nez kdyz jsme byli manzele.
S otcem me dcerky vychazime skvele,dokazeme se domluvit a dokonce i na dovolene jezdime kvuli male spolecne.
U jednoho vztahu jsem si ale rekla „proboha s kym jsem to zila“!!!!
Tami-myslím,že pro dceru je to úžasné,že se takto dokážete domluvit.
Jen si neumím představit,kdyby otec dcery měl partnerku,zda by jí to nevadilo,jestli by nežárlila.Nebo pokud ty by sis našla partnera…asi by to muselo fungovat jinak.Ale přesto je to skvělé.Malá má určitě ráda oba rodiče a vytvoříte jí spokojený dětství,když už vy jako dospěláci spolu neumíte žít.
Bratranec odešel po letech od rodiny,k jiné partnerce.Jeho bývalá manželka se snaží stále udržovat s ním vztah,kamarádský,chce aby si šli spolu třeba sednout na kafčo,on nechce,že už je to za nimi.Ona se snaží aby se víc zapojoval do rodiny-dětem je 15 a 19 let,pořád mu volá co kdo z dětí udělal…chce pomoci s nákupem,odvozem…
Bohužel reakce nové partnerky jsou negativní,cche ho pro sebe a říká,že ten předchozí vztah už přeci neexistuje.Jeho to začíná obtěžovat,ty její věčný telefonáty a e-maily.Nevím,ale málokde může být ten vztah dobrý a funkční.
lasička1 píše:
Tami-myslím,že pro dceru je to úžasné,že se takto dokážete domluvit.
Jen si neumím představit,kdyby otec dcery měl partnerku,zda by jí to nevadilo,jestli by nežárlila.Nebo pokud ty by sis našla partnera…asi by to muselo fungovat jinak.Ale přesto je to skvělé.Malá má určitě ráda oba rodiče a vytvoříte jí spokojený dětství,když už vy jako dospěláci spolu neumíte žít.
Lasicko my zatim jeste ani jeden jineho partnera nemame,takze proto v tom neni zadny problem,myslim,ze az mit budeme tak uz to tak jednoduche nebude.
Mala totiz zatim asi ani nezaregistrovala,ze spolu nejsme,tatinek za ni chodi skoro kazdy den na hodku,takze to je jako by tady zil,ale mel hodne prace.. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, oživuji diskuzi.U nás rozvod kvůli tomu, že si našel milenku a nechtěl mimomanželský vztah ukončit. Kvůli rozvodu se strašlivě naštval, protože mu nevím proč nedocvaklo, že budeme dělit majetek - přitom ještě před podáním na soud dostal dopis s pokusem o smírné řešení a měl tisíc a jednu možnost rozvod zastavit - já bych to fakt stáhla, kdyby přišel a řekl, že si srovnal hodnoty v hlavě.
Ale nic, našel si kopretinu, rozhodl se pro ni (možná už spolu nejsou, nevím), ale mluvit se s ním normálně nedá. Tuhle jsem ho náhodou potkala, byl protivný jak noc, arogantní, nakonec bez rozloučení utekl - je fakt, že jsem ho dlouho neviděla a docela se lekla, jak zestárl, a tak nějak to ze mě vypadlo. A pak mi napsal mail, že příště, pokud s ním chci mluvit, si musím sjednat schůzku a on se k tomu vyjádří, jestli mám téma, nad kterým se chce potkat nebo ne
Jak vypadá (a chová se) spokojený chlap po rozvodu? To můj ex asi zrovna není..
je mi jedno jak se chová, nebo vypadá nějaký můj ex…Mi do toho nic není a neřeším to
Jenže zakladatelka se potřebuje ujistit, ze ex je nestastnej ![]()
No jestli ty máš potřebu komentovat, jak vypadá, tak asi moc šťastná taky nebudeš. Třeba můj ex je asi spokojenej, tak jak je a mě nesnáší pořád stejně ![]()
Lenye, ze te to furt bavi… Myslim, ze potrebujes odbournou pomic.
@pohledzdruhestrany píše:
@WERISKAJenže zakladatelka se potřebuje ujistit, ze ex je nestastnej
Zdravím všechny na e-miminu. Dnes jsem přemýšlela když tak někdy pročítám zdejší diskuze o rozchodech a rozvodech jak tenká je ta hranice mezi láskou a nenávistí? Jak se stane že ten kdo vás miloval vás po rozchodu nenávidí. Samozřejmě je důležité jaký byl důvod k rozchodu a rozvodu a kym byl zapříčiněn ale někdy je to řetězec události kdy se pak oba obvinuji navzájem kdo za to může.
A ráda se zeptám vás kdo jste tím prošli jak ste na tom s komunikaci po měsícich, létech od rozchodu nebo rozvodu? A zvláště tam kde byli ve vztahu a v manželství dítě nebo děti?
A stalo se vám že ste si až po rozchodu řekli s kým sem to proboha žila? Jak to že dokáže ten člověk tak strašně chovat. Pro mě je to aktuální téma to jste asi pochopili nechci tu rozpitvávat přesně náše problémy jen mě zajímá jak rozchody probíhají jinde. Já bych totiž kvůli dětěm ráda udržovala aspon nějaky vztah nevim jestli přátelský ale normální slušny. Bohužel on se o mě vyjadřuje všude velice vulgárně asi mi to má být jedno sem si myslela že když si mě vzbral za matku svých dětí tak by i když vztah krachnul neměl o mě takto vyjadřovat. Asi jsem byla naivní a měla ho za někoho jiného než kým skutečně je. Díky za nějaké reakce snad pochopíte jak to myslím.